Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران  در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره علت بارش شهابی بیان کرد: بارش‌های شهابی از جمله رویدادهای جذاب آسمانی هستند که همواره مورد توجه جامعه نجوم آماتوری در سراسر دنیا قرار می‌گیرند و علت ایجاد بارش‌های شهابی دنباله‌دار‌ها هستند؛  وقتی که این دنباله‌دار‌ها عبور می‌کنند ذراتی از دم دنباله‌دار‌ها در فضا باقی می‌ماند و اثرات به جا مانده از دنباله دار‌ها در برخورد با جو زمین بارش‌های شهابی را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره شرایط رصدگران برای رصد این پدیده گفت: رصدگران می‌توانند بارش‌های شهابی را بدون ابزار‌های نجومی و تلسکوپ و با چشم غیر مسلح در فضای باز ببیند همچنین آنها باید همراه خود لباس مناسب فصل و نوشیدنی گرم ببرند.

عتیقی درباره بارش شهابی اسدی گفت: این بارش یکی از بارش‌های مشهور سالیانه است که در اواخر آبان ماه هر سال به اوج خود می‌رسد و به دلیل ذرات به جا مانده از دنباله‌دار مشهور «تمپل-تاتل ۵۵P» است که هر ۳۳.۳ سال یکبار به گرد خورشید می‌چرخد؛  آخرین بار در اسفند سال ۱۳۷۶ خورشیدی به حضیض خورشیدی (کمترین فاصله با خورشید) رسید.

وی ادامه داد: طی ۴ سال قبل و بعد از عبور یک دنباله‌دار معمولا بارش‌های شهابی خوبی را شاهد هستیم چرا که مدار زمین از ذرات پر خواهند شد و برخورد آن‌ها با زمین این بارش‌ها را ایجاد می‌کند.

عتیقی درباره تعریف کانون بارش شهابی گفت: با امتداد جهت خلاف حرکت شهاب‌ها به یک نقطه واحدی می‌رسیم که به آن «کانون بارش» می‌گویند و آن را با «R» نشان می‌دهند. حال اگر با این امتداد به نقطه واحدی نرسیم آن شهاب می‌تواند جز شهاب‌های پراکنده باشد که می‌تواند در هرشب حتی شب‌هایی که بارش شهابی وجود ندارد، مشاهده شود.

علت نامگذاری بارش شهابی اسدی

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران درباره کانون این بارش شهابی تصریح کرد: کانون این بارش در صورت فلکی شیر (اسد)، یکی از صورت‌های فلکی معروف در منطقه البروج است؛  به همین دلیل به آن بارش شهابی اسدی می‌گویند.

عتیقی درباره گذشته و آینده این بارش شهابی بیان کرد: رصد گران هرگز سال ۱۳۷۸ را فراموش نمی‌کنند، زیرا در آن سال، ZHR بارش به جای ۱۰-۱۵ شهاب در ساعت، ۵۰۰۰ شهاب در ساعت بود که آمار بسیار بالایی است و در تاریخ این دنباله دار در سال ۱۸۳۳ میلادی ۱۰۰ هزار شهاب در ساعت گزارش شده که میزان بارش بسیار بالایی محسوب می‌شود و به همین دلیل این بارش را به عنوان بارش‌های زیبای سالیانه قلمداد می‌کنند؛ دنباله دار «تمپل – تاتل ۵۵P» در سال ۱۴۰۹ (۲۹ اسفند سال ۱۴۰۹ شب نوروز ۱۴۱۰) باز در آسمان ظهور خواهد کرد و دوره خود را کامل می‌کند و بارش خوبی را طی آن سال‌ها انتظار خواهیم داشت.

وی درباره زمان بارش شهابی اسدی امسال گفت: ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامداد روز یکشنبه، ۲۷ آبان ماه جاری، این بارش به اوج خودش خواهد رسید. «ZHR» یا (میزان بارش ساعتی سمت الرئسی) برای بارش اسدی امسال خیلی خوب پیش‌بینی نمی‌شود؛ با توجه به اینکه مدت زیادی از عبور دنباله‌دار گذشته است؛  توقع داریم ۱۰ تا ۱۵ شهاب در ساعت بینیم، اما متاسفانه نور مزاحم ماه (نور کوژماه افزاینده ربیع الاول) عاملی برای جلوگیری از مشاهده بارش اسدی محسوب می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۷۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برپایه بررسی نقشه‌های پیش‌یابی و واکاوی الگوهای همدیدی وضعیت جوی استان تهران طی سه روز آینده آسمانی صاف تا قسمتی ابری، گاهی همراه با وزش باد و از روز سه شنبه (۱۱ اردیبهشت) افزایش سرعت وزش باد و در ارتفاعات در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر پیش‌بینی می‌شود.

همچنین از روز چهارشنبه تا پایان هفته جاری (۱۲ تا ۱۴ اردیبهشت) افزایش ابر، گاهی وزش باد شدید و رگبار پراکنده باران با احتمال رعد و برق در پاره‌ای نقاط به ویژه در ارتفاعات مورد انتظار است.

طی پنج روز آینده روند تدریجی افزایش دما در سطح استان پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، ورامین با بیشینه دمای ۲۸ درجه سانتیگراد گرم‌ترین نقطه استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته گزارش شده است.

آسمان تهران فردا (۱۰ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۸ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی ‌سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد، در بعضی ساعت‌ها افزایش باد با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل در شهر مدینه + فیلم
  • جاری شدن سیل در شهر مدینه عربستان
  • لرستان بارانی می‌شود
  • بارش باران در برخی نقاط فارس
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • بارش شدید باران در پایتخت از چهارشنبه
  • پیش بینی بارش باران درچهارمحال و بختیاری
  • آغاز بارش باران از چهارشنبه در استان همدان
  • خودنمایی آبشار فصلی در دل طبیعت روستای جنگل علی بهاباد + فیلم
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟