Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون برکشلی با بیان اینکه دولت قطر هنوز نامه‌ای رسمی دال بر خروج از اوپک به دبیرخانه این سازمان ارسال نکرده است،گفت:خروج قطر می تواند زمینه ساز اضمحلال اوپک شود.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، فریدون برکشلی، رییس دفتر مطالعات انرژی وین در گفتگو با خبرنگار درباره اعلام رسمی وزیر انرژی قطر مبنی بر خروج این کشور از اوپک در ابتدای ژانویه ۲۰۱۹، گفت: طبق بررسی هایی که انجام شد، دبیرخانه اوپک هنوز نامه رسمی از دولت قطر به منظور خروج این کشور از اوپک دریافت نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تیرگی روابط قطر و عربستان، اظهار داشت: این دو کشور سابقه اختلافات طولانی دارند، به طوری که عربستان طی ۱۸ ماه گذشته قطر را بایکوت کرده است؛ در نتیجه قطر در شرایط سختی قرار گرفته است.

به گفته این کارشناس بین الملل نفت،  قطر خود را عربستان گازی می داند و برایش دشوار است تا زیر فشار سعودی ها باشد.البته حتما باید تا اجلاس ٦ دسامبر اوپک صبر کرد،  شاید لازم باشد که جمهوری اسلامی ایران برای ماندن قطر در اوپک میانجی‌گری کند.

رییس دفتر مطالعات انرژی وین با تاکید بر اینکه قطعا ایران مایل نیست که قطر را در اوپک از دست بدهد، تصریح کرد: قطر ٥٧ سال عضو اوپک بوده است، اما خروج این کشور از اوپک به معنای ایجاد جایگاهی  برای یک تولیدکننده دیگر نیست.

برکشلی با اعلام اینکه بی شک خروج قطر از اوپک متاثر از اختلافات این کشور با عربستان است، افزود: هنوز برای جمع بندی و اظهار نظر زود است، ولی در هر صورت باید صبر کرد. به طور کلی تصمیم قطر برای خروج از اوپک عجولانه است و می تواند زمینه اضمحلال سازمان اوپک را فراهم سازد.

وی با اشاره به اینکه دولت قطر گفته که خروج این کشور از اوپک تصمیم استراتژیک و فنی بوده است، توضیح داد: دقیقا  مشخص نیست که قطر چه خواسته  و هدفی از این اقدام دارد، اما به هر حال این تصمیم قطر بر پیچیدگی  اجلاس ٦دسامبر مولفه جدیدی وارد کرد. البته تولید نفت قطر که رقمی کمتر از یک میلیون بشکه در روز است، از سبد تولید نفت اوپک خارج می شود ولی در بازار وجود دارد.

صادرات گاز؛ نقطه قوت قطر

قطر از کشورهای اصلی عضو اوپک است که در همان روزهای نخست تشکیل این سازمان به آن پیوست. به این ترتیب این کشور یک عضو قدیمی و تاثیر گذار محسوب می شود. با این وجود سهم تولید نفت این کشور در سبد تولیدی اوپک رقم چشمگیری نیست، به نحوی که از نظر میزان تولید در اوپک، پس از عربستان، عراق، ایران، کویت و امارات، تولیدی معادل ۶۰۹ هزار بشکه ( اکتبر ۲۰۱۸ میلادی ) در رتبه یازدهم قرار دارد.

میزان تولید نفت قطر (بشکه در روز)

 اوضاع قطر در بخش تولید و صادرات گاز با توجه به منابع غنی پارس جنوبی، بهتر است. به این ترتیب که ۵۰ میلیون مترمکعب در روز را از طریق خط لوله دلفین در اختیار امارات قرار می دهد و حتی در شرایط محاصره اقتصادی - سیاسی این کشور توسط عربستان و امارات، جریان صادرات گاز این کشور ادامه داشت. قطر یکی از بازیگران مهم بازار ال.ان.جی جهان است و بیشتر تمرکز خود را بر این حوزه قرار داده است. عمده مقاصد صادرات ال.ان.جی این کشور به ترتیب به شرق آسیا، اروپا ( اوراسیا)، آفریقا، خاورمیانه و مرکز و شمال ایالات متحده آمریکا است. البته به تازگی ترکیه را نیز در برنامه صادراتی خود قرار داده است. به این ترتیب می توان گفت ۲۸ درصد سهم صادرات ال.ان.جی جهان در اختیار قطر قرار دارد. 

مناطق صادراتی ال.ان.جی قطر

به گفته کارشناسان با نگاهی به وضعیت تولید نفت و گاز این کشور می توان گفت هر چند که این کشور سهم قابل توجهی در تولید نفت ندارد، اما با توجه به حساسیت بالای بازار نفت و همچنین تحریم نفت ایران، خروج این کشور از اوپک بر قیمت ها بی تاثیر نخواهد بود.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اوپک عربستان سعودی قطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۹۲۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود

در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

وی با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد
  • تفاهم‌نامه اجرای فیبر نوری بیرجند امضا شد
  • تفاهم نامه اجرای فیبر نوری بیرجند امضا شد
  • تفاهم نامه اجرای فیبرنوری بیرجند امضا شد
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود