Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته وی جامعه باید با اختلالات روانی برای تسهیل کمک رسانی به مبتلایان آشنا باشد. در تحقیقات متعدد بین المللی نشان داده شده کسانی که دچار این اختلالات هستند، آن را اصولا مخفی نگه داشته و شاید اصلا این اختلالات را نشناسند. در حالی که اگر این شناسایی صورت نگیرد، عواقب ناگواری به همراه خواهد داشت. آفتاب‌‌نیوز : پروفسور آنتونی جورم؛ متخصص روان شناسی و استاد دانشگاه ملبورن استرالیا و متخصص سواد سلامت روان در نهمین کنگره ملی آموزش و ارتقای سلامت و دومین همایش ملی سواد سلامت در ارتباط با مولفه های سواد سلامت روانی، گفت: شناخت اختلالات روانی، دانش کمک گرفتن از متخصصان برای کسب درمان های در دسترس، دانش استراتژی های کمک به خود، مهارت و دانش برای کمک های اولیه و حمایت افراد و دانش جلوگیری از اختلالات روانی، از جمله این مولفه ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی جامعه باید با اختلالات روانی برای تسهیل کمک رسانی به مبتلایان آشنا باشد. در تحقیقات متعدد بین المللی نشان داده شده کسانی که دچار این اختلالات هستند، آن را اصولا مخفی نگه داشته و شاید اصلا این اختلالات را نشناسند. در حالی که اگر این شناسایی صورت نگیرد، عواقب ناگواری به همراه خواهد داشت.
استاد دانشگاه ملبورن اضافه کرد: مردم به دلایل متعددی به جستجو و شناسایی این اختلالات نمی روند. اولین مشکل این است که مردم نمی دانند مشکل آنها، یک اختلال روانی است. شاید افراد تصور کنند که مشکل جسمی دارند و یا تصور کنند مشکلشان موقتی است. یکی دیگر از دلایلی که مردم نمی توانند این اختلالات را تشخیص دهند این است که در دوران نوجوانی ممکن است دچار آن شده باشند. نوجوانان دانش کمی در مورد مشکلات روانی دارند و به آن اهمیت نمی دهند. والدین هم ممکن است تصور کنند این تغییرات روانی در سنین نوجوانی طبیعی است.
وی در ارتباط با دانش کمک گرفتن از متخصصان برای کسب درمان های در دسترس ادامه داد: مردم باید با درمان های این حوزه آشنا باشند و نحوه دسترسی به آنها را بدانند.
استاد دانشگاه ملبورن در ارتباط با دانش استراتژی های کمک به خود افزود: تحقیقات نشان داده برخی خودیاری ها و راهکارهای کمک به خود، در برخی موارد مفیدند؛ مانند ورزش کردن. ولی برخی از این راهکارها مضر هستند مانند رو آوردن به مشروبات الکلی. ما باید عموم مردم را به استراتژی های مفید تشویق کنیم. در عین حال باید به مردم بفهمانیم که آنها راهکارهای آنها جانشین کمک های حرفه ای نمی شود.
پروفسور جورم خاطرنشان کرد: در مورد راهکارهای کمک به خود باید گفت شرکت در فعالیت های فیزیکی، افزایش بهداشت خواب، لذت بردن از فعالیت های روزمره، انجام فعالیت های هدفمند برای بخش کوتاهی از روز، شرکت در فعالیت هایی که حس موفقیت را تقویت می کنند، وارد کردن افراد قابل اعتماد به لیست خانواده، خارج شدن از خانه برای زمان هایی از روز، در نظر گرفتن پاداش برای خود در صورت موفقیت، تمرین روش های تمدد اعصاب، صحبت با افراد قابل اعتماد در مورد احساسات خود، مصرف غذای سالم و رژیم متعادل، پیدا کردن دانش کمک کردن به دیگران و ... بسیار مفیدند و توصیه می شوند.
به گفته وی، خانواده ها باید نوجوانان را برای تشخیص اختلالات و مراجعه آنها به متخصصان سلامت روان، تشویق کنند.
این متخصص روان شناس اذعان کرد: هم اکنون تعداد کمی از افراد جامعه نسبت به مشکلات روانی از جمله میل به خودکشی برون ریزی می کنند. این در حالی است که بحث کردن در رابطه با این معضل در کسانی که افراد خودکشی را دارند، این میل منفی را در آنها کاهش می دهد.
وی در خصوص دانش جلوگیری از اختلالات روانی تاکید کرد: این حوزه  متاسفانه بسیار کم اهمیت شمرده شده است. با این وجود مردم جامعه می توانند گام های موثری برای جلوگیری از اختلالات روانی بردارند. والدین نیز در این حوزه نقش بخصوصی دارند. مثلا می توانند بر عملکرد نوجوانان و علاقه مندی های آنها نظارت کنند.
پروفسور جورم ادامه داد: والدین همچنین باید تعارضات و مشکلات خود را از فرزندانشان دور نگه دارند. مدارس و مراکز آموزشی نیز می توانند با بکارگیری استراتژی هایی، مشکلات روانی را در کودکان و نوجوانان کاهش دهند.
وی در خصوص مداخلات در خصوص سواد سلامت روان گفت: بکارگیری کمپین ها، برگزاری دوره های آموزشی و ارتقای اطلاعات اینترنتی در این زمینه مفیدند. کمپین اتحاد بر ضد افسردگی در کشور آلمان، از جمله این کمپین ها است. این اتحاد ابتدا در نورنبرگ آلمان ایجاد شد و به شهرهای دیگر گسترش یافت. این پویش، عناصر زیادی را در خود دارد که دانش عامه مردم، پزشکان و تسهیلگران اجتماعی مانند پلیس، معلمان و ... را هدف قرار داده است. 
به گفته استاد دانشگاه ملبورن؛ این کمپین نرخ خودکشی را در نورنبرگ به شدت کاهش داد از این رو این کمپین به سرعت و شدت بسط یافت. 

وی در خصوص برگزاری دوره های آموزشی ادامه داد: افرادی که در این دوره ها شرکت می کنند، تمایل افراد در مورد خودکشی را دستکاری کرده و نقش جلوگیری کننده خواهند داشت.
وی در خصوص نقش اینترنت در کاهش مشکلات سلامت روان ادامه داد: یافته ها نشان داده اکثر این اطلاعات بی کیفیت هستند. ولی خوشبختانه خبر خوب این است که ویکی پدیا منبع خوبی برای افزایش اطلاعات در خصوص سواد سلامت ذهن است. 
آوای سلامت  کد خبر: ۵۵۷۵۰۳ تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۷

منبع: آفتاب

کلیدواژه: حوزه سلامت مشکلات روانی درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۶۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌

 شیوا شبدینی   بیان کرد: آخرین روز سلامت «خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی» عنوان یکی از روزهای «هفته سلامت» است، در این نام‌گذاری به طور ویژه اهمیت خانواده به‌عنوان اولین پایگاه آموزشی در زمینه‌های تغذیه سالم و ورزش همگانی پیش از ورود به جامعه موردتوجه قرار گرفته است.

وی افزود: یک خانواده سالم، با ایجاد فرهنگی از آگاهی درباره سلامت، این امکان را به اعضایش می‌دهد که بهترین تصمیم‌ها را در خصوص سلامتی خودشان بگیرند، آموزش‌های مرتبط با تغذیه سالم، مراقبت از بدن و روح و تدابیر پیشگیری از بیماری‌ها، بخشی از این فرهنگ سلامت در خانواده هستند که به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کنند.

پزشک مرکز سلامت تصریح کرد: باتوجه‌به افزایش چندبرابری چاقی در چند دهه اخیر و به‌تبع آن افزایش کم‌سابقه موارد ابتلا به بیماری‌های مرتبط با آن نظیر کبد چرب و دیابت، تغذیه سالم و ورزش همگانی که از عوامل اصلی پیشگیری از چاقی هستند بیش از گذشته موردتوجه قرار گرفته و بر نقش و اهمیت خانواده و به طور ویژه مادر خانواده به‌عنوان اولین مروج این سبک زندگی سالم تأکید شده است.

وی یادآور شد: تهیه غذای سالم یکی از ارکان اصلی سلامت هر فرد به شمار می‌رود و تصور من بر این است که بانوان نقش اصلی را در این زمینه عهده‌دار هستند. اگر بتوانیم مادران و خانم‌های خانه‌دار را در زمینه تغذیه سالم آموزش دهیم شاید گام بزرگی در این زمینه برداریم، در درجه اول آموزش به خانواده اهمیت دارد و محل دیگری که فرد به آن وارد می‌شود مهدهای کودک و مدارس هستند، پس در مرحله بعد تمرکز اصلی باید روی آموزش در مهدهای کودک و مدارس باشد.

شیوا شبدینی در ادامه تشریح کرد: دیگر مراکزی که می‌توانیم آموزش‌ها را در آن‌ها آغاز کنیم، محل‌های کار و ادارات هستند، بارها دیده شده که غذاهایی که برای کارمندان تهیه و طبخ می‌شود از کیفیت خوبی برخوردار نیستند، اکنون اکثر افراد ناگزیرند غذا را یا در محل کار بخورند یا از طریق رستوران‌های اطراف محل کار خود تهیه کنند. اگر غذاهایی که ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند غذای سلامتی باشد، سلامت کارمندان نیز تضمین می‌شود.

وی اظهار کرد: خیلی‌ها بر این باورند که پیروی از یک رژیم غذایی اصولی و سلامت هزینه‌های زیادی دارد، اما اگر واقعاً کلاه‌خود را قاضی کنیم متوجه می‌شویم که بدن ما در طول هفته‌ها و ماه‌ها چقدر مواد غذایی ناسالم مانند انواع شیرینی‌ها، تنقلات، چیپس و پفک و انواع نوشابه‌های شیرین و آب‌میوه‌های صنعتی دریافت می‌کند، اگر از مصرف این غذاها و تنقلات ناسالم پرهیز کنیم می‌توانیم هزینه‌ای را که پیش‌تر صرف این غذاها می‌کردیم، به تهیه مواد غذایی سالم اختصاص دهیم.

شبدینی خاطرنشان کرد: مورد دیگری که دیده می‌شود کم‌تحرکی است، ساعات خیلی طولانی حضور در ترافیک سنگین شهری باعث می‌شود افراد تحرک کمی داشته باشند، کم‌تحرکی عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی و مشکلات اسکلتی (استخوانی) است.

وی افزود: اگر بتوانیم در کنار تغذیه سالم حداقل روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان به فعالیت ورزشی اختصاص دهیم و در آخر هفته‌ها به همراه خانواده ورزش‌های خیلی ساده مانند رفتن به پارک‌ها، کوهستان و بازی‌های گروهی را مدنظر قرار دهیم تا حد زیادی از بیماری‌های کبد چرب و دیابت که روند ابتلا به آن‌ها آن با سرعت بسیار بالایی در حال افزایش است، می‌توانیم پیشگیری کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌