Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@06:02:53 GMT

اضطراب بر بدن تأثیر می‌گذارد؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۳۸۵۷۶

در این مطلب می‌خواهیم ببینیم تأثیر اضطراب در بدن در کدام قسمت‌های آن و به چه شکل است. ناطقان: همه‌ی ما بار‌ها شنیده ایم که اضطراب تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روح و روان ما دارد. محققان معتقدند اضطراب پیوسته و طولانی مدت می‌تواند در بعضی بخش‌های بدن ما انباشته شود و ما آن را با بیماری‌های دیگری اشتباه می‌گیریم در حالی که علت اصلی مشکل مان فقط روحی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می‌خواهیم ببینیم تأثیر اضطراب در بدن در کدام قسمت‌های آن و به چه شکل است.

۱- گردن و کتف

اضطراب منجر به سفت شدن و فشار آمدن به عضلات ناحیه‌ی گردن و شانه‌ها می‌شود. وقتی اضطراب داریم، ناخودآگاه شانه هایمان را بالا می‌دهیم و این حالت عضلات گردن و شانه‌ها را سفت می‌کند، در نتیجه در این قسمت‌ها احساس درد می‌کنیم.

۲- سر

ما اغلب هنگام اضطراب دچار سردرد یا میگرن می‌شویم. این مسأله به خاطر مواد شیمیایی‌ای است که هنگام اضطراب در بدن تولید می‌شود. این مواد شیمیایی روی عصب‌ها و عروق خونی مغز تأثیر می‌گذارند که نتیجه‌ی آن بروز سردرد است.


۳- معده

معده‌ی ما واکنش خیلی سریعی به وضعیت روحی ما دارد. اضطراب نه تنها می‌تواند روی وضعیت معده تأثیر بگذارد بلکه دانشمندان معتقدند می‌تواند جمعیت میکروبی درون معده را تغییر دهد. علاوه بر این، وقتی دچار اضطراب می‌شویم ممکن است اسید معده شروع به ترشح کردن کند که این مسأله منجر به سوزش معده می‌شود.

۴- کمر

دانشمندان معتقدند کمر درد اغلب منشأ روحی دارد. وقتی تحت اضطراب هستیم، روال معمول زندگی، رفتار، نحوه‌ی راه رفتن، خوابیدن و نشستن، همه و همه دستخوش تغییر می‌شود و ممکن است این تغییرات روی عضلات اطراف ستون فقرات تأثیر بگذارد. وقتی این عضلات سفت شوند، ممکن است دچار کمر درد شویم.

۵- فک

اگر تا به حال تجربه‌ی دندان قروچه داشته اید، به احتمال زیاد علت اصلی آن اضطرابی است که درگیر آن هستید. عضله‌ی اصلی فک که به آن عضله‌ی جونده یا ماستر گفته می‌شود، وقتی مضطرب هستید تحت فشار قرار می‌گیرد و چانه را وادار می‌کند از طرفی به طرفی دیگر حرکت کند. دندان قروچه دقیقا به همین علت رخ می‌دهد.

۶- پوست

وقتی مضطرب هستیم در بدن ما هورمون اضطراب تولید می‌شود که پوست ما را بسیار آسیب پذیر می‌کنند. به علاوه، این هورمون غدد چربی پوست را فعال می‌کند و آن‌ها شروع به تولید چربی بیشتری می‌کند. در نتیجه منافذ پوست مسدود می‌شوند و جوش می‌زنیم یا دچار مشکلات پوست دیگری می‌شویم.

۷- لوزالمعده

وقتی درگیر اضطراب مزمنی هستیم، بدن به لوزالمعده سیگنال می‌دهد تا انسولین بیشتری تولید کند، در حالی که این مقدار در حقیقت بیشتر از انسولین مورد نیاز بدن است. تداوم تولید بیشتر انسولین می‌تواند به عروق خونی صدمه بزند، منجر به افزایش وزن شود و حتی خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

۸- مفاصل، استخوان‌ها و عضلات

احساس درد در استخوان ها، مفاصل و عضلات سراسر بدن می‌تواند به دلیل اضطراب باشد. تحقیقات نشان داده است بین نشانه‌های افسردگی و احساس درد در تمام بدن ارتباط وجود دارد. اگر احساس می‌کنید افسرده هستید، به متخصص مراجعه کنید. برای درمان افسردگی همیشه از دارو استفاده نمی‌شود و گاهی فقط به یک گوش شنوا نیاز دارید.

۹- قلب

اضطراب ناشی از درد‌های احساسی فشار خون را افزایش می‌دهد و روی قلب هم تأثیر می‌گذارد. منشأ بسیاری از بیماری‌های قلبی را اضطراب می‌دانند. علاوه بر این، اضطراب طولانی مدت می‌تواند ضربان قلب را طوری تغییر بدهد که ممکن است منجر به حمله یا سکته‌ی قلبی شود.

۱۰- سیستم ایمنی

سیستم ایمنی به بدن کمک می‌کند که با هر نوع ویروس، باکتری یا دیگر موجودات مضر مقابله کند. وقتی مضطرب هستیم، مواد شیمیایی‌ای در بدن ما تولید می‌شود که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند و سطح لنفوسیت‌های خون (نوعی از گلبول‌های سفید خون) کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه آسیب پذیرتر می‌شویم. به عبارت دیگر، هنگام اضطراب راحت‌تر بیمار می‌شویم.

چطور می‌توانیم به بدن خود کمک کنیم؟

اضطراب می‌تواند روی ظاهر، رفتار و سلامت عمومی ما تأثیر بگذارد و این به شما بستگی دارد که اجازه دهید چنین اتفاقی بیفتد یا راهی برای کم کردن اضطراب تان پیدا کنید. البته درست است که همیشه نمی‌توانیم عامل اضطراب را تغییر دهیم، اما می‌توانیم به بدن خود کمک کنیم از عهده‌ی این اضطراب بربیاید:

مدیتیتشن: مدیتیشن منظم می‌تواند به بدن و ذهن شما کمک کند کمی استراحت کرده و آرامش پیدا کند. به مکان آرامی بروید که خاطره‌ی خوبی از آن دارید و زمانی در آنجا خوشحال زیادی را تجربه کردید. چند دقیقه‌ای روی آن خاطره تمرکز کنید. شاید در ابتدا برایتان ساده نباشد، اما اگر دو بار در روز این کار را انجام اده و به تمرین ادامه دهید، متوجه خواهید شد که این کار به شما کمک می‌کند فشار فیزیکی و روحی ناشی از اضطراب را تخلیه کنید.
ماساژ: یک ماساژ حرفه‌ای می‌تواند معجزه کند، اما خودتان هم می‌توانید با یک ماساژ ساده برای خودتان به تخلیه‌ی فشار فیزیکی بدن تان کمک کنید.
ورزش کردن: هنگام ورزش کردن، در بدن اندورفین یا همان هورمون شادی تولید می‌شود و این دقیقاً همان چیزی است که هنگام اضطراب به آن نیاز داریم.

کلام آخر اینکه بیماری‌های زیادی هستند که منشأ آن‌ها نه فیزیکی بلکه اضطراب است؛ بنابراین برای پی بردن به علت اصلی دردهایتان به پزشک مراجعه کنید. شاید تنها چیزی که به آن احتیاج دارید کمی استراحت است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: اضطراب ، گردن و کتف ، لوزالمعده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اضطراب لوزالمعده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۸۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • پاسخ آیت‌الله فیاضی به سؤالی پیرامون رفع اضطراب
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد