Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بيست و هشتمين دوره نشست تخصصي آواز ايراني در فرهنگسراي ارسباران اجرا مي شود. در اين نشست تخصصي به شناخت و بررسي جايگاه آوازي استاد اقبال آذر خواننده پر آوازه موسيقي دستگاهي پرداخته خواهد شد و «رامين بحيرايي» به آوازخواني مي‌پردازد. صداي اين خوانندۀ جوان را که قرار است آواز خود را در «مثنوي نوا» بخواند، سجاد محرابي با تار همراهي خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابوالحسن قزويني (1245 الوند قزوين – 1349 تبريز) فرزند ملا موسي معروف به «اقبال‌السلطان» و «اقبال آذر» خواننده موسيقي ايراني و صاحب يکي از قوي‌ترين صداها در آواز ايراني بود.
در مورد تولد ابوالحسن اقبال آذر (اقبال السلطان) روايت‌هاي مختلفي وجود دارد که ظاهرا دقيق ترين آن سال 1245 شمسي است. وي در روستاي الوند واقع در 6 کيلومتري قزوين به دنيا آمد. پدرش ملا موسي از مدرسان مدرسه حاج ملا صالح قزويني بود. اقبال در 7 سالگي پدرش را از دست داد و همراه خانواده اش راهي قزوين شد.
او خوانندگي را در آيين تعزيه خواني آغاز کرد. به همراه گروه تعزيه قزوين براي اجرا بارها در تکيه دولت تهران و نيز در تبريز تعزيه خواني کرد. خوانندگي او، نمونه‌اي از شيوه آوازي مکتب قزوين است. او در سال 1277 هجري خورشيدي براي کار در شهرداري، از قزوين به تبريز رفت. وي در دستگاه محمدعلي ميرزا وليعهد مظفرالدين شاه و بعد نزد احمدشاه رفت‌ و آمد داشت.
در زمان سکونت در تهران و هنگامي که به عنوان مأمور در راديو و بخش موسيقي مشغول به کار شد، به دليل تنگ‌چشمي‌ها و حسادت ديگران، استقبال چنداني از وي و ضبط کارهايش نشد و پس از يک سال دوباره به تبريز برگشت.
اقبال آذر چهار بار ازدواج کرد و از همسر اول و دومش (صفيه و خورشيد بانو) صاحب پنج فرزند به نام‌هاي غلامحسين، نواب، اکرم، عفت و نصرت شد.
شاگردان اصلي اقبال 5 نفر بودند: رضاقلي ميرزا ظلي، سرتيپ سيف، شيخ عبدالحسين ترک، ملوک ضرابي و ميرزا ابراهيم بوذري و رامبد صديف. کسان ديگري بوده‌اند همچون علي بخشايش خياباني و… که از او دانش کسب کرده يا شيوه آوازي او را دنبال مي‌کردند ولي در اسناد ثبت نشده‌است.
در روز دوشنبه سوم اسفند 1349 در صد و هفت سالگي به علت نارسايي کبد، در خانه خود در محله اهراب تبريز درگذشت. آرامگاه اقبال در گورستان وادي رحمت تبريز است. از ابوالحسن اقبال آذري آثاري به همراهي هنرمنداني چون: غلامحسين درويش (درويش خان)، علي اکبرشهنازي، ابراهيم منصوري، غلامحسين بگجه خاني و… باقي مانده است.
در اين نشست که سومين سال فعاليت خود را طي مي‌کند، بحث‌ها و سخنراني‌‌هاي تخصصي درباره آواز ارائه مي شود. ديگر وظيفۀ مهم برگزارکنندگان «آيين آواز» معرفي آوازخوانان برجستۀ جوان و ميانسال به جامعه هنري است.
فرهنگسراي ارسباران در ضلع شمال غربي پل سيدخندان واقع شده و ورود به سلسله نشست‌هاي آيين آواز براي تمامي علاقه‌مندان آزاد و رايگان خواهد بود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۲۵۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد

سجاد میر و ناهید عساکره به‌عنوان بازیگران اصلی نمایش «بیرون‌پشتِ‌در» به کارگردانی پرهام خاکزاد و تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان معرفی شدند.

به گزارش ایسنا، نمایش «بیرون‌پشتِ‌در» به نویسندگی محمد ‌رحمانیان‌ثابت و کارگردانی پرهام خاکزاد با تهیه‌کنندگی سجاد افشاریان، از ۲۴ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳ ساعت ۱۸ در سالن قشقایی تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

سجاد میر، بازیگر نمایش «آنتیگونه» و ناهید عساکره، بازیگر نمایش «صد در صد مرده» که هر دو اجرا از نمایش‌های موفق سال ۱۴۰۲ بودند، در این پروژه به‌عنوان دو بازیگر نقش اصلی به ایفای نقش می‌پردازند.

همچنین سعید ‌گیلاسی، فربد ‌صدیقی، علیرضا ‌دماوندی و مهدی ‌حبیبی بازیگران مکمل این اثر نمایشی هستند.
 
سجاد افشاریان تهیه‌کننده این نمایش نزدیک به یک دهه با ایجاد کمپانی تئاتر جوانان، نسل جوان تئاتر ایران را حمایت می‌کند.

 این پروژه پنجمین همکاری‌ پرهام خاکزاد با افشاریان در حوزه تئاتر است.

علی ‌مشکین ‌مقدم، عرفان ‌بیگی (گروه کارگردانی)، فرشاد ‌نصیری (طراح نور)، آروین ‌فلاح (آهنگساز)، کارگاه هیولاسازی (صحنه و لباس)، نسترن حسنی (دستیار صحنه و لباس)، رضا حسینی (مربی حرکات شعبده)، سهیل ‌فلاح، علیرضا ‌قاسمی (تیزر و موشن‌گرافی)، سهیل ‌فلاح (طراح گرافیک و پوستر)، سجاد ‌تیموری (لوگوتایپ)، امیر ‌قالیچی-تئاتربازها (روابط عمومی)، امیرحسین ‌میرزائی (مدیر تبلیغات)، علیرضا ‌قاسمی (تصویربردار)، امیرحسین ‌میرزائی (عکاس) و علی ‌کیهانی (مشاور رسانه‌ای) عواملی هستند که خاکزاد را در «بیرون‌پشتِ‌در» همراهی می‌کنند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی هم‌اکنون می‌توانند از سایت تیوال و گیشه تئاتر اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • نکونام از صعود به فینال بازماند
  • افتتاح مرحله سوم محور نسیم شمال قزوین
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی
  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • عکسی که بهنوش بختیاری از اتاق گریم منتشر کرد
  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش