Web Analytics Made Easy - Statcounter

پالیزدار بهترین راه حل مبارزه با فساد را ایجاد شفافیت عنوان کرد و گفت: همه تلاش ما در این دولت برای همین منظور بود.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «کاظم پالیزدار» با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته (یکشنبه 18 آذرماه) شبکه دو سیما تکثر و تعدد قوانین را عاملی در ایجاد فساد دانست و گفت: «تصمیم بر ارز 4 هزار و 200 تومانی با نیت ایجاد رانت و فساد نبود بلکه در آن شرایط، محاسبات و پیش بینی هایی به این تصمیم منجر شد اما بعداً شرایطی در کشور به وجود آمد که رانت هایی ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

 

دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه همه تلاش ما این است که نظام اعتبار و رتبه سنجی شرکت ها و افراد انجام شود و اعتبارات و تسهیلات را به افراد و شرکت های صلاحیت دار بدهیم، افزود: «آیین نامه نظام پرداخت تسهیلات را تنظیم کردیم که پس از آن همه بانک ها باید بر اساس آن، تسهیلات را پرداخت کنند. این آیین نامه تکمیل شده است و امیدواریم در آینده نزدیک آن را ابلاغ و اجرایی کنیم.»

 

وی بهترین راه حل مبارزه با فساد را ایجاد شفافیت عنوان کرد و گفت: «همه تلاش ما در این دولت برای همین منظور بود.»

 

پالیزدار در ادامه این برنامه خبری به فرمان مقام معظم رهبری در سال 1380 درباره لزوم مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: «اگر از همان موقع با موضوع فساد، دقیق و علمی تر برخورد می کردیم امروز شرایط بهتری را در کشور داشتیم. همیشه انتظار بر این بود که با مفسد برخورد شود نه با فساد اما فساد به قدری جذابیت دارد که همه آدم ها خطر و مجازات آن را می پذیرند و وارد آن می شوند.»

 

وی ادامه داد: «باید زمینه بروز و ظهور فساد را کم کنیم. آن چه موجب جلوگیری از بروز فساد در کشورها می شود ایجاد شفافیت بیشتر است و زمانی که این کار را کردیم و اقتصادمان را در اتاق شیشه ای قرار دادیم خود به خود زمینه های فساد کم می شود.»

 

دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه منافع برخی از افراد و گروه ها به فساد گره خورده است از این رو مقاومت می کنند، تصریح کرد: «حتی دستگاه هایی که خود متولی ایجاد ساز و کار شفافیت است خواهان استثنا شدن از این موضوع است. سامانه کارمند ایران کامل شده است اما برخی ها در برابر اجرای آن مقاومت می کنند. در زمینه حقوق های نجومی گزارشی از دستگاه های نظارتی نداشته ایم.»

 

 

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که اگر فرزند وزیر یا نماینده مجلس، پست بگیرد مصداق رانت یا تخلف است؟ گفت: «فرزندان این افراد هم مانند دیگر افراد عادی حق زندگی دارند اما اگر موضوع رانت باشد یعنی آنها توانایی و شایستگی لازم را نداشته باشند و فقط به علت اینکه فرزند یا خویشاوند یا دوست وزیر یا نماینده مجلس هستند به آن ها پست و مقام داده شود، رانت و فساد است.»

 

پرونده ثبت سفارش غیر قانونی واردات بیش از 6 هزار خودرو موضوع دیگری بود که در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته شبکه دو سیما پالیزدار به آن اشاره کرد و درباره آن به ارائه توضیحاتی پرداخت.

 

وی با بیان اینکه این پرونده، جاری و در حال پیگیری است، گفت: «متهمان در اختیار مراجع قضایی و در مرحله تحقیق هستند.»

 

پالیزدار درباره سامانه جامع مالیاتی گفت: «سامانه جامع مالیاتی باید زودتر راه اندازی می شد اما مقاومت های زیاد از دورن و بیرون این سازمان برای جلوگیری از ایجاد آن وجود داشته است. گستردگی این سامانه بسیار زیاد است، پیمانکار خارجی که قرار بود کارهایی را در این زمینه انجام دهد به واسطه تحریم ها، کار را رها کرد. وضعیت بهتر شده است اما هنوز فرار مالیاتی در کشور داریم.»

 

بنابراین گزارش، «سید محمد علوی»، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی نیز با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته درباره بررسی عملکرد شرکت هایی که ارز دولتی دریافت کرده اند، گفت: «از حدود 600 شرکت دریافت کننده ارز دولتی اطلاعاتی نداریم و آن ها حسابرسی نشده اند. این موضوع را به همه مراجع قانونی منعکس کردیم اما پاسخی دریافت نکردیم.»

 

علوی با اشاره به برخی از ساز و کارهای مبارزه با فساد و پیشگیری از آن گفت: «اکنون ما فقط با مفسد مبارزه می کنیم در حالی که مفسدان در حال تکثیر هستند و باید با فساد مبارزه کرد. در زمینه شفافیت مالی قوانین زیادی داریم اما متاسفانه کسی به این قوانین توجه نمی کند و قانون ها را بد می نویسیم و ضمانت اجرای لازم را هم ندارند.»

 

 

وی با تاکید بر لزوم وجود قانون های مبارزه با فساد و پولشویی گفت: «قوانین باید مستحکم باشند و ضمانت اجرایی داشته باشند.»

 

علوی در ادامه به تصویب آیین نامه افزایش راهکارهای تقویت حسابرسی و ضمانت اجرایی حسابرسی مصوب هیئت وزیران در اردیبهشت سال 1388 اشاره کرد و درباره این آیین نامه گفت: «در این آیین نامه قید شده است که هر گونه تخصیص ارز و تسهیلات ریالی باید صورت های مالی حسابرسی شده داشته باشند.»

 

وی با اشاره به اینکه گزارش حسابرسان در کشورمان قدرت بازدارندگی ندارد، افزود: «ما تخلفات را کشف و اعلام می کنیم اما با آن برخورد نمی شود. سیستم و سامانه های ما جزیره ای است و دستگاه ها، اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک نمی گذارند و با این روش به نتیجه نمی رسیم.»

 

دبیر کل جامعه حسابداران رسمی با بیان اینکه حدود 650 هزار شخصیت حقوقی داریم که از دیدگاه مرجع ثبت شرکت ها، فعال هستند اما سازمان مالیاتی اظهار می کند حدود 300 هزار اظهار نامه مالیاتی دریافت می کند، گفت: «از این تعداد حدود 5 درصد آن یعنی حدود 15 هزار شرکت را حسابرسی می کنیم که شاخص فوق العاده پایینی برای شفافیت و پاسخگویی است.»

 

علوی با اشاره به اینکه مبارزه با فساد نباید دست آویز تسویه حساب های سیاسی قرار گیرد، گفت: «در این صورت مبارزه به حاشیه رانده می شود.»

 

بنابراین گزارش، «محمد علی پورمختار»، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه اکنون شفافیت و مبارزه با فساد به شعار تبدیل شده است، گفت: «متاسفانه حتی برخی از نمایندگان مجلس هم خواهان شفافیت نیستند و حتی نمی خواهند دیگران از آرای آنها آگاه شوند به همین علت به لایحه شفافیت آراء رأی ندادند.»

 

 

وی با اشاره به اینکه برخی قوانین، ضمانت اجرای لازم را ندارند، ادامه داد: «اجرا نکردن قوانین جرم است و می توانیم از این موضوع استفاده کنیم.»

 

«مهدی ثنایی»، کارشناس حوزه شفافیت و مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: «سامانه قاچاق، پیشرفت هایی داشته و جلوی برخی تخلفات را گرفته است اما در برخی موارد این گونه نبوده است و این سامانه زمینه ساز بروز برخی از رانت ها شده است.»

 

وی با تاکید بر لزوم وجود شفافیت در زمینه سامانه ها گفت: «پیشنهاد می کنیم سایت مرجعی ایجاد و تکالیف قانونی، احصا و وضعیت سامانه ها روشن شود. برای اینکه اعتماد و مشارکت مردم را در نظارت بدست بیاوریم باید این سامانه ها را ایجاد کنیم و این موضوع به دولت هم کمک می کند.»/

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد مقابله با تروریسم استان سمنان بجنورد خراسان شمالی کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبي شفافیت فساد اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۹۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در شهریه مدارس غیردولتی حامی خانواده‌‌ها هستیم، گفت: سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی تا سال تحصیلی جدید ایجاد می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی در حاشیه مرکز پاسخگویی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان برای سال تحصیلی جدید و سیاست ارتقای کیفیت مدارس دولتی اظهار کرد: ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و اقدامات متعددی در این راستا در حال انجام است از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی که مدارس دولتی در اولویت قرار دارند، نحوه تخصیص سرانه‌های دانش آموزی که اولویت با مدارس دولتی است همچنین در نوسازی اولویت با مدارس دولتی است.

وی افزود: امسال 19 هزار مشاور و مربی پرورشی برای مدارس دولتی عادی استخدام می‌کنیم و حتما باید سطح کیفیت مدارس بالا برود، یک عقب‌ماندگی نسبتا طولانی داریم که به سرعت امیدوار هستیم، جبران شود.

خانواده‌ها به مدارس کمک کنند

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از خانواده‌ها تقاضا دارم که کمک کنند و مدیران مدارس به کمک آنها نیاز دارند اگر انجمن اولیا و مربیان در مدرسه قوی شکل بگیرد برای ارتقای مدرسه و سطح کیفیت آن نقش جدی ایفا خواهند کرد.

صحرایی درباره شهریه مدارس غیردولتی عنوان کرد: شهریه این مدارس طبق قانون تعیین می‌شود و آموزش و پرورش مبلغ تعیین نمی‌کند و مطابق الگویی که در قانون پیش‌بینی شده است، اقدام می‌کنیم و در این موضوع به طور جدی سعی می‌کنیم حامی خانواده‌ها باشیم و نظارت جدی ایفا کنیم.

وی افزود: امسال طبق قانون سامانه‌ای راه‌اندازی خواهد شد که تمام هزینه‌ها شفاف در آنجا ذکر می‌شود و یکی از مسائل این است، عددی که به عنوان شهریه مصوب تعیین می‌شود غیر از شهریه‌ای است که در مدارس دریافت می‌شود، اگر این سامانه با سرعتی که مورد انتظار است راه‌اندازی شود و امیدوارم به آغاز سال تحصیلی جدید برسد دیگر هیچ پولی گرفته نخواهد شد مگر طبق سامانه و در این سامانه هزینه‌ها شفاف خواهد شد و اگر مدرسه‌ای شهریه اضافه دریافت کرده باشد، شهریه اضافه به خانواده برگردانده می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی معلمان گفت: لایحه پیش‌نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیون‌های مرتبط بحث شد اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود چنین سازوکاری طراحی شود.

صحرایی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال می‌کنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهرها مراکز رفاهی وجود دارد که بتوانند سفر کنند و تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.

وی درباره روند صندوق آوری صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت می‌کند همچنین قرار است، شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا 80 درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.

صحرایی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولت‌ها باید به آن توجه کنند و همه اجزای دولت هم باید به این موضوع توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه موضوع بسیار مهمی است که در دستور کار ما بوده است، سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی نوین جذب و گزینش معلمان را مبتنی بر کانون‌‌های ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال این تجربه را در اختیار داریم و به شیوه صحیح‌تر و دقیق‌تر و سریع تر این کار را انجام خواهیم داد.

وی گفت: امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد و 72 هزار و 19 معلم جدید در سه گروه مربیان پرورشی، معلمان ابتدایی و دبیران و هنرآموزان استخدام خواهیم داشت و این غیر از حدود بیست هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است یعنی 90 هزار معلم جدید اگر کل ظرفیت‌ها استفاده شود، اول مهر به مدارس می‌روند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور