Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، عباس گلمحمدی معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی روز جمعه در حاشیه برگزاری بزرگترین رویداد استارت آپی علوم زمین در مشهد گفت: تاکنون بخش اندکی از ذخایر معدنی ایران شناسایی شده و بسیاری از ذخایر پنهان و در لایه‌های نیمه عمیق و عمیق زمین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد:برای دستیابی به ذخایر پنهان معدنی در ایران نیاز به فناوری و دانش روز است که تاکنون تلاش‌های خوبی در این زمینه انجام گرفته است.   معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: سازمان زمین شناسی در یک سال گذشته در حوزه اکتشاف مواد معدنی به دنبال تغییر رویه و رویکرد خود در سال‌های گذشته بوده و سعی کرده است با تجمیع فعالیت‌ها به سویی حرکت کند که برنامه ریزی در حوزه اکتشاف منجر به اشتغالزایی و توسعه معدن و صنایع معدنی شود.
گلمحمدی افزود:در همین راستا با بهره گیری از روش‌های سنتی و تلفیق آن با روش‌های نیمه پیشرفته، تلاش شده است طی برنامه ریزی دقیق و مدون، نقاط دارای پتانسیل بیشتر در اولویت اکتشاف و نقاط دارای پتانسیل کمتر در مراحل بعدی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: پیشتر اکتشافات این سازمان بر اساس میزان ظرفیت‌های معدنی انجام نمی‌گرفت و این مهم به تناسب بودجه‌ای که استان‌ها تامین می‌کردند و درخواست‌هایی که نهاد‌های دولتی و غیردولتی از سازمان داشتند، انجام می‌شد.   معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:اکنون مبنای فعالیت‌های اکتشافی سازمان زمین شناسی، اطلس پتانسیل یابی معادن ایران است که در ابتدای سال جاری رونمایی شد و برنامه ریزی برای اکتشاف براساس اولویت بندی مناطق دارای پتانسیل در این اطلس است.
نقشه راه معدن و صنایع معدنی ابلاغ شد
گلمحمدی افزود:در ۲ ماه گذشته نقشه راه معادن و صنایع معدنی ایران ابلاغ شده و نویدبخش توسعه مناسب در حوزه معدن و صنایع معدنی طی سه سال آینده است.
وی تصریح کرد: ایران دارای معادن و تنوع فراوان مواد معدنی است لذا این ظرفیت می‌طلبد که سازمان زمین شناسی با دانشگاه‌ها و بخش خصوصی هماهنگ شود تا اهداف مورد نظر در نقشه راه معادن کشور محقق گردد.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:چون توسعه کشور همزمان با رشد فناوری‌های دنیا نبوده است، به ظرفیت‌های مواد معدنی آن طور که باید دست نیافته ایم و برخی نارسایی‌ها در این حوزه از طریق جلب مشارکت بخش خصوصی قابل جبران است.
گلمحمدی افزود: اگر بخش دولتی توانمندی ورود فناوری‌های لازم را برای اکتشاف و استخراج مناسب مواد معدنی ندارد، این کار با همت بخش خصوصی به راحتی قابل انجام است، در این راستا بخش خصوصی ماشین آلاتی را وارد کشور کرده که در توان بخش دولتی نیست و این مهم نویدبخش توسعه همکاری‌ها در سال‌های آتی است.
وی تصریح کرد:تاکنون بودجه مناسبی برای اکتشاف و استخراج مواد معدنی از سوی دولت اختصاص یافته، اما توزیع این بودجه هدفمند نبوده است و اگر بودجه مورد نظر براساس آنچه در نقشه راه توسعه معدن و صنایع معدنی در نظر گرفته شده هزینه شود، خروجی کار موفقیت آمیز خواهد بود.
استخراج کنونی از معدن فیروزه نیشابور خارج از اصول فنی است
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت:استخراج ذخایر معدن فیروزه نیشابور، خارج از اصول فنی است، زیرا ماده معدنی باید در حداکثر بهره وری خود استخراج شود.
گلمحمدی افزود: اگر شرکت خصوصی بهره بردار معدن فیروزه نیشابور اهتمام بیشتری به مسائل فنی روز در علم استخراج داشته باشد، بهره برداری فیروزه بهتر انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه ذخیره خوبی در معدن فیروزه نیشابور وجود دارد، تصریح کرد: به جز این منطقه، ذخایر فیروزه و سنگ‌های همرنگ و مشابه آن در نقاط دیگر کشور نیز کشف شده است و اگر اکتشاف به نحو مطلوب توسعه یابد، بهره برداری از این ذخایر مناسب انجام خواهد گرفت.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: خراسان رضوی یکی از قطب‌های فرآوری ماده معدنی سنگ آهن به شمار می‌رود که تامین ۲۰ تا ۳۰ درصد فولاد ایران از طریق این منطقه برنامه ریزی شده است.
گلمحمدی افزود: از سال ۱۳۸۳ عملیات اکتشافی در شهرستان خواف خراسان رضوی برای رسیدن به سنگ آهن انجام گرفت و سنگان متمرکزترین منطقه برای انجام عملیات اکتشافی در نظر گرفته شد.
وی تصریح کرد: این عملیات منجر به کشف ۷۹ آنومالی جدید شد که پس از ترکیب آن‌ها به ۳۹ آنومالی معدنی دست یافتیم، سپس مقرر شد در صورتی که شرایط قانونی آن مهیا شود، استخراج بیش از ۳۰ آنومالی به بخش خصوصی واگذار شود.
منبع/ایرنا   انتهای پیام//ج.ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زمین شناسی ذخایر معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۴۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)

مصر باستان یکی از دوره‌های تاریخی است که به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است و باستان شناسان تا به امروز همچنان در حال کشف یافته‌های بزرگی هستند. در ادامه سه مورد از بزرگترین اکتشافات مصر باستان در تاریخ مدرن را جمع‌آوری کرده‌ایم.

شهر طلایی اقصر

در آوریل ۲۰۲۱، وزارت آثار باستانی مصر از کشف شهری به نام «ظهور آتن» خبر داد. گفته می‌شود قدمت این شهر گمشده به دوران سلطنت آمنهوتِپ سوم برمی‌گردد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش رخ داد.

به گزارش روزیاتو، این شهر در جریان مأموریتی در نزدیکی شهر اقصر کشف شد و کارشناسان آن را مهم‌ترین کشف از زمان یافتن مقبره توت‌عنخ‌آمون توصیف کردند.

این شهر همچنین به «شهر طلایی گمشده اقصر» لقب گرفت و به بزرگترین شهر باستانی که تاکنون در مصر یافت شده است تبدیل شد.

در متون باستانی از «شهر طلایی اقصر» نام برده شده است که باعث شد بسیاری از کارشناسان در طول سالیان در جستجوی آن باشند.

ابوسِمبِل

ابوسمبل مکانی است که به خاطر دو معبد بزرگ سنگ‌تراشی‌شده و برخی از شگفت‌انگیزترین نماهای صخره‌ای که قدمت آن به مصر باستان بازمی‌گردد، شناخته می‌شود.

این بنا توسط رامسس دوم در قرن سیزدهم قبل از میلاد ساخته شد. معابدی با اتاق‌های اسرارآمیز که به قدری پیچیده طراحی شده بود که پرتو خورشید دقیقاً به داخلی‌ترین نقطه معبد بتابد و مجسمه رامسس دوم را دو بار در سال درخشان و روشن کند.

این مکان در سال ۱۸۱۷ کشف شد، اما در سال ۱۹۶۰ به دلیل ساخت یک سد جدید، کل مجموعه منتقل و در زمین‌های مرتفع‌تر بازسازی شد.

مقبره توت‌عنخ‌آمون

«شاه توت» مشهورترین فرعون مصر باستان است. او بیش از ۳۰۰۰ سال پیش از ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ قبل از میلاد بر مصر حکومت می‌کرد.

توت‌عنخ‌آمون به عنوان «پسر-شاه» نیز شناخته می‌شود زیرا تنها ۱۰ سال داشت که تاج و تخت را به دست گرفت.

پس از کشف مقبره در سال ۱۹۲۲، ۲۷ باستان‌شناس‌ و دانشمند و حتی اعضای خانواده آنها در مدت کوتاهی بر اثر بیماری‌های وحشتناک یا تصادفات عجیب جان خود را از دست دادند. این موضوع باعث شکل‌گیری شایعه‌ای مبنی بر «انتقام توت‌عنخ‌آمون» شد و برخی معتقدند که این مرگ‌ها تصادفی نبوده است.

توت عنخ آمون و بسیاری از اقلام موجود در مقبره او از آن زمان به موزه بزرگ مصر در قاهره منتقل شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • وزیر جهادکشاورزی؛ بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی تاکید کرد
  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)