Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@20:28:55 GMT

آلودگی هوا معلولیت ذهنی را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۴۴۳۷

آلودگی هوا معلولیت ذهنی را افزایش می‌دهد

پژوهشگران استرالیایی در بررسی جدیدی دریافتند امکان ابتلا به معلولیت ذهنی در کودکانی که در معرض آلودگی هوا قرار دارند، بیشتر است.

به گزارش یورک‌الرت، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد کودکان انگلیسی دارای معلولیت ذهنی، بیش از همسالان خود، در نواحی دارای آلودگی هوا ساکن بوده‌اند.

یافته‌های این پژوهش، از تحلیل داده‌های مربوط به بیش از ۱۸ هزار کودک انگلیسی به دست آمد که در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ به دنیا آمده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این بررسی نشان داد کودکان مبتلا به معلولیت‌های ذهنی که در این سال‌ها متولد شده‌اند، ۳۳ درصد بیشتر در مناطق آلوده به ذرات دیزلی، ۳۰ درصد بیشتر در مناطق آلوده به اکسید نیتروژن، ۳۰ درصد بیشتر در مناطق آلوده به مونوکسید کربن و ۱۷ درصد بیشتر در نواحی گوگرد دی‌اکسید زندگی کرده‌اند.

به گفته پژوهشگران، معلولیت ذهنی در میان کودکان ساکن در مناطقی که از نظر اقتصادی محروم هستند و سطوح بالاتری از آلودگی هوا دارند، بیشتر است. قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می‌تواند مانع رشد شناختی شود و خطر ابتلا به معلولیت ذهنی را افزایش دهد.

دکتر "اریک امرسون" (Eric Emerson)، استاد "دانشگاه سیدنی" (USYD) استرالیا گفت: افراد مبتلا به معلولیت ذهنی، از سلامت کمتری برخوردار هستند و زودتر از موعد از دنیا می‌روند. این پژوهش، به درک ما در مورد این موضوع کمک می‌کند و آنچه باید در این باره بدانیم در اختیارمان می‌گذارد.

این پژوهش، در مجله "Journal of Intellectual Disability Research" به چاپ رسید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری آلودگی هوا معلولیت ذهنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۴۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟

روزبه کردونی با اشاره به اینکه مطابق گزارش‌های رسمی درآمد‌های مالیاتی دولت در سه سال گذشته بیش از ۴ برابر شده و از حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است، اظهار داشت: مناسب است مسئولین ذیربط گزارشی از تاثیرباز توزیعی این افزایش رویایی درامد‌های مالیاتی ارائه دهند تا مشخص شود تاثیر این افزایش درآمد‌های مالیاتی بر زندگی روزمره و سفره مردم و رفاه آحاد شهروندان چیست.

به گزارش ایلنا، وی با تاکید بر اینکه در بین کارکرد‌های چندگانه مالیات، یکی از مهمترین کارکرد‌ها توزیع درآمد است، لذا وقتی با افتخار اعلام می‌شود که درآمد‌های مالیاتی ۴ برابر شده است، ضروری است توضیح داده شود که این افزایش درآمد چه تاثیری بر وضعیت فقر و نابرابری داشته است.

رئیس سابق موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در ادامه اظهار داشت یک معیار مهم در خصوص صحت سنجی ادعای دولت‌ها در حمایت اجتماعی از فقرا و گروه‌های آسیب پذیر نحوه هزینه کردن و نظام بازتوزیع در آمد‌های مالیاتی است لذا بسیار مهم است که مشخص شود این افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی که مستند به گزارش‌های منتشر شده و بررسی بودجه‌های سنواتی اتفاقا بیشتر از آنکه ثروتمندان و فعالانی که فرار مالیاتی می‌کنند و یا نهاد‌های و بنیاد‌های اقتصادی اخذ شود از طریق مالیات‌های غیر مستقیم و فشار به آحاد مردم و آحاد حقوق‌بگیران دریافت می‌شود، در چه مکانیزم بازتوزیعی در مقابله با فقر و نابرابری استفاده می‌شود.

کردونی با اشاره به اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس صراحتا اعلام کرده است نظام مالیاتی در بودجه عمومی دولت مکانیزم بازتوزیعی مشخصی ندارد لذا مهم است که توضیح داده شود در آمد‌های مالیاتی ۴ برابری در سالیان گذشته و بیش از هزار و صد میلیارد تومانی در آمد مالیاتی در ۱۴۰۳ که ۳۵% آن مربوط به مالیات اشخاص حقوقی و ٪۳۶ مربوط به مالیات بر کالا‌ها و خدمات، دو دهم درصد آن توسط نهاد‌های اقتصادی انقلابی، سه صدم درصد از مالیات بر واحد‌های مسکونی گران‌قیمت، دو دهم درصد از مالیات بر خودرو‌های لوکس اخذ می‌شود قرار است چگونه بر ارتقا رفاه و مقابله با فقر و نابرابری هزینه شود.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در پایان اظهار داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس صراحتا اعلام کرده است در سه سال گذشته هم فقر در فقرا عمیق‌تر شده است، هم افراد غیر فقیر فقیرتر شده اند، طبقه متوسط فقیرتر شده است و سرانه خط فقر سه برابر شده است، خوب بسیار ضروری است که توضیح داده شود این افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیات که اتفاقا از مهمترین ابزار‌های رفاهی برای مقابله با فقر و نابرابری است چه تاثیری بر این وضعیت فقر و نابرابری داشته است و مکانیسم بازتوزیع آن به نفع فقرا چگونه بوده است؟

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ برابری درآمد‌های مالیاتی چه تاثیری بر افزایش رفاه و کاهش فقر داشته است؟
  • حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست
  • ترجیح اتوبوس‌های برقی برای چیست؟
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • ۲۴ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سکته‌های مغزی، مربوط به آلودگی هوا است
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!