Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@23:13:57 GMT

آینده مبهم نشریات محلی کردستان

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۴۰۵۴۶

آینده مبهم نشریات محلی کردستان

سنندج - ایرنا - حیات نشریات محلی کردستان با توجه به شرایط اقتصادی کشور، وضعیت خاص استان و کم بودن آگهی ها با آینده مبهمی مواجه شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نشریات محلی بیشتر با یارانه های دولتی سر می کنند و کاسته شدن یا قطع شدن این یارانه ها می تواند حیات این نشریات را با چالش های جدی مواجه کند.
زمزمه های حذف یا کاهش یارانه هاف متولیان نشریات محلی کردستان را نگران و ادامه فعالیت آنها را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استان کردستان یکی از استان های کمتر برخوردار است که از لحاظ وجود شرکت های اقتصادی و واحدهای تولیدی در شرایط مناسبی قرار ندارد و این موجب شده نشریات چاپی هم از امکان کمتری در حوزه آگهی ها برخوردار باشند.
تداوم فعالیت این نشریات به درامد ناشی از آگهی های دولتی و یارانه ها وابسته شده و کاهش و یا قطع آنها می تواند به صورت جدی انتشار نشریات را تحت تاثیر قرار دهد.
هفته نامه سیروان یکی از قدیمی ترین نشریات استان کردستان است که با صاحب امتیازی سازمان همیاری شهرداری های استان منتشر می شود.
خبرهایی می رسد که این روزها این نشریه هم با مشکلات جدی از جمله بدهکاری به پرسنل خود مواجه است و چند ماهی حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده است.
سردبیر این نشریه می گوید: سازمان همیاری شهرداری ها یک ارگان عمومی، غیرانتفاعی - غیردولتی است و نمی توان آن را دولتی صرف نامید.
فیض الله پیری اظهار داشت: به دلیل دولتی نامیده شدن این سازمان، هفته نامه سیروان از دریافت یارانه های دولتی محروم است و از سوی دیگر ارگان های دولتی نیز آگهی های کمی به آن می دهند.
وی افزود: با وجود مشکلات موجود و اینکه سازمان همیاری شهرداری ها مجبور به تامین هزینه های سیروان نیست اما این سازمان قول داده برخی از مشکلات را حل کند.
پیری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست در مناطق مرزی و استان های کمتر برخوردار چنین نشریاتی را از دریافت یارانه دولتی محروم نکند.
وی با اشاره به مشکلات هفته نامه سیروان گفت: تحریریه این نشریه از 10 نفر در گذشته اکنون به سه نفر رسیده یعنی هر کدام به جای سه نفر فعالیت می کنند.

** امسال 2 مرحله یارانه نشریات پرداخت شد
سرپرست گروه رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در خصوص پرداخت یارانه به نشریات به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: امسال یارانه نشریات استان در 2 مرحله پرداخت شده و با بررسی یارانه پرداختی می توان گفت به هر شماره نشریه محلی پنج میلیون ریال تعلق گرفته است.
امجد افصحی اضافه کرد: بسیاری از ادارات به ضوابطی که تعیین شده و طبق آن باید آگهی های خود را از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع کنند، عمل نکرده و این موجب شده توزیع آگهی ها کاملا عادلانه نباشد.
وی یادآور شد: توزیع آگهی ها و اعتبارات فرهنگی ادارات مسیرهای قانونی است که می توان از آنها برای ادامه حیات و رشد نشریات محلی استفاده کرد.
افصحی افزود: برخی از ادارات از اعتبارات در نظر گرفته شده به درستی بهره نمی گیرند و آن را به شکل چاپ بنر، توزیع جاسویچی و کیف هزینه می کنند.

** هزینه چابخانه ها در هر شماره نشریات افزایش می یابد
مدیر مسئول هفته نامه «ده نگی کوردستان» هم به خبرنگار ایرنا گفت: یارانه های سه ماهه اول تا اردیبهشت ماه امسال پرداخت شده ولی از آن زمان تاکنون یارانه ای به ما پرداخت نشده است.
هوشیار بابایی اظهار داشت: خبرهایی شنیده می شود که قرار است یارانه ها قطع شده و یا به شکل حواله کاغذ به نشریات برای ارائه به چابخانه ها داده شود که به این شکل 30 درصد هزینه چاپ کاهش یابد.
وی افزود: یکی از نشریات 2 شماره اخیر خود را به صورت سیاه و سفید (تک رنگ) منتشر کرده و این نشان می دهد که ما به شرایط 20 سال قبل برگشته ایم.
بابایی اضافه کرد: آگهی ها کم است و تنها 20 درصد از ادارات برای توزیع آگهی ها با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری می کنند.
این فعال رسانه ای یادآور شد: استاندار کردستان هم برای رعایت این ضابطه به ادارات مختلف نامه نوشته و خواسته است که حتی رپرتاژ آگهی ها هم از طریق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی توزیع شود.
وی با اشاره به گرانی های روزمره در این حوزه گفت: در چاپ هر شماره نشریه شاهد افزایش هزینه های مرتبط با چاپخانه ها هستیم.
کاهش درآمد همچون دور تسلسی بر کیفیت نشریات اثر می گذارد و در نتیجه مخاطبان نشریات محلی هم کمتر می شود و این خود نشریات را بیشتر به سمت تعطیلی می کشد.
با توجه به اهمیت نشریات محلی در شرایط کنونی هجمه های رسانه ای و گسترش فضای مجازی به نظر می رسد دولت نباید حمایت خود را کاهش دهد و راه هایی برای حفظ این حمایت بیابد به طوری که از رسیدن کمک ها به نشریات کیفی مطمئن شود.
6108/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نشريات محلي توزيع آگهي يارانه دولتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۴۰۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان

سامانه املاک و اسکان که از فروردین سال ۱۴۰۰ راه اندازی شده نقش بسیار موثری در بهبود وضعیت بازار مسکن و شناسایی خانه‌های خالی دارد و طبق قانون باید تمامی سرپرستان خانوارها در سامانه املاک ثبت نام کنند به طوری که سرپرستان خانوار در شهرها و روستاها که مالک هستند باید اطلاعات مسکن تحت تملک خود (اعم از مالکیت‌های رسمی، وکالتی، تعاونی شهری و مالکیت‌های تعاونی روستایی) را در سامانه املاک و اسکان کشور با تعیین نوع بهره برداری ملک ثبت کنند و در ادامه تاکید شده است تمامی مستاجران نیز باید اطلاعات ملکی که در آن اقامت دارند و اطلاعات مربوط به مالک آن ملک را در این سامانه ثبت کنند.

ثبت نام مستاجران برای دریافت وام ودیعه مسکن در سامانه املاک واسکان اجباری است

مستاجران به راحتی می‌توانند جهت ثبت اطلاعات ملکی که در آن اقامت دارند به سامانه ثبت املاک که توسط وزارت راه و شهرسازی راه اندازی شده وصل شوند و اطلاعات ملک را ثبت کنند.

مستاجران باید توجه کنند که عدم ثبت اطلاعات املاک در سامانه املاک و اسکان کشور amlak.mrud.ir، برای مالکین، جریمه مالیاتی به همراه دارد و در صورت عدم ثبت ملک در این سامانه، جریمه برای مستاجران قطع یارانه آن‌ها است. به علاوه مستاجرانی که در مدت زمان مقرر اقدام به ثبت محل اقامتگاه خود در سامانه املاک و اسکان نکنند، در آینده از دریافت خدمات دولتی نظیر گواهینامه، انشعابات، افتتاح حساب بانکی و بسیاری از دیگر خدمات دولتی محروم خواهند شد.

تمامی مستاجران که دارای قرارداد اجاره یک ملک هستند، لازم است اطلاعات سکونتی خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند به علاوه مستاجران می‌توانند برای دریافت وام اجاره خانه در مهلت زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن از طریق همین سامانه اقدام کنند. همچنین مشاوران املاک هم باید توجه داشته باشند جهت ثبت قرار دادهای معاملاتی ملکی لازم است از سامانه استعلام کد رهگیری املاک دریافت کنند.

ثبت آگهی های املاک در سکوهای اینترنتی به سامانه املاک  واسکان منوط شد

براساس این گزارش با وجود آنکه برنامه ریزی در حوزه بازار مسکن و دریافت جدیدترین اطلاعات مسکنی خانوارها به طور معمول از طریق سامانه املاک واسکان صورت می گیرد اما هنوز شاهد آن هستیم که بسیاری از دستگاه ها به این سامانه متصل نشده اند و با توجه به آنکه باید تمامی قبوض آب وبرق و همچنین انجام فعالیت های بانکی از طریق سامانه املاک واسکان صورت گیرد اما متاسفانه در این زمینه هنوز شاهد کوتاهی از سوی برخی دستگاه ها  هستیم و همچنان وزارت نیرو برای اتصال به سامانه املاک واسکان همکاری لازم را انجام نمی دهد.

در این زمینه باتوجه به آخرین تصمیماتی که وزارت راه وشهرسازی در شورای عالی مسکن گرفت مقرر شد برای بهبود وضعیت بازار اجاره و جلوگیری از ایجاد دلالی وسوداگری و قیمت سازی در بازار اجاره مسکن، تمامی سکوهای اینترنتی از جمله دیوار،شیپور و سایر سکوها که اقدام به بارگذاری اطلاعات ملک در سایت و اپلکیشن های خود می کنند به سامانه املاک واسکان متصل شده و کد ملی و کد پستی فردی که سکوی اینترنتی اقدام به بارگذاری آگهی وی می کند از طریق همین سامانه املاک واسکان احراز هویت شود.

ثبت آگهی های جعلی  مسکن در سکوهای دیوار و شیپور

 در همین رابطه ابوالفضل نوروزی با اشاره به انتشار آگهی املاک در سکوهای دیوار و شیپور،‌ اظهار کرد: بعضاً دلالان و سوداگران از این بستر استفاده کرده و املاکی را که اصلاً وجود خارجی ندارند را در این سکوها آگهی می‌کنند.

وی با بیان این‌که این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت‌سازی انجام می‌شود، افزود: با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی ملک انجام شود.

نوروزی با تاکید بر این‌که املاکی که قرار است آگهی شودن باید در سامانه املاک و اسکان باشند، تاکید کرد:‌اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.

این در حالی است که مدیرعامل یکی از سکوهای اینترنتی در واکنش به هشدار وزارت راه و شهرسازی درباره مسدود شدن بخش املاک این سایت گفت: ما از ۱۸ مهر ۱۴۰۲ یعنی هفت ماه پیش به تعهدات‌مان عمل کردیم و هر کاربری هم می‌تواند درگاه اتصال به سامانه املاک و اسکان را روی سایت ببیند. اما دوستان وزارتخانه مدت‌هاست بر روی محل قرار گرفتن دکمه ورود به این سامانه متوقف شده‌اند. 

به گفته مدیر این سکوی اینترنتی  این سامانه ایرادات فنی زیادی مثل امکان استفاده از کدپستی ملک‌های نامرتبط، تاخیر در پاسخگویی و نرخ پایین تایید درخواست‌ها را دارد. با وجود نامه رسمی ما به کارگروه ويژه اقتصاد دیجیتال برای اصلاح این ایرادات، تاکنون اقدامی برای رفع آن‌ها انجام نشده است. 

سازمان ثبت اسناد و املاک هنوز به سامانه املاک واسکان متصل نشده است

 درهمین رابطه فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ زمانی که موضوع مالیات‌های مستقیم مطرح شد، در ذیل ماده ۱۶۹ مکرر تبصره ۷ به سامانه املاک و اسکان کشور اشاره شد گفت: بر این اساس مقرر شد تا زیر نظر وزارت راه و شهرسازی و با همکاری سازمان ثبت و اسناد کشور در کنار دیگر ارگان‌ها سامانه املاک و اسناد تشکیل شود. با اینکه امسال ۹ سال از زمان ابلاغ این قانون می‌گذرد، اما هنوز این سامانه تکمیل نشده است.

وی با تاکید بر اینکه به علت وجود برخی چالش‌ها مانند عدم همکاری تعدادی از ارگان‌ها بخصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سامانه املاک و اسکان تاکنون تکمیل نشده است گفت: مانع مهم دیگر در اجرا نشدن قانون ابلاغی ۱۶۹ مکرر تبصره ۷، وجود املاک قولنامه ای در کشور بوده است.

ایلاتی بیان کرد: قراردادهای قولنامه‌ای  با توجه به آنکه  به صورت دستی نگارش می‌شوند، حاکمیت اطلاعات زیادی از آن‌ها ندارد. البته شرکت‌های خدمات‌رسانی از قبیل توانیر، سازمان آب و فاضلاب و گاز اطلاعات خوبی دارند، اما اطلاعات آن‌ها نواقصی نیز به همراه دارد. به بیان دیگر، شرکت‌های مذکور موظف هستند به خانه‌های قولنامه‌ای نیز خدمات ارائه کنند.

این کارشناس مسکن  با بیان اینکه  این دست اطلاعات، به عنوان اطلاعات پایه هستند و لازم است تا حاکمیت یکبار برای همیشه موضوع مالکیتی و سکونتی را شفاف کند توضیح داد: با شفافیت این موضوع زمانی که اتفاقی در کشور رخ دهد و یا به طور کلی در شرایط عادی، دیگر نیازی به سرشماری در دوره‌های مختلف نیست.

ایلاتی گفت: با شکل‌گیری سامانه املاک و اسکان، سرشماری آنلاین در کشور وجود دارد. به عبارت دیگر، افراد می‌توانند به سادگی و در هر زمانی اطلاعات مورد نیاز خود را در خصوص وضعیت سکونت منطقه‌ای یا بلوک جمعیتی، وضعیت سنی، مشخصات فعالیت افراد و دیگر اطلاعات در اختیار افراد قرار دهد. لازم است به این امر توجه شود که راه‌اندای این سامانه به اندازه ساخت مسکن اهمیت دارد. 

او در توضیح چرایی عدم همکاری دستگاه‌های مختلف برای تکمیل سامانه املاک و اسکان بیان کرد: بسیاری از دستگاه‌های حاکمیتی خود را مالک اطلاعاتی می‌دانند که در اختیار دارند. بهانه همکاری نکردن این دستگاه‌ها برای تکمیل سامانه مذکور، هزینه‌ای است که برای تولید این داده‌ها پرداخت شده است. از سوی دیگر، وجود داده‌های اطلاعاتی برای هر سازمان و دستگاهی قدرت ایجاد می‌کند. با انتقال این اطلاعات با دیگر دستگاه‌ها عملاً قدرت دستگاه‌های حکومتی نیز کم شده و توزیع قدرت انجام می‌شود. 

گفتنی است با اتمام مراحل ثبت نام در سامانه املاک و اسکان، محل اقامتگاه افراد که به صورت ملک استیجاری است در سامانه املاک و اسکان ثبت شده و دیگر به آن خانه مالیاتی تعلق نخواهد گرفت.

حال با توجه به اتمام مهلت قانونی که وزارت راه وشهرسازی به سکوهای اینترنتی برای احراز هویت افراد انتشار دهنده آگهی داده است باید منتظر ماند و دید آیا سکوهای اینترنتی به سامانه متصل خواهند شد و آیا از این طریق بساط آگهی های جعلی از این سکوهای اینترنتی برچیده خواهد شد یا خیر؟

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • آینده مبهم ستاره بارسا: دی‌زربی هم او را نمی‌خواهد
  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • آینده مبهم در لندن | سردرگمی در چلسی!
  • ماجرای مبهم حذف طرح زوج و فرد در تهران چیست؟
  • شرایط مبهم پرسپولیس برای سفر به اراک؛ برزخ عجیب اوسمار!