Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@12:46:47 GMT

دعوای آمریکا و چین APEC را زمین‌گیر کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۸۴۱۹

دعوای آمریکا و چین APEC را زمین‌گیر کرد

رهبران منطقه آسیا-اقیانوسیه برای نخستین بار در تاریخشان به دلیل اختلافات عمیق میان آمریکا و چین بر سر تجارت و سرمایه‌گذاری، موفق نشدند برای بیانیه نهایی اجلاس پاپواگینه‌نو به توافق برسند.

به گزارش ایسنا، رقابت میان آمریکا و چین بر سر اقیانوسیه در اجلاس APEC مورد توجه قرار گرفت و آمریکا و متحدانش یک پاسخ هماهنگ به برنامه "کمربند و جاده" چین را به راه انداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که در کنفرانس مطبوعاتی پیتر اونیل، نخست وزیر پاپواگینه‌نو از وی سوال شد کدام یک از ۲۱ عضو گروه همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه نتوانستند به توافق برسند؟ پاسخ داد: می‌دانید دو غول در یک اتاق هستند.

اونیل که ریاست اجلاس APEC را برعهده داشت گفت: مسئله اصلی این بود که آیا باید از سازمان جهانی تجارت و اصلاحات احتمالی آن در بیانیه رهبران ذکری به میان آورده شود یا خیر.

گروه APEC هیچ منشوری در خصوص سازمان جهانی تجارت ندارد و مسائل مذکور می‌تواند در خود این نهاد جهانی مطرح شود.

نظم تجارت چندجانبه‌ای که APEC در سال ۱۹۸۹ برای حمایت ایجاد کرد، در حال فروپاشی است زیرا نفوذ چین در اقیانوسیه و تعرفه‌های آمریکا بر روابط در این منطقه تاثیر منفی گذاشته و شکاف ایجاد کرده است.

بیانیه رهبران APEC از سال ۱۹۹۳  هر سال پس از دیدار رهبران این گروه صادر شده است.

نخست وزیر پاپواگینه‌نو گفت به عنوان میزبان APEC بیانیه منتشر خواهد کرد اما به زمان آن اشاره نکرد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و همچنین همتای روسی وی ولادیمیر پوتین در این اجلاس حضور نداشتند اما مایک پنس، معاون رییس جمهور آمریکا به جای ترامپ شرکت کرد.

شی جین پینگ، رییس جمهور چین روز پنج شنبه وارد پاپواگینه‌نو شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت. وی پس از اینکه روز جمعه تلاش کرد مقامات این کشور را به ابتکار "کمربند و جاده" جلب کند، نگرانی آمریکایی‌ها را برانگیخت.

آمریکا و متحدانش شامل ژاپن، استرالیا و نیوزیلند روز یکشنبه با یک برنامه ۱.۷ میلیارد دلاری برای تامین برق و اینترنت برای پاپواگینه‌نو، تلاش کردند با گسترش نفوذ چین مقابله کنند.

نمایش اقیانوسی

وانگ شیااولانگ، یک مقام اقتصاد بلندپایه هیات چین در APEC اظهار کرد: ناکامی در توافق روی بیانیه مشترک، مشکل میان هیچ کشور خاصی نبود.

اکثر اعضا بر پایبندی خود برای حفظ سیستم تجارت چندجانبه و پشتیبانی از سازمان جهانی تجارت تاکید کردند اما اگر بخواهیم صریح صحبت کنیم، ما در مراحل اولیه این مذاکرات هستیم و کشورهای مختلف، ایده‌های متفاوتی برای پیش‌برد این روند داشتند.

یک دیپلمات آگاه از این مذاکرات به رویترز گفت: تنش میان آمریکا و چین در طول هفته وجود داشت و زمانی که وانگ یی، دیپلمات  بلندپایه چین به دو پاراگراف در سند تدوین شده اعتراض کرد، به اوج خود رسید.

مایک پنس، معاون رییس جمهور آمریکا روز شنبه در یک سخنرانی رک و صریح اظهار کرد تا زمانی که چین روش خود را تغییر ندهد، روند تعرفه‌ها روی واردات ۲۵۰ میلیارد دلار کالای چینی تغییر نخواهد کرد.

پنس به خبرنگاران گفت: چینی‌ها بودند که با شیوه‌های تجاری، تعرفه‌ها و سهمیه‌ها، انتقال اجباری فناوری و سرقت مالکیت معنوی جنگ را شروع کردند.

وی حتی به ابتکار "کمربند و جاده" چین نیز اشاره کرد و در سخنرانی خود گفت: کشورها نباید بدهی را بپذیرند که حاکمیت آنها را به خطر می‌اندازد.

بر اساس گزارش رویترز، ابتکار "کمربند و جاده" برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ برای گسترس ارتباطات زمینی و دریایی میان آسیا، آفریقا و اروپا مطرح شد و چین میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری زیرساخت تحت این برنامه را اعلام کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اجلاس APEC اختلاف تجاری آمریکا و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۸۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن وارد اراضی اشغالی شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری «سما» فلسطین، این چندمین سر وزیر امورخارجه آمریکا به اسرائیل از زمان جنگ این رژیم علیه مردم غزه است.

بلینکن امروز نیز با عبدالله دوم شاه اردن در کاخ الحسینیه دیدار کرد.

عبدالله دوم در این دیدار خواستار اقدام فوری برای توقف فاجعه بشری در نوار غزه و حفظ جان غیر نظامیان بی دفاع شد.

براساس این بیانیه، بلینکن و ملک عبدالله درباره روند تشکیل کشور مستقل فلسطین و ارائه تضمین های امنیتی به رژیم صهیونیستی تبادل نظر کردند.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا همچنین آمده است طرفین تلاش ها برای تسریع ارسال زمینی کمک های بشردوستانه برای اهالی غزه از اردن را مورد بحث قرار دادند.

دیگر خبرها

  • توافقات جدید گمرکی میان ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • بلینکن وارد اراضی اشغالی شد
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • آمریکا مانع تحقق صلح در یمن و توقف جنایات صهیونیست‌ها در غزه است
  • بایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیم
  • بیانیه مهم ارتش یمن درباره عملیات نظامی امروز تا دقایق دیگر
  • بیانیه مهم ارتش یمن درباره حمله امروز به یک کشتی تا دقایق دیگر