Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد - ایرنا - با تکرار ادعاهای مقامات آمریکا علیه ایران و محور مقاومت در عراق، ائتلاف سائرون به رهبری معنوی سید مقتدا صدر بار دیگر در واکنشی روشن، این ادعاها را رد کرد و آمریکا را مسئول آن دانست.

روزنامه انگلیسی'دیلی تلگراف' چند روز پیش بدون ذکر نام به نقل از آنچه منابع امنیتی در لندن خوانده بود، مدعی شد که ایران با اعزام تیم هایی به عراق درصدد حذف فیزیکی مخالفان سیاست خود در این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


درحالی که ناظران مسائل عراق طرح این ادعاها از سوی رسانه انگلیسی را در راستای کمک به سیاست آمریکا در اعمال فشار به جمهوری اسلامی ایران و نیز تخریب برای روابط دو کشور ارزیابی می کنند، یک نماینده جریان صدر نیز به تندی به این ادعاها واکنش نشان داد.
'عباس علیوی' طرح این گونه ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران را رد کرد و آن را تلاش آمریکا برای به هم زدن اوضاع در عراق دانست.
وی در گفتگو با خبرگزاری بغداد الیوم، با اشاره به حرف و حدیث هایی که از گذشته در خصوص احتمال ترور سید مقتدا صدر رهبر جریان صدر و رهبر معنوی ائتلاف انتخاباتی سائرون مطرح بوده است، گفت که هر نیروی وطن خواه و موثری در عراق، هدف حمله قرار دارد و موضوع ترور صدر نیز هر چند از گذشته مطرح بوده و چیز تازه ای نیست اما صرفا از سوی آمریکا و اسرائیل است.
وی گفت: تهدید به ترور صدر از سوی آمریکا و اسرائیل قبلا بوده و همچنان هم ادامه دارد و سازمان های اطلاعاتی واشنگتن و تل آویو در عراق فعال هستند و برای تحقق این هدف تلاش می کنند.
علیوی با اشاره به این که تهدیدات مطرح شده در رسانه ها در روزهای اخیر ارتباطی با ایران ندارد، تاکید کرد: برای ما کاملا ثابت شده است که سید مقتدا صدر فقط از سوی آمریکا و اسرائیل مورد هدف قرار دارد با این حال واشنگتن با طرح اتهاماتی علیه دیگران می خواهد در واقع اوضاع عراق را به هم بریزد.
عضو ائتلاف سائرون در پایان از 'عادل عبدالمهدی' نخست وزیر عراق خواست برای مقابله این گونه اقدامات، کلیه نیروهای خارجی را از عراق خارج و اداره پرونده امنیت عراق را به دست شخصیت های عراقی دارای تخصص نظامی و حرفه ای بسپارد.
از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی عراق (22 اردیبهشت) در عراق و موفقیت ائتلاف سائرون در کسب مقام نخست در میان احزاب پیروز، شایعات و اظهارنظرهای مختلفی در عراق، منطقه و برخی کشورهای غربی بویژه آمریکا در القای شکاف یا دشمنی میان جمهوری اسلامی ایران با سید مقتدا صدر و جریان سیاسی تحت رهبری او منتشر شد و گاه از سوی رسانه های مخالف روابط ایران و عراق به شکل موج های خبری دامن زده شد.
با این حال، موضعگیری های روشن و به موقع رهبران ائتلاف سائرون و جریان صدر و تبادل پیام ها و دیدارهای شخصیت ها و مقامات دو کشور سبب شده است که هر کدام از این تلاش های سنگین بلافاصله خنثی شود.
مردادماه گذشته و در اوج این تلاش ها، سید جلیل النوری معاون اول سید مقتدا صدر در یادداشتی در صفحه شخصی خود در واکنش به اقدامات خصمانه واشنگتن بر ضد ایران تهدید به مقابله مسلحانه با آمریکا کرد و گفت که دفاع از جمهوری اسلامی ایران براساس دین و مرجعیت های دینی، یک واجب شرعی و اخلاقی است.
وی با اشاره به یک جلسه ویژه بین مقتدا صدر با مقامات بلندپایه ای از جمهوری اسلامی در 2005 گفت که در این جلسه به مقامات ایرانی گفتیم که اگر استکبار جهانی و در راس آنها مثلث شوم یعنی آمریکا – رژیم صهیونیستی – انگلیس، بخواهند علیه ایران تعرضی بکنند، در میدان عمل با آنها برخورد می کنیم زیرا دفاع از جمهوری اسلامی ایران را براساس دین و مرجعیت های دینی مان، یک واجب شرعی و اخلاقی می دانیم.
از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران نیز همواره با تاکید بر ضرورت حفظ احترام به استقلال و حاکمیت ملی عراق و همکاری همه جانبه با دولت برآمده از رای مردم در دوره های مختلف، روابط برادرانه و نزدیک خود با همه بافت های اجتماعی عراق اعم از شیعه، سنی، کرد، مسیحی و .. را که برخاسته از ریشه های عمیق تاریخی و فرهنگی است، یادآور شده است.
ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در ماههای اخیر بویژه پس از حمله مشکوک به کنسولگری ایران در بصره، چندبار هشدار داد که مخالفان روابط ایران و عراق دنبال ایجاد فتنه بین دو کشور هستند و دنبال بهانه می گردند تا به تخریب پیوند فرهنگی و تاریخی میان دو ملت بپردازند اما به جایی نخواهند رسید.
خاورم*10**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران عراق محور مقاومت مقتدا صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۸۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ درحاشیه دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا "کیلم دو تامبلا "نخست وزیر بورکینافاسو با حجت الاسلام والمسلمین رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی در تعامل با کشور‌های آفریقایی منافع ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند، بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکار‌های تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

آقای رئیسی در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر کشورمان در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها با کشور‌های آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.
نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین المللی ایران و آفریقا به آقای رئیسی و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و ایرانیان را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقمندی کشورش برای توسعه هرچه بیشتر روابط با ملت ایران تاکید کرد.

کیلم دو تامبلا با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها، ایران کشوری مستقل و درحال توسعه و پیشرفته است که این موضوع جذابیت‌های توسعه و تقویت روابط در زمینه‌های گوناگون با این کشور را مضاعف کرده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌های و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیر ساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علم و فرهنگی، دانش بنیان و انرژی تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روابط ایران با قاره آفریقا مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک است
  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل ظرفیت‌ و توانمندی‌های ایران با آفریقا هستیم
  • تامین منافع متقابل در تعامل ایران و کشور‌های آفریقایی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین بر گسترش روابط نظامی
  • تاکید وزرای دفاع ایران و چین به گسترش روابط نظامی با ایران
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است