Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را در افزایش گلبول‌های قرمز و رفع کم‌خونی مفید دانست.

به گزارش شریان نیوز،شیشلیک شاندیز شهرت جهانی دارد و یکی از غذا‌هایی است که در مشهد و سایر نقاط ایران پخت می‌شود. در مشهد این غذا را به همراه دنده گوشت گوسفندی کباب می‌کنند. این غذا حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، آهن، کولین، سلنیوم، کلسیم، فسفر، منگنز، منیزیم، اسید چرب امگا ۳، فیبر، اسید فولیک، ویتامین‌های A، B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۱۲، C، E، D است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی خواص شیشلیک شاندیز و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شیشلیک شاندیز

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شیشلیک شاندیز اظهار کرد: این غذا به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و از بروز پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می‌کند همچنین به علت داشتن ویتامین B۱۲، اسید فولیک و آهن موجب ازدیاد گلبول‌های قرمز خون و رفع کم خونی می‌شود و برای زنان باردار و جنین مفید است.

وی درباره خواص دیگر شیشلیک شاندیز بیان کرد: این غذا موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و بینایی و پیشگیری از ابتلا به  آلزایمر می‌شود.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: پروتئین موجود در این غذا موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن، طراوت، جوان‌سازی و تقویت پوست و مو و رویش مجدد مو می‌شود و از بروز چین و چروک و ریزش مو جلوگیری می‌کند. این غذا برای افراد ضعیف، لاغر و کم بنیه بسیار مفید است و موجب چاقی این افراد می‌شود.

مواد لازم برای تهیه شیشلیک شاندیز (پنج تا ۶ نفر)

گوشت گوسفندی تازه                                                     ۶ تکه
زعفران دم‌کرده                                                                نصف لیوان
آب لیموترش تازه                                                             سه قاشق غذاخوری (حدود ۶ عدد)
روغن دنبه یا کنجد                                                        به مقدار لازم
نمک و فلفل                                                                    به مقدار لازم
گوجه فرنگی رسیده                                                      ۶ تا ۱۰ عدد
ماست                                                                             یک لیوان
پیاز متوسط                                                                   ۲ تا سه عدد
دنبه                                                                               به مقدار لازم

طرز تهیه شیشلیک شاندیز

- پیاز‌ها را ریز خرد کنید و به همراه نمک، فلفل، آب لیموترش تازه، روغن، ماست، زعفران دم کرده داخل ظرفی بریزید گوشت را با آن مخلوط کنید.
- بهتر است ۱۰ تا ۱۲ ساعت در یخچال بماند تا طعمدار شود.
- سپس گوشت‌ها را سیخ بزنید و بین هر گوشت یک عدد دنبه متوسط بگذارید تا موقع کباب زدن از سوختن گوشت‌ها جلوگیری کند.
- بعد از آن گوجه‌ها را کباب کنید.
- این غذا را با نان تازه، گوجه و سبزی یا برنج میل کنید.

برچسب هاشیشلیک شاندیزخواصپژوهشگرطب سنتیمنیزیمفسفر

منبع: شریان

کلیدواژه: شیشلیک شاندیز خواص پژوهشگر طب سنتی منیزیم فسفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۹۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید

به گزارش «تابناک» به نقل از طبنا نیوز،  با وجود اینکه فراموشی و ضعیف شدن حافظه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد. در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه می‌پردازیم:
 
داشتن فعالیت بدنی

فعالیت بدنی نه‌تنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک می‌کند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه شده است افراد روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط همچون پیاده‌روی، دویدن یا شنا داشته باشند.

به چالش کشیدن ذهن

مغز انسان نیز همچون عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد به‌منظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و توانایی‌های شناختی را به چالش بکشند. پازل‌ها، بازی‌های فکری و حل کردن جدول روش‌هایی عالی برای فعال نگه‌داشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است، علاوه بر این، یادگیری مهارت‌ها یا سرگرمی‌های جدید می‌تواند موجب تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی می‌ماند.

نوشتن فهرست انجام کارها

یکی از دلایل رایج ضعف حافظه، نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامه‌ها می‌توانید به سازمان‌دهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیت‌های خود کمک کنید، به این منظور قرار ملاقات‌ها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و به‌طور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آن‌ها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت نیز می‌تواند موجب شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

مصرف مکمل کورکومین

کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوه‌ای که دارد، مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند، به نظر می‌رسد که مکمل‌های کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.

دیگر خبرها

  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید