Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پایگاه میراث‌فرهنگی شهر تاریخی سبزوار از احیای بافت تاریخی روستای زعفرانیه سبزوار خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، محسن برآبادی اظهار داشت: روستای زعفرانیه در فاصله ۳۸ کیلومتری شرق سبزوار به سمت نیشابور از جمله روستاهای ارزشمند با بافت تاریخی زیبا و بکر که شش اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: تنها چاپارخانه تاریخی خراسان در این روستا قرار دارد. عدم مداخلات زیاد توسط اهالی و عدم ساخت و سازهای خارج از عرف و مدرن درون روستا که سبب بکر ماندن بافت آن شده، سبب شد علاوه بر شروع اقدامات جهت ثبت بافت روستا در فهرست آثار ملی کشور، از محل اعتبارات سال ۱۳۹۶ مبالغی جهت تهیه طرح راهبردی و احیای بافت روستا و نیز اعتباری برای احیا و جداره‌سازی بدنه و معابر روستا اختصاص یابد.

 برآبادی گفت: اقدامات مرمتی  که سال ۱۳۹۵ در راستای جداره سازی بدنه آغاز شده بود تداوم دارد.

به گفته وی این اقدامات شامل مرمت جداره و پوسته معبر اصلی روستا و کوچه‌های فرعی آن از قبیل بازسازی کرسی چینی و بخش‌های پائینی دیوارها که در اثر رطوبت تخریب شده است.

برآبادی گفت: بازچینی لبه دیوارها و ایجاد خط لبه و آسمانه یکنواخت در روستا، بازسازی سردرهای تخریب شده و مرمت سردرهای باقیمانده و اجرای اندود کاهگل روی تمام بدنه دیوارها و حذف نماهای غیر متعارف از دیگر اقدامات درحالذانجام است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی سبزوار افزود: در همین راستا علاوه بر راه اندازی اقامتگاه بومگردی در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاران بومی قهوه خانه‌های باقیمانده در مسیر جاده ابریشم که از درون روستا می‌گذرد را مرمت و بازسازی کرده‌اند  تا با راه اندازی آنها در کنار اقامتگاه بومگردی و سایر خدمات گردشگری که در شرف انجام است در آینده‌ای بسیار نزدیک یک روستای هدف برای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بر کناره این جاده اصلی ایجاد کنیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۴۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، محسن معصوم علیزاده در گفتگویی با اعلام این خبر افزود: به دنبال اجرای این طرح، امروز در هنگام خاک برداری، قسمتی از یک اثر تاریخی در محدوده میدان امام همدان نمایان شد که به صورت موقت ادامه اجرای کار متوقف شده است.

معصوم علیزاده گفت: تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده است تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کاوش و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان بک ظرفیت گردشگری برای شهر همدان استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در کنار انجام کاوش، نمی‌خواهیم جلوی اقدامات عمرانی شهر گرفته شود و تلاش داریم کارهای عمرانی شهر ادامه داشته باشد.

وی با اعلام اینکه همدان یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران است و باید آثار تاریخی آن حفظ شود، اظهار داشت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، ناظران یگان حفاظت میراث فرهنگی بر این طرح نیز توجه ویژه دارند تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

وی یادآور شد: هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه بارها به شهرداری و شرکت‌های خدمات رسان اعلام شده که با هر کنده‌کاری در همدان احتمال برخورد به آثاری وجود دارد و شواهد باستان‌شناسی در این شهر فراوان است ادامه داد: در محدوده میدان امام خمینی(ره)، با توجه به سایت‌موزه‌ای که در این محوطه پیدا شده، ممکن است در هر خیابان نزدیک آن، به آثاری باستانی برخورد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پیدا شدن این بنا را یک ظرفیت مناسب گردشگری برای شهر همدان می‌دانیم که می‌توان در پیاده‌راه باباطاهر هم شاهد یک سایت موزه شبیه میدان امام(ره) بود و با پوشش شیشه‌ای در معرض دید عموم قرار داد، افزود: این موارد باید بررسی شود و باستان‌شناسان ما جلساتی برگزار کنند و به موارد لازم برسند که تاکید این است، قابلیت یک سایت موزه کوچک در ابتدای باباطاهر وجود دارد.

لازم به ذکر است، عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان به میدان مرکزی شهر همدان، دوشنبه هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت) با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری دارد که بیش از یک‌هزار مورد آن ثبت ملی شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903264

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن نجات یافتند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد