Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:30:11 GMT

آمار عضویت در کتابخانه های عمومی مراغه پایین است

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۸۸۸۱

آمار عضویت در کتابخانه های عمومی مراغه پایین است

مراغه - ایرنا - رئیس اداره کتابخانه های عمومی مراغه از پایین بودن آمار عضویت در کتابخانه های عمومی شهرستان خبرداد و گفت: از جمعیت 263 هزار نفر تنها چهار هزار و 200 نفر عضو کتابخانه ها هستند.

به گزارش ایرنا، پریسا اسدی روز شنبه در جمع خبرنگاران مراغه افزود: وجود چهار کتابخانه عمومی مرکزی (اوحدی) و خواجه نصیر در شهر و کتابخانه های خداجو و روستای ورجوی با حدود 70 هزار جلد کتاب ظرفیت مناسبی برای بهره مندی علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: البته با وجود آمار پایین عضویت، در سه ماه اخیر 12 هزار جلد کتاب از کتابخانه مرکزی این شهرستان به امانت داده شده است.
اسدی گفت: عضویت خانوادگی کارمندان ادارات در کتابخانه های عمومی می تواند به عنوان حرکتی فرهنگی زمینه ساز ارتقای فرهنگ کتابخوانی در این شهرستان شود.
وی با اشاره به اجرای طرح کتابخانه های سیار در این شهرستان افزود: هم اکنون این طرح در سه روستای داش آتان، کرج آباد و کرمجوان در حال اجرا بوده و با تامین خودروی مورد نیاز، در سایر روستاهای این شهرستان نیز به اجرا در خواهد امد.
**
پرداخت سهم شهرداری زمینه ساز توسعه و رفع مشکلات کتابخانه های عمومی
اسدی با بیان اینکه شهرداری ها براساس قانون موظف به پرداخت سهم نیم درصدی از بودجه خود به نهاد کتابخانه های عمومی هستند گفت: با تامین این سهم می توان بخش مهمی از مشکلات را رفع و در توسعه و نوسازی این مراکز اقدام کرد.
وی افزود: بر این اساس در سال گذشته از مجموع حدود 280 میلیون تومان سهم کتابخانه های عمومی این شهرستان فقط 42 میلیون پرداخت شده و در سالجاری نیز از مجموع 300 میلیون تومان تعهد شهرداری تا این لحظه 10 میلیون تومان پرداخت شده است.
اسدی ادامه داد: با رایزنی ها و در قالب جلسات برگزار شده با حضور فرماندار و شهردار، شهرداری برای عمل به این تعهدات قول مساعد داده است.
وی اضافه کرد: هم اکنون به دلیل عدم پرداخت به موقع سهم این کتابخانه ها، حدود 32 میلیون تومان بدهی در قالب قبوض خدماتی در این کتابخانه ها وجود دارد.
**
مشارکت خیران زمینه ساز توسعه فرهنگ کتابخوانی
رئیس اداره کتابخانه های عمومی مراغه با اشاره به نقش خیران در ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: مشارکت خیران برای توسعه زیرساخت های کتابخانه ها می تواند در ترویج این فرهنگ کمک های شایانی کند.
اسدی افزود: در چهار ماه اخیر بیش از سه هزار کتاب توسط خیران و کتاب دوستان این شهرستان به این کتابخانه اهدا شده که پس از تایید آن توسط نهاد کتابخانه ها، در اختیار علاقه مندان به کتابخوانی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: باتوجه به تعداد پایین کتابخانه این شهرستان، توسعه این مراکز علمی و فرهنگی نیازمند همدلی و مشارکت نهادها و خیران است.
وی اضافه کرد: با وجود کمبود اعتبار و بودجه، تاکنون برخی تجهیزات قرائت خانه های این کتابخانه ها نوسازی شده لیکن سایر بخش های آن نیز با توجه به قدمت بالای آن نیاز به ترمیم دارد.
اسدی افزود: برگزاری کلاس های کتابخوانی، دوره های فن بیان و ایجاد بخش اکوستیک برای تبدیل کتب موجود به کتب صوتی برای استفاده روشندلان بخشی از فعالیت هایی است که در کتابخانه مرکزی این شهرستان اجرا شده است.
فرهنگ سازی و حمایت مسئولان، خیران و آحاد مردم می تواند زمینه ساز احیای کتابخانه های عمومی و فرهنگ کتاب و کتابخوانی در شهرستانی شده و همانند دوره خواجه نصیر از کتابخانه عظیم 400 هزار جلدی برخوردار شود.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
7487

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كتابخواني كتابخانه هاي عمومي مراغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۸۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • آمار می‌گوید: پرسپولیس «تخت گاز» به دنبال پایین کشیدن استقلال
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا