Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز، قوم بختیاری یکی از پرافتخارترین اقوام کشور در طول تاریخ بوده است که همواره در برابر  ظلم و ستیز حاکمان وقت ایستادگی کرده‌ است.

سردار بی‌بی‌مریم بختیاری، شیرعلی‌مردان بختیاری و سردار اسعدبختیاری از جمله دلیران بختیاری بودند و در طول تاریخ از  دلیری‌های آن‌ها به نیکی یاد می‌شود.

مقام معظم رهبری در دیدار اعضای ستاد نکوداشت شیرعلیمردان‌خان بختیاری تنوع اقوام و اقلیت‌ها را یک ویژگی ممتاز برای ایران دانستند و با اشاره به همبستگی کامل اقوام ایرانی و وفاداری آنها به کشور افزودند: قوم بختیاری و لُرها جزو بهترین و باوفاترین اقوام ایرانی هستند و به صفت صداقت، شجاعت، غیرت، صفا و پایداری بر عقاید اسلامی و شیعی شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مبارزه با استبداد رضاخان ویژگی بارز علیمردان‌خان بختیاری
ایشان با اشاره به گمنام ماندن بسیاری از شخصیت‌های برجسته بختیاری نظیر مرحوم علیمردان‌خان و ضرورت شناسایی و معرفی این شخصیت‌ها، خاطرنشان کردند: ویژگی برجسته علیمردان‌خان مبارزه علیه استبداد رضاخانی با الهام گرفتن از عقاید و احساسات دینی است.

علیمردان خان بختیاری فرزند علیقلی‌خان چهارلنگ و علیقلی‌خان پسر محمدعلی خان اوّل که در سال های۱۲۶۷ تا ۱۲۷۱ ه‍.ق علیه حکومت ناصرالدین شاه قاجار به مبارزه برخاست بود. مادرش بی بی مریم، معروف به سردار مریم بختیاری دختر حسینقلی خان ایلخانی بختیاری بود؛ بی بی مریم در جنگ اول جهانی که بخش‌هایی از ایران اشغال و زیر نفوذ نیروهای استعمارگر روسی و انگلیسی قرار گرفته بود، به طرفداری از نیروهای آلمان و عثمانی و علیه نیروهای اشغالگر روس و انگلیس قیام کرد.

پدرش در بین طوایف زیادی از چهارلَنگ و در بین هفت لَنگ‌ها جایگاه خاصی داشت و مادر شجاعش بی‌بی مریم به سردار مریم بختیاری شهرت داشت؛ بی‌بی مریم فرزند یکی از سران بختیاری بود که به دست پسران ناصرالدین شاه سلطان مسعود میرزا ملقب به ظل‌السلطان کشته شد.

علیمردان در جوانی، از سواران بختیاری در قیام مشروطه بود؛ در سال ۱۳۰۲ خورشیدی بعد از مجزا شدن طوایف چهارلنگ از هفت لنگ به همراه برادر خود محمدعلی‌خان به عنوان رؤسای این طایفه تعیین شدند، علیمردان خان پس از چندی علیه دولت رضاشاه شورید و بختیاری و شمال خوزستان را تصرف کرد، اما نهایتاً با تهاجم ارتش و پا در میانی دیگر خوانینِ بختیاری پس از یک‌سال جنگ در قهفرخ، فرخ شهر کنونی حاضر به صلح و تسلیم شد و به زندان قصر منتقل شد. سرانجام در سپیده دم سال ۱۳۱۳ خورشیدی و برخلافِ امان نامه‌ای که رضاشاه صادر کرده بود در برابر جوخه اعدام قرار گرفت.

علیمردان‌خان بختیاری یکی از تأثیرگذارین خان‌های بختیاری بود
یک استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با بیان اینکه علیمردان‌خان بختیاری یکی از تأثیرگذارترین خان‌های بختیاری بود، گفت: مشروطه‌خواهی، مبارزات جنگ جهانی اول و به‌خصوص حرکتی که در رابطه با رضاشاه پهلوی در سال 1308 توسط بختیاری‌ها صورت گرفت به رهبری علیمردان‌خان بود؛ دارای اهمیت بسیاری در طول تاریخ است.

خدابخش قربان‌پور دشتکی ادامه داد: حرکت علیمردان‌خان در سال 1308 در راستای اعتراض به خوانین بختیاری که از رضاشاه حمایت می‌کردند و تظلم‌خواهی ایل بختیاری از حاکمیت دوران پهلوی به دلیل اقداماتی که در خصوص خلع سلاح و فرهنگ‌زدایی در ایل بختیاری انجام دادند، بود.
   
محبوبیت علیمردان‌خان در بین قوم بختیاری/ ظلم‌ستیزی ویژگی بارز ایل بختیاری
وی با اشاره به اشعاری که در بین عوام در رابطه با علیمردان‌خان بختیاری رواج داشت، خاطرنشان کرد: علیمردان‌خان در بین ایل بختیاری از محبوبیت خاصی برخوردار بود.

قربان‌پور در رابطه با ظلم‌ستیزی قوم بختیاری، افزود: ایل بختیاری 100 درصد شیعه هستند و آن‌ها با الگوگیری از ائمه‌اطهار نقش بسیاری در ظلم‌ستیزی و تظلم‌خواهی دارد و همچنین ویژگی اساسی آن‌ها که انسان‌‌های آزادی‌خواه هستند در برابر زورگویان به مبارزه برمی‌خیزند.
   
پژوهشگران و تاریخ‌نویسان زوایای این حرکت علیمردان‌خان بختیاری را نشان دهند
استاد تاریخ شناس در پایان اضافه کرد: متأسفانه تا امروز کار علمی و پژوهشی خاصی در رابطه با حرکت علیمردان‌خان بختیاری در سال 1308 صورت نگرفته است، امیدواریم که پژوهشگران و تاریخ‌نویسان بتوانند زوایای این حرکت را نشان دهند.

در متون تاریخی دو تاریخ 17 آذرماه و اسفندماه سال 1313 به روزی نامگذاری شده است که علیمردان‌خان بختیاری توسط رضاخان به همراه تعدادی از خوانین بختیاری به پای چوبه دار برده شد تا صدای آزادی‌خواهی او برای همیشه به تاریخ بپیوندد.

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۶۸۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟

به گزارش تابناک به نقل از عصر ایران، خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

 
 

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • عکس| استوری غم انگیز حامد بهداد برای یک دختر
  • اعلام ترکیب تیم فوتبال دختران ایران برابر قرقیزستان
  • استوری بسیار غم‌انگیز حامد بهداد برای مریم + عکس
  • (ویدیو) پخت محبوب‌ترین رامن گوشت و نودل در خیابان‌های ژاپن
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • سمنان، میزبان اردوی تیم‌های ملی و جوانان هندبال بانوان
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • ملی‌پوشان دختر فوتبال ایران، تاجیکستان را گلباران‌کردند
  • قهرمانی کافا در مشت دختران زیر 19 سال