Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:55:23 GMT

آزمایش جدید کره شمالی، بی اعتمادی به واشنگتن

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۰۲۰۱

آزمایش جدید کره شمالی، بی اعتمادی به واشنگتن

پکن-ایرنا- کره شمالی یک بار دیگر به دلیل تحریم های ناعادلانه آمریکا، با این کشور سرشاخ شده و در تازه ترین اقدام هشدار دهنده، یک سلاح فنی بسیار پیشرفته و فوق مدرن را آزمایش کرد اقدامی که کارشناسان از آن به عنوان «زهر چشم» کره شمالی در برابر بد قولی های ترامپ یاد می کنند.

به گزارش ایرنا کره شمالی اگرچه حدود یک سال از آزمایش تسلیحات پیشرفته از جمله آزمایش های اتمی و موشک بالستیک خودداری کرده بود ولی به دلیل عدم پایبندی آمریکا به توافق سنگاپور و کاهش نیافتن تحریم های پیونگ یانگ، بار دیگر به برنامه های نظامی روی آورده است اقدامی که کارشناسان معتقدند حرکت در این مسیر می تواند باعث تیرگی بیشتر مناسبات طرفین و تشدید تنش ها در شبه جزیره کره شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدترین بخش از این سناریو این است که واشنگتن نه تنها اصرار دارد قبل از خلع سلاح اتمی و راستی آزمایی آن، حاضر به لغو تحریم های کره شمالی نیست بلکه کره جنوبی را هم تحت فشار قرار داده است تا از هر گونه برنامه همکاری اقتصادی با پیونگ یانگ فاصله بگیرد.
کره جنوبی ماه ها است تلاش می کند تا طرح های ریلی و جاده ای مرزی با کره شمالی اجرا کند و دفتر ارتباطی اش را هم در مجتمع صنعتی 'کایه سونگ' در مرز دو کشور راه اندازی کرده است اما عملا هنوز اقدامی در این زمینه ها نکرده و طرحی عملی اجرا نشده است.
کره جنوبی که دارای یک اتحاد نظامی سنتی پس از جنگ کره در سال های 1950 با آمریکا است و میزبان بیش از 28 هزار نظامی این کشور است، نمی تواند بدون اذن آمریکا در این زمینه ها اقدامی صورت دهد به همین دلیل همه طرح ها فعلا روی میز مانده است آمریکا بانک های کره جنوبی را تهدید کرده است در صورتی که چنین طرح هایی را مورد حمایت مالی قرار دهند از فشارها و تحریم های واشنگتن در امان نخواهند بود.
موضوع شبه جزیره کره یک معضل بسیار جدی با قواعدی پیچیده است و هر بار که طرفین خواستار حل و فصل موضوع شده اند به یک دور تسلسل باطل برخورد کرده اند و همواره به این نتیجه رسیده اند که به این شکل کاری از پیش نمی رود.
روابط آمریکا و کره شمالی که به نظر می رسد با دیدار نخست سران دوکشور در نیمه اول سال جاری میلادی در سنگاپور به سمت مطلوبی پیش می رفت خیلی زود تیره شد کره شمالی دیدار مقام هایش با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا را لغو کرد به طوری که هنوز دیدار دوم رهبران دو کشور برای سال آینده میلادی هم در ابهام است.
نگاهی به تحولات مذکور نشان می دهد که وضعیت شبه جزیره کره به سمت مطلوبی به پیش نمی رود و اگر تحریم های آمریکا کاهش نیابد و این کشور نخواهد خواسته های چین، روسیه و حتی کره جنوبی برای کاستن از فشارها را اجابت کند آن زمان کره شمالی نیز به سمت اجرای سیاست قدیمی توسعه نظامی و تسلیحاتی اتمی و موشکی بالستیک برای تقویت رشد اقتصادی گام برخواهد داشت.
برای کره شمالی راهی بجز بازگشت از مسیر فعلی و برگشت به اقدامات قبلی باقی نمانده است این کشور بتدریج در حال رسیدن به این مرحله است که مذاکره و گفت و گو با آمریکا به نتیجه نمی رسد با این حال اگرچه از گفت و گوها خارج نمی شود اما نمی تواند برنامه های خود را در حال توقف نگهدارد و برای فشار وارد کردن بر واشنگتن و گرفتن امتیازات اقتصادی و کاهش تحریم ها، ناچار خواهد بود تا بخشی از ساخت و سازهای نظامی را از نو آغاز کند.
این کشور که زمانی ممکن بود بازرسان را به کشور راه دهد و مراکز اتمی اش را در اختیار آنها قرار دهد و حاضر شده بود تا تاسیسات هسته ای را نابود کند البته در صورت اقدامات متقابل آمریکا، ضمن مایوس شدن از این فرایند به دنبال آن است که از طرق دیگر امتیازات لازم را کسب کند و واشنگتن را مجبور کند از این فشار و تحریم بازگشت کند.
کره شمالی در کنار اقداماتی که در داخل انجام می دهد به دنبال جلب حمایت بین المللی از راهکارهایی است که در پیش گرفته است از جمله از فرصت برگزاری اجلاس بین المللی صلح در کره جنوبی در هفته قبل برای این منظور استفاده کرد و از کشورهای دنیا از جمله آسیا و اقیانوس آرام خواست تا از پیشبرد صلح دائمی میان دو کره حمایت کنند.
با این حساب کره شمالی می کوشد تا آمریکا را در یک انزوای جهانی قرار دهد و این موضوع را به اثبات برساند که اگر تحریم های واشنگتن و فشارهای نظامی و اقتصادی این کشور نباشد می توان برای حل مسایل منطقه به نتیجه رسید و برای این منظور لازم است در کنار دو کره ، کشورهای دیگر جهان نیز به دنبال برقراری صلح دایمی در شبه جزیره کره باشند.
«پارک لیوم لین» از دانشگاه «یون سی» کره جنوبی در این باره می گوید : واشنگتن به این نقطه از جهان هم چشم دوخته و عادی سازی روابط با کره شمالی را آغاز کرده است اما رسیدن به نتیجه لازمه اقدامات عملی است و تنها توجهات این چنینی و برگزاری دیدارها نمی تواند مشکل را حل و فصل کند.
وی می افزاید که مشکلات را با گفت و گو و اقدامات عملی می توان حل و فصل کرد، ولی اگر درایت کافی نباشد و نتوان خواسته های یکدیگر را مورد توجه جدی قرار داد ، طرفین به بن بست می رسند.
در حال حاضر به گفته وی پیش شرط هایی وجود دارد که اجازه نمی دهند طرفین به توافق برسند و تنش های قدیمی در چند دهه گذشته باعث شده است تا نتیجه ای حاصل نشود و کاری از پیش نرود.
در حالی که کره شمالی خواستار کاهش تحریم ها است و آمریکا به این خواسته تن نمی دهد برگزاری رزمایش دو هفته ای دریایی آمریکا و کره جنوبی در شبه جزیره کره، لغو دیدار مقامات آمریکا و کره شمالی در ماه جاری میلادی در نیویورک، نا مشخص بودن تاریخ دیدار دوم سران دو کشور، در کنار آزمایش اسلحه تاکتیکی جدید کره شمالی، نوید یک شرایط مطلوب و مسالمت آمیز را در شبه جزیره کره نمی دهد و این منطقه یک بار دیگر به سمت تنش هایی پیش می رود که هر از چند گاهی فروکش می کند و باز اوج می گیرد.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي كره جنوبي كره شمالي آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۰۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است