Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@03:43:12 GMT

چرا قیمت نفت رو به کاهش است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۰۹۷۹

به گزارش اکوفارس به نقل از فوربز، قیمت نفت در سپتامبر و اوایل اکتبر سال جاری افزایش یافت ولی در هفته های اخیر 20 دلار در هر بشکه کاهش یافته است . علت آن جهش سریع، ناتوانی اوپک در کاهش تولید بود ولی این تصور دیگر قدیمی شده است. قدرت اوپک بخش کوچکی از قدرت آن در دهه 1970 است. اتفاقی که الان می‌افتد نوسانات زیاد در تفکر نسبت به آینده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قیمت نفت باید عرضه و تقاضا را متعادل کند. البته نه لزوما عرضه امروز نفت و تقاضای امروز آن را. تاجران کالا اگر حس کنند قیمت طی چند ماه بالا میرود، نفت را در تانکرها ذخیره می‌کنند و تولیدکنندگان نفت کمتری پمپ می‌کنند.
وقتی تاجران و تولیدکنندگان انتظار کاهش قیمت را دارند، به سرعت از تانکرهای ذخیره، نفت می فروشند و تولید چاه های خود را به حداکثر می رسانند تا به قیمت امروز برسند .
انتظارات از عرضه و تقاضای آینده نقش بزرگ در قیمت فعلی نفت بازی می کنند و تقاضا اهمیت بیشتری دارد. عرضه نفت از چاهها نسبتا ثابت است. استخراج نفت می تواند کم و زیاد شود و افزایش یا کاهش کوتاه مدت در عرضه نفت ایجاد کند ولی در محدوده های زمانی کوتاه .
قیمت بالاتر نفت باعث اکتشاف های بیشتر و ایجاد میادین نفتی جدید می شود ولی این کار حدود یک دهه طول می کشد .
تقاضای آینده بسیار متغیر است. نوسانات یکنواخت در اقتصاد جهان می‌تواند باعث بالا و پایین رفتن تقاضا در دهه آتی به اندازه 3 درصد شود و احتمال رکود جهانی و کاهش تقاضا را به وجود آورد .
خریداران و فروشندگان امروز نفت به دهه آینده نگاه می‌کنند و عرضه و تقاضای آینده را تخمین می‌زنند. یک تغییر کوچک در انتظارات از آینده باعث تغییر عمده در تعادل عرضه و تقاضای آینده می‌شود و به دنبال آن تغییرات زیادی در قیمت به وجود می آورد .
تبدیل عرضه و تقاضا به قیمت در بازار نفت نسبت به کالاهای دیگر سریع تر است. مثلا پنبه را در نظر بگیرید. قیمت بالای پنبه باعث کاشت بیشتر آن می‌شود که در عرض یکسال پنبه بیشتری وارد بازار میکند. قیمت بالا همچنین مصرف پنبه را کاهش می دهد. تولید کنندگان فیبر های مصنوعی بیشتری را جایگزین آن می کنند تا قیمت را پایین بیاورند. عرضه و تقاضا سریع تنظیم می‌شود .
ولی در بازار نفت، افزایش عرضه یعنی فقط کمی از ذخایر استفاده میشود. استخراج در سال آینده افزایش می یابد و در سالهای آتی اکتشاف های بیشتری انجام میشود. در مورد تقاضا، قیمت بالاتر باعث میشود رانندگان کمتر رانندگی کنند .
ولی تغییر عادت سخت است. قیمت بالای بنزین، استفاده از ماشین های کوچک را جایگزین کامیون ها و اس یو وی ها می کند، ولی کاهش کلیه وسایل نقلیه موتوری در جاده ها بیش از یک دهه طول میکشد. انرژی مورد استفاده در نیروگاه های برق، کشتی ها،... هم آهسته تغییر می کند .
کلاً عرضه و تقاضا در بازارهای نفت آهسته تغییر می کنند‌ بنابراین برای درست کردن عدم تعادل عرضه و تقاضا در کوتاه مدت تغییرات زیادی در قیمت لازم است‌ به همین دلیل است که قیمت نفت بالا و پایین می‌رود. پیش‌بینی‌های کلی نشان می‌دهد که رشد اقتصاد جهانی برای سالهای 2019 و 2020 کاهش می یابد .
دورنمای آینده چیست؟ قیمت فعلی باعث اکتشاف های جدید نمی شود . حفاری در میادین شناخته‌شده فعلی ادامه می یابد. مشتریان و مصرف کنندگان تجاری نفت مصرف زیادی ندارند بنابراین قیمت احتمالاً بالا میرود .
در حال حاضر تحلیلگران کمی مأیوس هستند، احتمالا دلیل آن درگیری های تجاری، ناآرامی های سیاسی در اروپا و آمریکا و عدم اطمینان نسبت به چین است. بی‌ثباتی بیشتری در راه است .

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۰۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است

تین نیوز

رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران ضمن تشریح قیمت روز انواع خودرو در بازار گفت: عرضه خودرو همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، سعید موتمنی، رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران از تداوم رکود در بازار خودرو خبر داد و گفت: اوایل هفته جاری قیمت انواع خودرو در بازار تا دو درصد ریزش را هم تجربه کرد اما این کاهش قیمت تداوم نداشت و در اواسط هفته بار دیگر به قیمت های پیشین بازگشت. 

وی افزود: افت قیمتی که در اوایل هفته اتفاق افتاده بوده برآمده از کاهش قیمت ارز و ریزش آن از  رقم ۶۵ هزار تومان بود. 

موتمنی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ قیمت بیشتر خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی در بازار نسبت به آخرین روزهای سال ۱۴۰۲، افزایش چهار تا پنج درصدی را تجربه کرده است. 

وی تصریح کرد: عرضه همچنان ضعیف است و آنچه درباره تقویت واردات گفته می شود هنوز اثر خود را در بازار نشان نداده است؛ اگر عرضه به اندازه کافی بود، وضعیت قیمت خودرو در بازار متفاوت از امروز بود. 

قیمت انواع خودرو 

رئیس پیشین اتحادیه دارندگان نمایشگاه ها و فروشندگان خودروی تهران در تشریح قیمت روز  انواع خودرو در بازار گفت: اکنون پژو پارس در کانال ۶۷۰ میلیون تومان قرار دارد و قیمت شماری دیگر از خودروها نیز به شرح زیر است: 

۲۰۷ اتوماتیک؛ یک میلیارد و ۸۰ میلیون

دنا؛ یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون 

سمند سورن؛ ۷۶۵ میلیون 

شاهین اتوماتیک؛ ۸۶۰ میلیون تومان و دنده ای ۷۶۰ میلیون تومان 

هایما؛ یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان 

تارا اتوماتیک؛ حدود ۹۸۰ میلیون تومان 

تارا دنده ای؛ ۷۲۰ میلیون تومان 

کوئیک دنده ای؛ ۴۴۰ میلیون تومان و کوئیک اتوماتیک ۵۳۷ میلیون تومان

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • گوشی شیائومی 14 SE ماه آینده عرضه می‌شود
  • مانیتور شیائومی ردمی G27Q 2025 با چه قیمتی عرضه می‌شود؟
  • آغاز عرضه خودروهای وارداتی برقی و بنزینی از یکشنبه هفته آینده