Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:59:42 GMT

ثبت تصویری جالب از یک یوزپلنگ در بهاباد یزد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۰۸۵۷۱

ثبت تصویری جالب از یک یوزپلنگ در بهاباد یزد

خبرگزاری ایسنا: نیره پورملائی در این خصوص گفت: در دهانه‌ی ورودی به پاسگاه «کم‌کی» واقع در شهرستان بهاباد، دوربین‌های اداره کل حفاظت محیط زیست یزد موفق به ثبت تصویر یک قلاده یوز پلنگ اسیایی، یک قلاده کفتار و روباه شدند.

وی خاطرنشان کرد: این چهارمین مشاهده این گونه در سال جاری در سطح استان است که سه مورد از آن در زیستگاه‌های شهرستان بهاباد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارتقای سطح حفاظتی منطقه شکار ممنوع کم‌کی بهاباد به عنوان زیستگاه حامی و پشتیبان مناطق یوزخیز استان مورد توجه اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد قرار گرفته و خوشبختانه در مراحل نهایی ارتقای سطح حفاظتی منطقه به پناهگاه حیات وحش است.

پیش از این و در فروردین ماه نیز معاون فنی محیط زیست استان یزد از تصویربرداری یک قلاده پلنگ ایرانی در قرق علی آباد چهل‎ گزی در شهرستان مهریز خبر داده بود.

حسن اکبری در این رابطه عنوان کرد: قرق علی آباد چهل گزی یکی از اولین قرق‌های رسمی کشور است که در شهرستان مهریز در استان یزد واقع شده است. مهم‌ترین گونه برجسته منطقه کل و بز است که افزایش جمعیت این گونه در سال‌های اخیر که به همت بخش خصوصی تحت حفاظت قرار گرفته، چشمگیر بوده است و از حدود ۲۵۰ راس به ۱۴۰۰ راس رسیده است.

این مسئول گفت: در سایه افزایش جمعیت کل و بز و ایجاد امنیت در منطقه، حضور پلنگ ایرانی در این محدوده مستندسازی شده است.

اکبری خاطرنشان کرد: در سال‏‏‌های قبل نیز تصاویری از حضور این گونه توسط قرق‌بانان تهیه شده بود که حاکی از ماندگاری این گونه ارزشمند در منطقه است.

ضرورت بهره‌گیری از روش تکثیر یوز در شرایط نیمه اسارت در یزد

پیش از این حمید ظهرابی، سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود: نظر به اینکه وضعیت یوز در زیستگاه‌های استان یزد به دلیل عدم مشاهده یوز ماده طی چند سال اخیر همچنین افزایش سن یوز‌های نر باقیمانده در استان در شرایط مطلوبی نیست، اعمال روش تکثیر در شرایط نیمه اسارت در مساحتی بالغ بر ۳۵ هزار هکتار واقع در یکی از زیستگاه‌های یوز استان یزد ضروری به نظر می‌رسد.

وی در تشریح برنامه‌های معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با یادآوری انقراض این گونه در تمامی کشور‌های قاره آسیا گفته بود: آخرین بازمانده‌های یوزپلنگ آسیایی با کمتر از ۵۰ فرد در بیابان‌های مرکزی ایران زندگی می‌کنند و تنها دو درصد از گستره پراکندگی تاریخی این گونه در آسیا است.

وی با اشاره به استان یزد اظهار کرده، زمانی در پاسگاه‌های محیط بانی استان یزد تابلویی از یوز وجود داشت که در زیر آن نوشته بود «استان یزد نقطه امید آسیا برای نجات یوز آسیایی»، زیرا مشاهده یوز‌های ماده با سه تا چهار توله در مناطق مختلف اردکان و بافق باعث شده بود که استان یزد امید نخست ایران و آسیا برای حفظ یوزپلنگ باشد، اما امروزه و با بالا رفتن سن یوز‌های نر موجود، خطر انقراض یوز در استان یزد بیش از هر زمانی احساس می‌شود.

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه کاهش تلاش‌های حفاظتی ناشی از ناامیدی به حفظ و احیای یوز می‌تواند ضربه بزرگی بر پیکره نحیف حفاظت از طبیعت در ایران و استان یزد وارد کند، تصریح کرد: آنچه امروز بسیار مهم است، حفظ امید و تلاش چندین برابر برای حفظ و احیای یوز است، زیرا همین امید باعث شده که آخرین تیر ترکش برای نجات یوز در استان یزد یعنی ایجاد یک ذخیره‌گاه بیابانی بزرگ و تحت کنترل برای یوز به مرحله اجرا بسیار نزدیک شود.

ظهرابی ضمن یادآوری این موضوع که کمبود طعمه، تخریب زیستگاه و تصادفات جاده‌ای از مهمترین تهدیدات یوز است، اظهارکرده، ایجاد مناطق حفاظت شده منجر به کاهش چشمگیر این تهدید‌ها داخل مناطق شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: یوزپلنگ محیط زیست بهاباد یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۸۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان