Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@17:51:51 GMT

چگونه پای «جهانگیری» به اعتراضات هفت‌تپه باز شد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۶۳۹۷

چگونه پای «جهانگیری» به اعتراضات هفت‌تپه باز شد؟

خبرگزاری ایرنا: اعتراضات کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه، روز گذشته، وارد پانزدهمین روز خود شد. این اعتراضات در میان کاربران فضای مجازی واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت. به نحوی که مطابق با تحلیل‌های حاصل از داده‌کاوی توییتر، مسئله اعتراضات کارگران هفت‌تپه، در سه روز ابتدایی هفته جاری بیشترین توییت‌ها را به خود اختصاص داده و به ترند اول توییتر فارسی بدل شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این میان برخی از کاربران توییتری به بهره‌برداری سیاسی از این اقدامات می‌پردازند. از کاربران مخالف جمهوری اسلامی ایران در توییتر گرفته تا کاربران مخالف دولت. یکی از این بهره‌برداری‌های سیاسی که کلاً با دروغ‌پردازی نیز همراه است، انتشار خبر دروغی علیه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور بود که ادعا شده بود سه خواهرزاده اسحاق جهانگیری، عضو هیأت مدیره کارخانه نیشکر هفت‌تپه هستند؛ ادعایی که در روز گذشته به‌صورت رسمی از جانب دفتر رئیس‌جمهور تکذیب شد.

**ماجرا از کجا آغاز شد؟

ظهر روز شنبه رضا حقیقت‌نژاد، از کاربران توییتری مخالف جمهوری اسلامی توییتی در رابطه با اعتراضات کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه منتشر کرد که ذیل توییت او، برای اولین بار برخی کاربر‌های بی‌نام و نشان اقدام به طرح این ادعا کردند که اسحاق جهانگیری سهامدار این شرکت است:

این قبیل ادعا‌های کذب از آن زمان به بعد جسته و گریخته علیه معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داشت و برخی کاربران توییتری بی‌نام و نشان همچنان اسحاق جهانگیری را در ماجرای کارخانه نیشکر هفت‌تپه، ذی‌نفع می‌دانستند. از سوی دیگر، طرح ادعای واگذاری کارخانه نیشکر هفت‌تپه به بخش خصوصی توسط اسحاق جهانگیری نیز مزید بر علت شده بود که ادعا‌های مطرح شده علیه اسحاق جهانگیری بیشتر منتشر شود. به‌عنوان مثال، فیلم‌هایی از مواضع کارگران کارخانه نیشکر هفت‌تپه، خصوصاً اسماعیل بخشی در فضای توییتر منتشر می‌شد که در آن، اسحاق جهانگیری عامل شکل‌گیری این بحران‌ها معرفی می‌شد. اسماعیل بخشی در این فیلم می‌گوید:

«سه سال پیش که همین آقای جهانگیری نیشکر هفت‌تپه رو مفت داد به این حضرات، ما مخالفت کردیم، اعتصاب کردیم، ولی ما رو سرکوب کردند. الان هم هنوز همین دزد‌ها تحت حمایت دولت هستند، با اطلاع دولت از کشور خارج شدند.»

در روز یکشنبه و در ادامه این ادعا‌های مجعول، برخی از کاربران برانداز توییتری ادعا‌های خود را فراتر بردند و ویدیو‌ها و توییت‌هایی را با این مضمون منتشر کردند:

یک کارگر از #نیشکر_هفت_تپه: جهانگیری خجالت بکش! دومادت پول می‌دزده میره آمریکا! باید جواب ملتو بدی!. #هفت_تپه

**مخالفان داخلی دولت در این رابطه چه می‌گفتند؟

پس از انتشار تعداد محدودی توییت کذب علیه معاون اول رئیس‌جمهور توسط مخالفان جمهوری اسلامی در توییتر، مخالفان داخلی دولت نیز شروع به طرح ادعا‌هایی علیه اسحاق جهانگیری کردند. اولین بار کاربری به نام «مجید قربانی» در ساعت ۹:۱۸ یکشنبه شب ادعا کرد که یکی از خواهرزاده‌های اسحاق جهانگیری، عضو هیأت مدیره کارخانه نیشکر هفت‌تپه است. ادعایی که به مرور زمان تغییر کرد و مخالفان دولت مدعی شدند سه خواهرزاده اسحاق جهانگیری عضو هیأت مدیره این شرکت هستند!

بررسی‌های حاصل از داده‌کاوی نشان می‌دهد که این کاربر، پس از آن در توییتی جداگانه، با اشاره به مصاحبه‌ای به نقل از قدیری ابیانه که در اردیبهشت سال ۹۶ منتشر شده بود، ادعا کرد که دو تن از اعضای هیأت مدیره کارخانه نیشکر هفت‌تپه، خواهرزاده اسحاق جهانگیری هستند. توییتی که بعد از چند ساعت حذف شد.

در ادامه همان شب، این بحث توسط یکی از سلبریتی‌های توییتری مخالف دولت ادامه یافت. «آدم ابن حوا» به‌عنوان یکی از مخالفان دولت در توییتر، در توییتی ادعا کرد که علت بازداشت کارگران، شعار دادن علیه اسحاق جهانگیری است. شعار‌هایی که پیش از این توسط کاربران طیف برانداز تویتر منتشر شده بود. نکته جالب توجه در این میان، اشاره به ادعا‌های مجید قربانی در این رابطه ذیل کامنت‌های این توییت است. روندی که می‌توان از آن به‌عنوان رفرنس‌سازی یاد کرد و آدم ابن حوا نیز این ادعا را تأیید کرد که «ردپای جهانگیری در ماجرای اعتصاب هفت‌تپه هست»:

این ادعا یک ساعت بعد یعنی ساعت ۱۱:۰۹ شب، توسط همین کاربر ادامه پیدا کرد و در توییتی جداگانه گفت:

می‌بینم که رد پای دولت و جناب جهانگیری «دامت اکاذیبه» تو ماجرای کارخانه نیشکر هفت‌تپه هم پیدا شده! اینجاست که باید گفت: حضرات محترم دولت تدبیر و امید، یه کم یواش‌تر براندازی کنید سر جدتون

**هشتگ‌سازی علیه اسحاق جهانگیری

فضاسازی‌های مذکور بر علیه اسحاق جهانگیری سرانجام در صبح روز دوشنبه در قالب حمایت سازمان‌یافته مخالفان دولت از یک هشتگ به نقطه نهایی خود رسید. هشتگ #جهانگیری_گیت برای اولین بار در ساعت ۱۰:۵۶ دقیقه روز دوشنبه توسط کاربری به نام «مصطفی کُرفی» منتشر شد که اشاره به همان مصاحبه قدیری ابیانه در اردیبهشت سال ۹۶ داشت. در این توییت آمده است:

یادتون باشه در #گزارش ۱۰۰ روزه بعدی (اگر وجود داشته باشه) آقای روحانی در مورد وام ۳۰ میلیاردی به خواهرزاده‌ی نامزد پوششی توضیح ارائه کنن. دقیق بگن که چرا در دستگاه منتخبین آقای روحانی چنین رانت‌هایی وجود داره! #جهانگیری_گیت
پس از آن بود که انواع توییت‌ها با این هشتگ علیه اسحاق جهانگیری منتشر شد و مخالفان داخلی دولت شروع به تهمت‌پراکنی علیه معاون اول رئیس‌جمهور کردند؛ ادعا‌هایی که خیلی زود و به‌صورت رسمی توسط دفتر اسحاق جهانگیری تکذیب شد و به همین خاطر توفیق چندانی در فضای توییتر پیدا نکرد و فقط ۱۳۲ توییت با حداقل ۱۰ لایک با این مضمون منتشر شد.

در این میان اهداف براندازان که مشخص است، اما آنچه در این میان ابهام برانگیز است، هم‌صدایی مخالفان داخلی دولت با براندازان در دروغ پراکنی علیه مسئولان دولتی است.

منبع: فردا

کلیدواژه: جهانگیری اعتراضات هفت تپه نیشکر هفت تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه

یک نشریه آلمانی در مطلبی به نشانه‌هایی مبنی بر گسترش اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم غزه از دانشگاه‌های آمریکا به فرانسه اشاره کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در مطلبی از گسترش اعتراضات گسترده به جنگ غزه از دانشگاه های آمریکا به دانشگاه های فرانسه خبر داده و نوشت: ده ها نفرکه اکثراً جوانان بودند، بعدازظهر دوشنبه با پرچم فلسطین ورودی‌های دانشگاه سوربن پاریس را مسدود کردند. در سایه این اعتراضات سخنرانی ها و امتحانات باید لغو می شد.

 

.

 

لورلیا فرژو، یکی از دانشجویان شرکت کننده در این اعتراضات در فرانسه در این باره گفت: ما به خواست دانشجویان دانشگاه هاروارد و کلمبیا اینجا هستیم. "پس از اعتراضات دانشگاه Sciences-Po، ما اینجا هستیم تا این مسیر را ادامه دهیم". دو نماینده از حزب چپ فرانسه نیز در این اعتراضات حضور داشتند.

دانشجویان دانشگاه ساینس پو فرانسه (Sciences Po) اخیرا با برپایی تجمعی، حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کردند. شرکت کنندگان در این تجمع، یکی از ساختمان‌های مؤسسه دانشگاه را اشغال کرده و ورودی آن را بستند.

در ادامه این مطلب آمده است: اعتراضات علیه جنگ اسرائیل در غزه در فرانس هنوز به مقیاس دانشگاه های آمریکایی نرسیده است. اما کمپین همبستگی با فلسطین در این کشور در حال گسترش است، نه تنها به این دلیل که مقامات دولتی، نهادها و برخی از رسانه ها با تلاش برای جرم انگاری به این اعتراضات واکنش نشان می دهند. قوه قضاییه به دلیل اتهامات کیفری به زودی با این موضوع برخورد خواهد کرد. سوال این است که آیا همبستگی با جمعیت رنج کشیده غزه و اعتراض به کارزار انتقام‌جویی که به عنوان نسل‌کشی یا سیاست استعماری دولت نتانیاهو محکوم به «آپارتاید» است، باید به عنوان یهودستیزی طبقه بندی و محکوم شود.

به دلیل این اتهام، هم ماتیلد پانوت، رهبر فراکسیون پارلمانی LFI در مجلس ملی فرانسه و هم وکیل ریما حسن، نامزد LFI در انتخابات اتحادیه اروپا که در اردوگاه آوارگان فلسطینی در سوریه به دنیا آمده است - برای روز سه شنبه احضاریه پلیس دریافت کردند. هر دو همبستگی خود را با اشغال Sciences-Po اعلام کرده بودند.

ریما حسن که همبستگی با فلسطین را موضوع اصلی مبارزات انتخاباتی خود قرار داده است، با تشویق تظاهرکنندگان در خیابان سنت گیوم، فریاد زد: «شما افتخار کشور ما هستید!» او اعلام کرد که خواستار «آتش بس فوری» است. وی تاکید کرد که بمباران نوار غزه توسط ارتش اسرائیل "نه موجه و نه مشروع" و "جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت" است.

 

.

 

به گزارش لیبراسیون، اقدامات بیشتر طرفدار فلسطین در روزهای آینده در دانشگاه های گرنوبل، رن، لیل و لیون فرانسه برنامه ریزی شده است. بزرگترین اتحادیه دانشجویی، یونی اف، خواستار «قیام علیه سرکوب و صلح در غزه» است. الئونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه ، می‌گوید: «این بسیج یک رخنه ایجاد کرده است. اکنون زمان آن است که نشان دهیم جوانان در حال حرکت هستند.»

از طرفی مسئله حمایت از اسرائیل، همبستگی با فلسطین و مرزبندی آشکار از تروریسم و ​​یهودی ستیزی، امروز بیش از هر زمان دیگری چپ فرانسه را از هم جدا کرده است. برخی از سخنگویان برجسته آنها دیگر با یکدیگر صحبت نمی کنند و در این باره اختلاف نظر دارند.

خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطینکاهش درآمد غول انرژی فرانسه طی سه ماهه اول 2024

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| دانشجویان معترض ساختمان معروف دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
  • دانشجویان معترض ساختمان معروف دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند(فیلم)
  • اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین، تهدیدی برای یهودیان نیست
  • آتش اعتراضات علیه اسرائیل دیگر خاموش‌شدنی نیست (فیلم)
  • گسترش اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین از آمریکا به فرانسه
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • دانشجویان دانشگاه نیویورک: ورق علیه صهیونیست‌ها برگشته است
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • خاخام صهیونیست: ما جلوی موشک‌های ایران را گرفتیم!