Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@20:51:16 GMT

کاهش چشمگیر شیوع اچ‌آی‌وی در بین خون‌های اهدایی

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۵۳۰۸۰

کاهش چشمگیر شیوع اچ‌آی‌وی در بین خون‌های اهدایی

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران اعلام کرد: سازمان انتقال خون ایران خود را متعهد می‌داند همسو با تعهد جهانی، تمامی سعی خود را در راستای دستیابی به صفر شدن خطر انتقال اچ‌آی‌وی از طریق خون و فرآورده‌های آن، معطوف کرده و ... ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر علی‌اکبر پورفتح اله از کاهش چشمگیر میزان شیوع اچ‌آی‌وی و دیگر بیماری‌های قابل انتقال از راه خون در بین خون‌های اهدایی خبر داد و گفت: با سیاستگذاری و اجرای برنامه کشوری "غربالگری داوطلبین بار اول اهدای خون" و نیز استقرار کامل "نظام مراقبت سلامت اهدای خون" در تمامی مراکز و پایگاه‌های اهدای خون، شیوع عفونت های قابل انتقال از راه خون به کمترین میزان خود رسیده که قابل مقایسه و رقابت با کشورهای صنعتی و پیشرفته دنیا است، به طوری که با تلاش کارشناسان و پرسنل خدوم و مدیران متعهد، در سال 1396 در 16 استان از 31 استان کشور موارد گزارش آلودگی خون های اهدایی به عفونت اچ آی وی به صفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این پیام، رعایت اصول خودمراقبتی و نیز توجه فردی، اجتماعی و مسئولانه به سلامت و لزوم افزایش آگاهی عمومی جامعه درخصوص بیماری های رفتاری مثل اچ آی وی را از راه های مهم جلوگیری از گسترش اچ آی وی دانست و افزود: سازمان انتقال خون ایران با برنامه ریزی جامع، بهره گیری از آخرین فناوری های نوین جهانی در حوزه غربالگری دقیق تر و طراحی و اجرای مداخلات جامعه محور درخصوص گسترش اهدای مستمر، و اهدای آگاهانه و مسئولانه به سمت حذف خطر انتقال اچ آی وی و دیگر بیماری های قابل انتقال از راه خون و فرآورده های آن پیش می رود.

پورفتح اله در این پیام، شیوع عفونت اچ آی وی در بین خون‌های اهدایی در سال گذشته را حدود 2 در هر صد هزار اهدا اعلام کرد که این میزان شیوع بسیار پایین‌تر از شیوع این بیماری در جمعیت عمومی است.

وی ضمن با بیان اینکه کشورمان در ضمانت سلامت و تضمین کیفیت خون و فرآورده های سلولی و درمانی آن در بین کشورهای منطقه پیشرو بوده و با کشورهای توسعه یافته جهان رقابت می‌کند، تصریح کرد: مشارکت نوجوانان و جوانان به ویژه تشکل‌های دانشجویی در اهدای صادقانه خون و نیز ترویج و ترغیب این فریضه ارزشمند انسانی و اجتماعی می تواند به تداوم کیفیت و کمیت تولیدات سازمان انتقال خون ایران جهت پاسخ به نیاز بیماران و مراکز درمانی کشور بسیار کمک کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در این پیام خاطرنشان کرد: اچ آی وی بیماری است که با وجود تلاش‌های همه‌جانبه تمامی دولت‌ها و کشورهای جهان برای پیشگیری از گسترش آن، همچنان در فهرست چالش‌های اصلی نظام سلامت قرار دارد لذا ضروری است تمامی سیاستگذاران و تصمیم‌سازان در جهت حل این معضل اجتماعی همسو بوده و در این زمینه مشارکت همه جانبه داشته باشند.

تهمینه میلانی: نگذاشتند درباره‌ی «ایدز» فیلم بسازمواکنش عفیفه به یک خبر: برای کنترل ایدز «پریا» باید تلویزیونی ساخته شود

انتهای پیام/

Rsaadati/Psaadati/S2,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۳۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمد جعفرزاده ، از استقرار و خدمات رایگان ۱۷ مرکز شبانه روزی در سطح استان برای حیوان گزیدگی خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵ هزار و ۸۵۸ نفر حیوان گزیدگی گزارش شده بود که در سال ۱۴۰۲ این آمار به ۶ هزار و ۷۳۷ نفر افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به گروه سنی زیر ۱۵ سال است، اظهار کرد: ۷۷ درصد حیوان گزیدگی توسط سگها، ۱۷ درصد مربوط به گربه ها، ۲ درصد توسط گاو و گوسفندان و ۴ درصد نیز توسط سایر حیوانات انجام می‌شود.

معاون بهداشت علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: ۴۹ درصد حیوان گزیدگی توسط سگهای ولگرد و ۵۱ درصد نیز توسط سگهای دارای مالک صورت می گیرد، اما با توجه به اینکه سگهای ولگرد شهری و روستایی واکسیناسیون ندارند، گزیدگی این سگها بیش از اندازه خطرناک هستند.

جعفرزاده با بیان اینکه تاکنون مرگ انسانی ناشی از هاری در استان اردبیل گزارش نشده است و انتقال بیماری هاری بسیار نادر است، افزود: این بیماری در صورتی از طریق انسان به انسان انتقال می یابد که با عدم اطلاع پیوند اعضاء انجام شود.

این مقام درمانی و بهداشتی اردبیل با اذعان بر اینکه استان اردبیل جزو استان هایی با بروز بالای حیوان گزیدگی است، خاطرنشان کرد: بیماری هاری درمان ندارد. هم استانی ها در مواجه با حیوان گزیدگی از پانسمان و بخیه اجتناب نمایند و حتما محل حیوان گزیدگی را به مدت ۲۰ دقیقه با صابون و آب پرفشار شستشو دهند و سپس با محلول بتادین ضدعفونی کنند.

کد خبر 849437 منبع: ایسنا برچسب‌ها بهداشت عمومی خبر مهم استان اردبیل سگ بدون صاحب

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج های پناهندگان از آلمان
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند