Web Analytics Made Easy - Statcounter

مروری بر اخبار هفته گذشته ایسنا در حوزه انرژی، بیانگر تداوم خشکسالی‌ها و البته اخباری از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

به گزارش ایسنا، طی ۱۰ سال اخیر در ایران، با کاهش بارندگی ۱۷ تا ۱۸ درصدی مواجه بوده‌ایم، علاوه‌ بر این طی این سال‌ها، از سفره‌های زیرزمینی تا حد زیادی برداشت آب صورت گرفته تا جایی که در اکثر دشت‌های کشور بیش از ۱۰۰ درصد آب تجدیدپذیر برداشت می‌شود؛ دغدغه‌ای که این روزها چالش آبی را پررنگ‌تر کرده و بر اساس گفته‌های عبدالله فاضلی - دبیر اجرای طرح تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران - بارش‌ها در اکثر دشت‌ها به هیچ وجه نمی‌تواند تاثیر خود را نمایان کند، چراکه آب تجدیدپذیر یعنی همان آبی که هر سال از آسمان می‌آید و درصدی از آن به آب‌خوان‌ها نفوذ می‌کند، در حال حاضر به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تاثیر چندانی روی دشت‌های کشور ندارد و اکنون تمام دشت‌ها با افت مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این بر اساس اعلام وزارت نیرو، به‌رغم بارش‌های مناسب امسال، در حالی‌که ۶۶ روز از آغاز سال آبی ۹۸-۹۷ سپری شده است، هنوز ۵۴ درصد از سدهای کشور کمتر از ۴۰ درصد آب در مخزن خود ذخیره دارند.

ایمان لیاقتی - کارشناس حوزه آب - نیز در این رابطه به ایسنا گفت: با توجه به بهبود وضعیت بارندگی‌ها در سال آبی جدید، می‌توانیم نسبت به حل مساله‌ی خشکسالی در ایران امید داشته باشیم، اما باید به این مساله نیز توجه کرد که راهکارهای مدیریتی نباید مورد غفلت واقع شوند.

وی با بیان این‌که با بهبود وضعیت بارش‌ها، وضعیت سدها و منابع آب زیرزمینی افزایش یافته است، اظهار کرد: به شرط کاهش هدررفت آب و ایجاد استراتژی در مدیریت منابع آب می‌توان خشکسالی را دور زد.

در کنار اوضاع نابه‌سامان وضعیت منابع آبی ایران، شاهد بهبود وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم البته این به‌معنای قرار گرفتن ایران در جایگاه واقعی خود نیست چراکه بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته و مقایسه ایران با کشورهای جهان، در حال حاضر، انرژی‌های تجدیدپذیر توسعه خوبی در دنیا پیدا کرده و در این شرایط در ایران تاکنون ۶۵۴ مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید شده که این میزان کمتر از یک درصد کل ظرفیت برق ایران است.

با این وجود تدابیری که برای توسعه تجدیدپذیرها درنظر گرفته شده است، تا جایی‌که بر اساس گفته‌های سیدمحمدجواد موسوی - عضو هیات مدیره انرژی‌های تجدید پذیر - براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا سال ۱۳۹۸ معادل 1000 مگاوات به تولید برق ایران، از طریق تجدیدپذیرها اضافه می‌شود که این میزان می‌تواند تا ۲۵ درصد کسری تولید برق را جبران کند.

وی با اشاره به ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار کرد: تاکنون ۶۵۰ مگاوایت انرژی تجدیدپذیر در ایران نصب شده که براساس برنامه پنج ساله ششم توسعه، ۵۰۰ مگاوات به این مجموعه اضافه می‌شود.

در این میان، آماری اطلاعاتی نیز درباره احداث نیروگاه‌های پشت‌بامی در ایسنا منتشر شد که براساس این اطلاعات، مشترکان خانگی می‌توانند با خرید پنل خورشیدی، علاوه بر حل نیاز خود، مازاد برق تولیدی‌شان را ۱۰ برابر گران‌تر به شرکت توزیع برق تهران بزرگ بفروشند؛ یعنی هر کیلووات ساعت ۸۰۰ تومان که این موضوع یک فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه به شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: انرژی تجدید پذیر بحران آب خاموشي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۳۴۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟

به گزارش همشهری آنلاین، افزایش تنش‌های نظامی در منطقه بحث برسر تحریم‌های نفتی ایران را افزایش داده و حتی جمهوری‌خواهان در آمریکا در تدارک طرحی برای افزایش تحریم‌های نفتی ایران هستند، اما روز گذشته بلومبرگ اعلام کرد بایدن تمایلی به افزایش تحریم‌های نفتی ایران ندارد.

بلومبرگ همچنین توضیح داد: درحالی‌که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدیدی، تأثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد. تحلیلگران بازار نفت می‌گویند که بایدن از انجام هرگونه حرکتی که قیمت نفت خام یا بنزین را افزایش دهد، بیزار است. آمارها نیز نشان می‌دهد شیب قیمت نفت نزولی شده و دیروز حتی قیمت نفت به مرز ۸۶دلار رسیده است.

سایر خبرها در حوزه انرژی نیز نشان می‌دهد با وجود بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا فروش نفت ونزوئلا با کمک ارزهای دیجیتال شتاب گرفته است. به‌زعم برخی تحلیلگران ایران نیز می‌تواند با استفاده از مکانیسم ارزهای دیجیتال تجارت خارجی خود را به‌ویژه در حوزه انرژی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید

صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟

آمارهای موجود از بازار فروش موبایل درجهان نیز نشان می‌دهد فروش آیفون اپل در چین طی ۳ماهه اول سال میلادی جاری، ۱۹.۱درصد کاهش یافته است؛ درحالی‌که فروش هوآوی ۶۹.۱درصد افزایش داشته است.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هم دیروز با بیان اینکه اقتصاد جهان در یک نقطه عطف قرار گرفته است، گفت: واقعیت‌های گذشته با عدم‌قطعیت‌های جدید جایگزین شده‌اند، اما برخی موارد به‌طور قطع ثابت باقی خواهند ماند.

دیروز در عین حال مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران از عزم ایران و پاکستان برای توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری به‌منظور دستیابی به تجارت ۱۰میلیارد دلاری ۲ کشور خبر داد.

کد خبر 846768 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت نفت و گاز ایران و آمریکا بایدن تحریم هسته‌ای - انرژی

دیگر خبرها

  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • آخرین وضعیت شاخص فضای کسب و کار کرمانشاه
  • بهبود ۹ پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • یک گلدان در این تصویر گم شده، آن را بیابید!
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟