Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیر پایگاه بافت تاریخی بشرویه از مرمت مشارکتی 12 بنای تاریخی متعلق به دوره قاجاریه و صفویه در بافت ارزشمند و تاریخی بشرویه خبر داد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز یکشنبه معاونت سازمان میراث فرهنگی؛ بافت تاریخی بشرویه یکی از بافت های زنده و پویا محسوب می شود که در فاصله 300 کیلومتری از مرکز استان خراسان جنوبی و در سمت شمال غربی این استان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می شود این بافت تاریخی چهارمین بافت تاریخی خشت و گل خراسان جنوبی به شمار می رود.
'کاظم شنبم زاده' مدیر بافت تاریخی بشرویه با اعلام اینکه 12 خانه تاریخی با مشارکت مالکان خصوصی، پایگاه میراث فرهنگی و اداره میراث فرهنگی بشرویه مورد مرمت مشارکتی قرار گرفت، گفت: بافت تاریخی بشرویه یک بافت کاملا پویا و زنده است که درراستای الگوسازی مداخله در بناهای تاریخی و ارتقاء کیفیت فضا با همکاری مالکین در بناهای شاخص اقدامات مرمتی در آنها صورت گرفت.
او افزود: این خانه های تاریخی متعلق به دوره قاجاریه و صفویه است که معماری اکثر این بناهای تاریخی از الگوی دو صفه و چهارصفه صفوی پیروی می کند.
به گفته شنبم زاده، خانه تاریخی کیانی زاده، خانه برگی، خانه میربلوکی، خانه مشهدی پور، خانه هراتی از جمله بناهایی هستند که با مشارکت مالکان و پایگاه و اداره میراث فرهنگی بشرویه مرمت شد و خانه های پناهی و مستوفی از جمله بناهایی محسوب می شوند که متعلق به شهرداری هستند که با مشارکت پایگاه مرمت شدند.
مدیر پایگاه تاریخی بشرویه با اشاره به اینکه فصل نخست مرمت این بناهای تاریخی به اتمام رسیده، ادامه داد: مرمت این 12 بنای تاریخی از خردادماه سال جاری آغاز شده و مرمت و استحکام بخشی بنا تا شهریورماه به پایان رسید.
او گفت: درحال حاضر مطالعات پایین محله بافت تاریخی بشرویه انجام گرفته و در نقاط دیگر بافت نیز نیازمند مشارکت کلیه نهادها، مالکین جهت ساماندهی و ارتقای کیفیت فضای شهری داخل بافت هستیم.
آنطور که شنبم زاده تاکید کرد: هم اکنون از محل اعتبارات زیرساخت در راستای الگوسازی، برق محور حاج علی اشرف با مشارکت شهرداری بشرویه اصلاح و ساماندهی شد که امیدواریم بتوانیم در سایر محورهای شاخص بافت نیز این اصلاح شبکه را انجام دهیم.
فراهنگ **1085**1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث بشرويه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۷۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران از برچیده شدن سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله خبر داد. این کمیته همچنین اعلام کرد: خانه منسوب به فخرالدوله یکی از بنا‌های تاریخی شهر تهران است که در قالب پرونده «مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد» به شماره ۸۰۰۸ به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و در حقیقت این بنا متعلق به «منشور الملک» است و به غلط این بنا را به «فخرالدوله» نسبت می‌دهند.

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران این توضیح را اضافه کرد که عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد. این بنا تا پیش از آن، محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود. سوم شهریور سال ۱۴۰۲ نیز با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، یک شهید گمنام پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و به استناد گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، وحیدرضا انارکی، شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای درخور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

این کمیته یادآور شد: پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، شهرداری منطقه ۱۲ بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای نامتناسب با این عمارت تاریخی روی مقبره این شهید والامقام ایجاد کرد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسئولان ایجاد کرد و در همان زمان مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان نیز در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با برخی رسانه‌ها اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم‌نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد غیردولتی و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، دستور حذف این سازه و توقف ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای خانه منسوب به فخرالدوله دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • خانه انصاری ارومیه مرمت می‌شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه