Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - پایگاه رتبه بندی تایمز نتایج رتبه بندی موضوعی سال 2019 خود را منتشر کرد که بر این اساس، حضور دانشگاه های ایرانی در حوزه های موضوعی مختلف چشمگیر است.

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، براساس اعلام روز شنبه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمد جواد دهقانی، سرپرست ISC در این باره، گفت: یکی از رتبه بندی های مهمی که رتبه بندی جهانی تایمز به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ این رتبه بندی در 11 حوزه موضوعی کلی که برخی از آنها دارای چندین موضوع فرعی است، دانشگاه های برتر جهان را معرفی می کند.
وی افزود: این حوزه های موضوعی شامل مهندسی و فناوری (شامل مهندسی عمومی، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک و مهندسی هوا و فضا، مهندسی برق و الکترونیک و مهندسی شیمی)، علوم زیستی ( شامل علوم بیولوژیکی، علوم ورزشی، علوم دامپزشکی، کشاورزی و جنگلداری)، علوم فیزیکی( شامل فیزیک و نجوم، شیمی،زمین شناسی، محیط زیست و علوم دریایی، آمار و ریاضی) هنر و علوم انسانی ( شامل زبان، ادبیات و زبانشناسی، تاریخ، ‌فلسفه و الهیات، هنر، هنرهای نمایشی و طراحی، باستان شناسی، معماری)، پزشکی (Clinical, pre-clinical & health) ( شامل Other health، پزشکی و دندانپزشکی ) اقتصاد و تجارت (شامل اقتصاد و اقتصاد سنجی، تجارت و مدیریت، حسابداری و امور مالی)، علوم اجتماعی( شامل جغرافی، جامعه شناسی، سیاست و مطالعات بین الملل، ارتباطات و رسانه)، علوم کامپیوتر،‌ روانشناسی، آموزش و حقوق است .
دهقانی افزود: رتبه بندی موضوعی تایمز نیز بر اساس همان 13 شاخص عملکردی رتبه بندی جهانی تایمز انجام می شود اما هر کدام از این شاخص ها متناسب با هر حوزه موضوعی مجدداً محاسبه می شود.
سرپرست ISC در ادامه، گفت: از میان 11 حوزه موضوعی که رتبه بندی تایمز اعلام کرده است دانشگاه های ایران توانسته اند در 9 حوزه موضوعی پزشکی (clinical pre-clinical health)، علوم فیزیکی، هنر و علوم انسانی، علوم اجتماعی، اقتصاد و تجارت ،علوم زیستی، آموزش، علوم کامپیوتری و مهندسی و فناوری در بین دانشگاه های برتر جهان قرار گیرند.
دانشگاه تهران در حوزه های آموزش با بازه رتبه ای 400-301، هنر و علوم انسانی با رتبه 401+ و علوم اجتماعی با بازه رتبه ای 500-401، تنها دانشگاه ایران در بین دانشگاه های برتر جهان در این حوزه ها قرار گرفته است .
در حوزه اقتصاد و تجارت، دانشگاه تهران به همراه دانشگاه اصفهان به ترتیب با قرار گرفتن در بازه رتبه ای 400- 301 و 501+ دو دانشگاه ایران در جمع دانشگاه های برتر جهان هستند.
در حوزه پزشکی از ایران 5 دانشگاه در میان 721 دانشگاه برتر جهان قرار دارند. دانشگاه علوم پزشکی تهران با قرار گرفتن در بازه رتبه ای 500-401 در بین دانشگاه های ایرانی رتبه نخست را دارد و در رتبه های بعدی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی مشهد، علوم پزشکی تبریز با بازه رتبه ای 600-501 و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با رتبه 601 + در بین دانشگاه های برتر قرار دارند.
در حوزه علوم زیستی، 11 دانشگاه از ایران در بین 751 دانشگاه برتر جهان قرار دارند که دانشگاه صنعتی اصفهان با قرار گرفتن در بازه رتبه ای 600-501 رتبه اول دانشگاه های ایران را دارد و پس از این دانشگاه دانشگاه های فردوسی مشهد، گیلان، علوم پزشکی ایران، اصفهان، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، تهران و ارومیه با بازه رتبه ای 601+ در این فهرست دیده می شوند.
در حوزه علوم فیزیکی، 24 دانشگاه از ایران در میان 963 دانشگاه برتر جهان در این حوزه دیده می شوند که دانشگاه نوشیروانی بابل با قرار گرفتن در بازه رتبه ای 300-251 و دانشگاه کاشان با بازه رتبه ای 500 -401 در بین دانشگاه های ایران به ترتیب در رتبه های اول و رتبه دوم قرار دارند.
دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، گیلان، علم وصنعت ایران، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، تهران با بازه رتبه ای 600-501 و دانشگاه های شهید مدنی آذربایجان، فردوسی مشهد، مازندران، شهید بهشتی، شیراز، صنعتی شیراز، تبریز و زنجان با بازه رتبه ای 800 -601 و دانشگاه های الزهرا، بیرجند، اصفهان، خوارزمی، باهنر کرمان، صنعتی شاهرود، ارومیه و یزد با بازه رتبه ای +801 در این فهرست دیده می شوند.
در حوزه علوم کامپیوتری، 9 دانشگاه از ایران در بین 684 دانشگاه برتر جهان قرار دارند، دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، شیراز، تبریز و تهران با بازه رتبه ای 500-401،‌ دانشگاه های فردوسی مشهد، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی با بازه رتبه ای 600 -501 و دانشگاه اصفهان با رتبه 601+ در این فهرست حضور دارند.
در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری، 23 دانشگاه از ایران در بین 903 دانشگاه برتر جهان در این حوزه دیده می شود که دانشگاه نوشیروانی بابل و دانشگاه تهران با بازه رتبه ای 300-251 در بین دانشگاه های ایران رتبه اول را در این حوزه دارند. دانشگاه های گیلان، کاشان، مازندران و صنعتی شریف با بازه رتبه ای 400-301، دانشگاه های صنعتی امیرکبیر و صنعتی اصفهان با بازه رتبه ای 500-401، دانشگاه های فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران، شیراز، صنعتی شیراز و تبریز با بازه رتبه ای 600-501، دانشگاه های شهید مدنی آذربایجان، اصفهان، خوارزمی، خواجه نصیرالدین طوسی، شهید بهشتی، صنعتی شاهرود، ارومیه و زنجان با بازه رتبه ای 800-601 و در نهایت دانشگاه های شهید باهنر کرمان و یزد با رتبه 801+ در این فهرست دیده می شوند.
**9492**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي رتبه بندي تايمز دانشگاه هاي ايران رتبه بندي موضوعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۵۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت:«اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری که امروز برگزار شد، در پاسخ به سوال دانشجودر خصوص ارزیابی شرکت های دانش بنیان و تاثیرات این ارزیابی گفت:در نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار می‌گیرد و شرکت‌ها بر این اساس به شرکت‌ها نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

وی افزود: در چند جا شنیدم این همان سیستم تقسیم بندی نوع ۱-۲ و ۳ سابق است که مطلقا اشتباه است؛ نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی می‌شد، ولی الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص می‌کند.

دهقانی اضافه کرد: شرکت‌های بسیار نوع یک داشتیم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکت‌های نوع ۳ داشتیم که به شرکت‌های نوآور و فناور تبدیل شدند.ساز و کار‌های حمایتی از دانش بنیان‌ها در روش جدید متناسب‌تر شدند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکت‌های نوپا تبدیل شده اند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • زمان نبرد فینال آسیا بین ایران _ تایلند مشخص شد
  • جام کشتی تختی اهواز؛ نتایج فینال پنج وزن نخست مشخص شد
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲