Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزگرد دانشجویی با موضوع «آرمان‌خواهی دانشجویان در دانشگاه‌ها» با حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین در خبرگزاری دانشجویان ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، به مناسبت فرارسیدن روز دانشجو میزگرد دانشجویی با موضوع «آرمان‌خواهی دانشجویان در دانشگاه‌ها» با حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین از جمله نماینده «انجمن اسلامی دانشجویان» دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، «بسیج دانشجویی» دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)،  نماینده تشکل اسلامی «انجمن فرهنگ و سیاست» دانشگاه بین‌المللی امام (ره)، نماینده تشکل «جامعه اسلامی» دانشجویان در خبرگزاری دانشجویان ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آرمان‌خواهی در جنبش دانشجویی ضد استکباری و ضد اشرافی‌گری است 
محمدرضا رجبی دانشجوی علوم سیاسی و نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در پاسخ به این سؤال که بعضی از متخصصان و نخبگان اجتماعی و سیاسی معتقدند که دانشجویان نسل فعلی دیگر آرمان‌خواهی سابق را ندارند و در نتیجه جامعه دیگر متأثر از جریان‌های دانشجویی نیست، اظهار کرد: اخلاق دانشجویان بعد از وقایع سال ۱۳۳۲ اخلاق ضد استکباری شد، به‌گونه‌ای که می‌بینیم به خاطر آمدن یک نماینده از آمریکا سه نفر به شهادت می‌رسند.

وی گفت: آرمان‌خواهی در جنبش دانشجویی به نظر بنده همراه با اخلاقی ضد استکباری، ضد فساد، ضد اشرافی‌گری و ضد حاکمیت تجمل‌گراست.

رجبی دراین‌باره افزود: ولی بعضی مواقع گرایش‌هایی انحرافی در جنبش‌های دانشجویی ایجاد می‌شود که وابسته به بعضی جریانات قدرت شده و همین باعث می‌شود که هدف والای دانشجویان در سطح دانشگاه دیده نشود و یا به فراموشی سپرده شود.

نماینده انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بیان کرد: بخشی از این صحبت که جریان دانشجویی در حال حاضر منفعل شده، درست است یعنی فعالیت‌هایی که دانشجویان زمان انقلاب و یا زمان دفاع مقدس انجام می‌دادند در حال حاضر انجام نمی‌دهند البته شرایط زمانه هم‌تغییر کرده است؛ به‌عنوان‌مثال فعالیت انقلابی و پیشبرد اهداف انقلاب در حال حاضر در فعالیت‌های علمی و برای رشد علمی کشور خلاصه می‌شود.

رجبی با اشاره به اینکه آرمان‌هایش پیروی از امام (ره) و رهبر انقلاب (مدظله) است، گفت: ما دلواپس خون شهدایی هستیم که به‌پای این انقلاب و نظام ریخته شده است، ما بیشترین هم‌وغممان این است که حداقل اگر نمی‌توانیم جواب آن خون‌ها را بدهیم به آن‌ها خیانت نکنیم و برای رسیدن به آرمان‌هایمان از رهبری و امام راحل پیروی خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به آرمان‌هایمان باید به پیشینه جنبش دانشجویی نگاه کنیم ببینیم آن‌ها برای رسیدن به آرمان‌هایشان چه‌کار کردند ابتدا آن‌ها را درک کنیم و با توجه به شرایط روز راهکار جدیدی به آن اضافه کنیم و حرکت روبه‌جلو داشته باشیم. مطالبه‌گری جریانات دانشجویی نباید به حاشیه رانده شود 
محمدمهدی افشار دانشجوی مهندسی برق و نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) در خصوص مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی دانشجویان امروز اظهار کرد: اگر امروز به فضای سیاسی دانشگاه و یا حتی جامعه توجه کنیم می‌بینیم که همچنان دانشجوها در صف اول مطالبه‌گری هستند به‌عنوان‌مثال می‌توان قضیه مدافعان حرم را بگوییم که خیلی از شهدای مدافع حرم از قشر دانشجو هستند.

وی عنوان کرد: امنیت درواقع یکی از مطالبات اصلی جامعه ما و اصلاً مطالبه اصلی همه جوامع است و در این حوزه می‌بینیم که همچنان دانشجوها پیشتاز هستند و یکی از آرمان‌های انقلاب که امنیت است را پیگیری می‌کنند.

افشار افزود: البته به این نکته هم می‌توان اشاره کرد که عده‌ای دوست دارند بین دانشگاه و جامعه فاصله بیفتد، این افراد می‌دانند که با عملیات روانی می‌توان جامعه را کنترل کرد اما جامعه دانشگاهیان به‌سختی موضوعی را می‌پذیرند و باید حتماً با دانشجو با منطق صحبت کرد تا قانع شود.

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیان کرد: عده‌ای راحت‌تر هستند که جامعه در دستشان باشد و دانشگاه را به انزوا بکشانند و همین موضوع باعث شده جریان‌های دانشگاه مطالباتی را پیگیری کنند که مطالبات دسته چندم است و دغدغه اصلی مردم نیست و درنتیجه جامعه از دانشگاه فاصله گرفته و دانشگاه را نماینده خودش نمی‌داند.

وی افزود: البته جریانات انقلابی دانشگاه این اجازه را نمی‌دهند که دانشگاه به حاشیه رانده شود، در قضایایی مانند برجام این موضوع را دیدیم که دانشگاهیان مطالبه‌گر بودند، از نظر بنده دانشجویان همچنان آرمان‌گرا هستند و هیچ‌وقت آرمان‌گرایی از دانشگاه جدا نمی‌شود چون اقتضای سن دانشجو آرمان‌گرایی است.

افشار تصریح کرد: البته باید توجه داشت که اقتضائات روز تغییر کرده بنابراین ممکن است نوع آرمان‌خواهی هم‌تغییر کرده باشد، اگر در سال ۵۷ آرمان‌خواهی به‌صورت مبارزه با طاغوت بود در حال حاضر این آرمان‌خواهی به‌صورت عدالت‌خواهی و مبارزه با اشرافی‌گری است، درواقع شیوه آرمان‌خواهی تغییر کرده اما دانشجویان همچنان در صف اول مطالبه‌گری از مسئولان هستند، آن‌ها را به چالش می‌کشانند به‌گونه‌ای که به سؤالات مردم پاسخ دهند درواقع اگر دانشجویان نبودند تلنگر به مسئولان خیلی اتفاق نمی‌افتاد.

وی خاطرنشان کرد: ظهور و بروز این مطالبه‌گری زمانی است که مسئولان متوجه می‌شوند زیر ذره‌بین هستند، به‌عنوان‌مثال پیرامون مسئله حقوق‌های نجومی این دانشجویان بودند که با ابزارهای مانند نشریه، کرسی آزاداندیشی و تریبون آزاد قضیه را پیگیری کردند و جامعه را آگاه ساختند و باعث شدند مجلس حواسش را جمع کند و به سمت شفافیت آرا بروند.

افشار گفت: این پیگیری باعث شد سبک زندگی خیلی از مسئولان که به‌صورت اشرافی زندگی می‌کردند تغییر کرده و یا مسئولیتشان تغییر کرد.

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه بیان کرد: در این جریانات دانشجوها در تریبون‌های نماز جمعه با مردم ارتباط گرفتند و مردم را آگاه کردند، این‌ها طیفی از دانشجویان بودند که مطالبات اصلی جامعه برایشان اولویت داشت و به دنبال مسائل حاشیه‌ای و دست چندمی مانند ورود بانوان به ورزشگاه‌ها نبودند؛ بنابراین مسلماً اگر دانشجویان نبودند در حال حاضر شاهد مطالبه‌گری عمومی درباره عدالت نبودیم. اراده برخی مسئولان بر این است که دانشجویان از پرداختن به مطالبه‌گری دور بمانند 
البرز حبیبی دانشجوی معماری و نماینده تشکل اسلامی انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بین‌المللی امام (ره) در ادامه این میزگرد عنوان کرد: اول باید تعریف کنیم که در حال حاضر جنبش دانشجویی داریم یا نه، جنبش دانشجویی تعریفی دارد جنبش درواقع یک حرکت اعتراضی در برابر وضعیت موجود است.

وی خاطرنشان کرد: آرمان‌خواهی بعضاً در مقابل واقع‌گرایی تعریف می‌شود؛ به نظر شخص بنده ما می‌توانیم آرمان‌خواه و درعین‌حال واقع‌گرا باشیم اما متأسفانه در حال حاضر ما آرمان‌گرای واقع‌گرا نداریم.

حبیبی در ادامه گفت: در حال حاضر تعداد کمی از دانشجویان آرمان‌گرا هستند و نسبت به گذشته خیلی محدودشده‌اند، البته اراده برخی مسئولان هم بر این است که دانشجویان به مسائل سطحی و روزمره سرگرم شوند و از پرداختن به مطالبه‌گری و آرمان‌گرایی دور بمانند.

نماینده تشکل اسلامی انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بیان کرد: دانشجو با سیستم سرمایه‌داری که بخواهد تمام ابعاد زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار بدهد مخالف است؛ ما معتقد هستیم که باید عدالت اجتماعی در جامعه فراگیر شود همان‌گونه که مردم قبل از انقلاب نیز به دنبال عدالت و آزادی بودند.

وی با اشاره به گرایش‌های سیاسی حاکم بر دانشگاه تصریح کرد: ما اولین اصلاح‌طلب در ایران را امیرکبیر می‌دانیم و در دوران مشروطه هم اصلاح‌طلبانی را داشتیم، دکتر مصدق هم اصلاح‌طلب بودند.

حبیبی تصریح کرد: آن‌ها در عین مبارزه با سلطه اصل را بر این می‌گذاشتند که ساختار را در داخل اصلاح کنند و آرمان‌های مشخصی داشتند به‌عنوان‌مثال تأسیس عدالت‌خانه، مشروطه شدن قدرت مطلقه شاه، و ما هم همان آرمان‌ها را در راستای انقلاب اسلامی ایران دنبال و حرکت می‌کنیم؛ درواقع فرمان‌های انقلاب اسلامی در راستای انقلاب مشروطه است و ما آرمان‌هایمان را از همان‌ها گرفته‌ایم. آرمان روح جنبش دانشجویی است 
مهدی عسکری‌ها نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این نشست گفت: وقایع سال ۱۳۳۲ بااینکه دردناک است اما درعین‌حال برای ما دانشجویان غرورآفرین است زیرا خون شهدای ۱۶ آذر روحیه شهادت‌طلبی و استکبارستیزی ما را تقویت می‌کند.

این دانشجو تصریح کرد: جنبش دانشجویی که دهه ۲۰ از دانشگاه تهران آغاز به کار کرد متشکل از عده‌ای بود که در قالب گروه‌های مختلف شروع به کار کردند و از آن سال‌ها نام این حرکت را جنبش دانشجویی گذاشتند؛ ضمن اینکه باید بگوییم جنبش دانشجویی یک سری ویژگی‌ها دارد و نباید نام هر حرکتی را جنبش دانشجویی گذاشت.

وی خاطرنشان کرد: اگر جنبش دانشجویی را کالبد یک انسان در نظر بگیریم آنچه باعث می‌شود که یک انسان حرکت کند روح بشر است، آرمان نیز روح جنبش دانشجویی است که حضرت آقا روی بحث آرمان در جنبش‌های دانشجویی تأکید دارند.

عسکری‌ها گفت: آرمان جنبش دانشجویی که از سال ۱۳۳۲ وجود داشته مبارزه با نظام سلطه است؛ متأسفانه امروز یک عده به نام جنبش منحط دانشجویی این آرمان را ندارند؛ البته باید گفت جنبش اصیل دانشجویی همچنان آرمان‌های خود را حفظ کرده است.

نماینده تشکل جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: دانشجویان انقلابی که امروز در دانشگاه حضور دارند برای رسیدن به آرمان‌های خودشان تلاش می‌کنند؛ اما سیستمی وجود دارد که اجازه حرکت به دانشجویان را نمی‌دهد.

وی تأکید کرد: اینکه می‌گویند آرمان‌خواهی دانشجو از بین رفته است غلط است زیرا سیستمی بر کشور حاکم است که جلوی آرمان‌خواهی دانشجو را می‌گیرد.

عسکری‌ها تصریح کرد: ما آرمان‌هایمان را یکی دو روزه ننوشته‌ایم، آرمان‌های ما یک‌بارمصرف نیست، آرمان‌های ما را حضرت روح‌الله به ما دادند و حضرت آقا در ادامه راه آن را به دانشجویان گوشزد کردند.

این دانشجو با اشاره به ایستادن دانشجویان به‌پای آرمان‌هایشان گفت: آرمان‌هایمان را از فلان و بهمان حزب دانشگاه تهران نگرفته‌ایم بلکه آرمان‌هایمان را از اصل انقلاب گرفته‌ایم؛ آرمان‌های ما خداجویانه است و می‌گوید نهضت ما باید به ثمر بنشیند حالا هر مانعی که در این راه باشد و هر نظامی که ایجاد شود ما قائل به آن نهضت هستیم. و هر چهار نفر به اتفاق معتقد بودند برای رسیدن به آرمان‌هایشان تا آخرین قطره خون ایستادگی خواهند کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: 16 آذر دانشجويان منطقه قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۰۲۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین: این صدای آمریکاست! | چند دانشجو بازداشت شده‌ اند؟
  • ۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • نشریات دانشجویی روایت‌گر جنبش‌های دانشجویی در حمایت از غزه باشند
  • بزرگترین تظاهرات دانشجویی یمن در حمایت از غزه و دانشجویان آمریکا
  • نشریات دانشجویی روایتگر صادق جنبش‌های دانشگاه‌های غربی از وضعیت غزه باشند
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • مروری بر نحوه شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آمریکا همزمان با اوج‌گیری تجمعات ضدصهیونیستی در غرب