Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور گفت: نجات‌بخشی و ممانعت از تخریب قلعه آلاجوق واقع در شهرستان گرمی به‌دلیل احداث سد عمارت ضروری است.

به‌گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، بهروز عمرانی رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور در بازدید از عملیات نجات‌بخشی قلعه آلاجوق در گرمی اظهار کرد: متاسفانه امر توسعه چندان به مسائل فرهنگی و آثار تاریخی توجه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به‌رغم مکاتبات به دلیل احداث سد عمارت، یکی از آثار شاخص تاریخی در معرض تخریب بوده که عملیات کاوش و نجات بخشی آن به همت اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل آغاز شده و پیشرفت مطلوبی دارد.

رئیس پژوهشکده باستان‌شناسی کشور متذکر شد: قلعه آلاجوق از آثار مربوط به دوره‌ی میانی اسلامی و قرون چهارم و هفتم بوده و آثاری از معماری حفر شده مربوط به این دوره در صخره قابل مشاهده است.

عمرانی ادامه داد: معماری صخره‌ای به دلیل امنیت و نگه داری از منابع آبی مورد توجه بوده و کاوش‌ها در این منطقه نیازمند تمدید دوره است.

وی تاکید کرد: این مجموعه در طراز شمالی استان واقع شده و در منابع و متون تاریخی از اهمیت ویژه برخوردار است؛ بطوریکه ما شاهد تغییر مسیر تجارت و جریان‌های فرهنگی در این برهه تاریخی هستیم که مطالعات به رفع ابهامات منجر خواهد شد.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور ابراز امیدواری کرد با رعایت ماده ۱۰۰ برنامه ششم و پیوست میراث فرهنگی، اعتبارات لازم جهت تداوم کاوش‌ها اختصاص یابد.

کاوش قلعه «یل سویی» فرصتی جهت مطالعه تاریخ دوره میانی اسلامی است

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور همچنین کاوش و نجات بخشی قلعه یل سویی واقع در شهرستان گرمی را فرصتی برای مطالعه تاریخ دوره میانی اسلامی کشور دانست.

بهروز عمرانی در بازدید از عملیات نجات بخشی قلعه یل سویی تصریح کرد: اطلاعات تاریخی ما در خصوص تغییرات گذرگاه‌های فرهنگی دوره میانی اسلامی کافی نیست.

وی افزود: با توجه به کشف آثاری از قبل از میلاد تا دوران اسلامی در قلعه یل سویی مطالعه این اثر تاریخی می‌تواند بخشی از خلا‌های موجود را رفع کرده و حتی پیشنهادات و تذکراتی برای شیوه‌های توسعه در اختیار ما قرار دهد.

عمرانی گفت: عملیات نجات بخشی قلعه یل سویی پیشرفت مطلوبی داشته و اقدام تیم کاوش قابل تقدیر است؛ در عین حال ضروری است از طریق آب منطقه‌ای تملک لازم برای اراضی انجام شود که بتوان مطالعات باستان شناسی را ادامه داد.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور متذکر شد: در یل سویی بقایای باقی مانده از یک حمام کشف شده که منحصر به فرد است و لازم است آب منطقه‌ای نسبت به مستند نگاری تدبیر لازم را اتخاذ کند.

وی همچنین به اجرای الگوی کم نظیر معماری و شهرسازی در این منطقه اشاره و تاکید کرد: در این منطقه حتی تزئینات تا سطح گچ بری کشف شده که کم نظیر بوده و لازم است کاوش‌ها ادامه یابد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهرسازی باستان شناسی قلعه آلاجوق عمارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، بابک محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات، با اشاره به امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی از ۴ تا ۹ اردیبهشت ١۴٠٣ و تا ساعت ۶:۳۰، گفت: ۱۳ استان (اصفهان، البرز، تهران، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان، مازندران، کرمان، هرمزگان و یزد) و ۵۷ شهرستان، نیاز به دریافت خدمات امدادی پیدا کردند.

وی با بیان اینکه امدادگران در این مدت زمان، به ۴۸۱۳ نفر امدادرسانی کردند، ادامه داد: ۱۹۷ تیم عملیاتی، شامل ۷۷۰ امدادگر، در ۹۱ عملیات شرکت کردند، ۳۴۴ نفر را اسکان اضطراری دادند و ۱۲۳ نفر را به مناطق امن منتقل کردند.

محمودی افزود: امدادگران با کمک دستگاه پمپاژ، آب تجمیع شده در ۲۹۲ واحد مسکونی را تخلیه کردند.

رئیس سازمان امداد و نجات گفت: ۵۵ دستگاه چادر، ۶۸۴ تخته پتو، ۲۹۵ تخته موکت، ۲۰۶۶ کیلوگرم نایلون، ٢۴٠ بسته غذایی، ۹۵۸ قوطی کنسروجات، ١٩٤ قرص نان و ٥٤٠ کیلوگرم برنج بین افراد متأثر از سیل و آبگرفتگی توزیع شد.

دیگر خبرها

  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • امدادرسانی به سیل‌زدگان در شرق و جنوب کشور
  • استحکام‌بخشی فلک‌الافلاک نیازمند ۲۰ میلیارد/ طرحی که ۱۴ساله شد!
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • کشف یک گورستان باستانی در محل ساخت نیروگاه