Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - آبادان - ايرنا - گام نخست طرح کشاورزي مقام معظم رهبري در منطقه مرزي شلمچه خرمشهر در استان خوزستان با کشت محصول گندم، جو و کاشت نخل به بار نشست.

مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر روز دوشنبه در جريان بازديد از روند اجراي اين طرح در منطقه مرزي شلمچه به خبرنگار ايرنا گفت: عمليات اجرايي پنج هزار هکتار از اراضي کشاورزي طرح 550 هزار هکتاري مقام معظم رهبري در شلمچه با اعتباري بالغ بر 750 ميليارد ريال به بهره برداري رسيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمد بني تميم اظهار داشت: عمليات اجرايي اين طرح که شامل احداث شبکه آبياري ، زهکشي و تسطيح اراضي مي باشد از سال 1394 آغاز شده و پس از سه سال اکنون امکان کشت انواع محصولات کشاورزي و نيز کاشت نخل براي کشاورزان منطقه شلمچه فراهم شده است.
وي بيان داشت: با اجراي طرح کشاورزي مذکور پس از گذشت 38 سال براي نخستين بار امکان کشت محصول در زمين هاي منطقه مرزي شلمچه فراهم شده ضمن اينکه فرصت هاي شغلي قابل توجهي در بخش کشاورزي براي اهالي بومي اين منطقه فراهم شده است.
مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي طرح مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر افزود: احياي پنج هزار هکتار اراضي کشاورزي منطقه مرزي شلمچه خرمشهر در حالي انجام شد که اين زمين ها در هشت سال جنگ تحميلي منطقه عملياتي بوده و پس از جنگ نيز به صورت باير رها شده و در مدت 38 سال هيچگونه عمليات کشاورزي بر روي آنها انجام نشد.
وي تبديل اراضي باير به کشاورزي ، احياي دوباره زمين هاي منطقه جنگي شلمچه ، استفاده بهينه از منابع آب و خاک و نيز اشتغالزايي را از جمله مزاياي اين طرح مهم کشاورزي برشمرد و گفت: احياي زمين هاي کشاورزي مذکور در حالي صورت گرفت که اين زمين ها پيش از آغاز جنگ تحميلي روستاهاي مسکوني و نخيلات بودند که در طول جنگ تخريب شدند.
بني تميم با اشاره به کاربري کشاورزي زمين هاي شلمچه اولويت کشت در اين زمين ها را کاشت نخيلات عنوان کرد و گفت: در گام نخست و به منظور آماده سازي اراضي مذکور 500 هکتار از زمين هاي شلمچه يک به زير کشت گندم و جو رفته و در شلمچه 2 نيز بيش از 300 اصله پاجوش نخل کاشته شد.
مدير حوزه اجرايي طرح احياي اراضي کشاورزي مقام معظم رهبري در آبادان و خرمشهر
گفت: با اجراي اين طرح در منطقه مرزي شلمچه و کشت اراضي چهار هزار و 200 فرصت شغلي به صورت مستقيم در منطقه ايجاد مي شود.
وي با بيان اينکه 32 هزار هکتار از طرح 550 هزار هکتاري مقام معظم رهبري در محدوده شهرستان هاي آبادان و خرمشهر قرار دارد بيان داشت: از اين ميزان 16 هزار و 600 هکتار آماده سازي شده و پيش بيني مي شود تا اواخر امسال به طور کامل به زير کشت بروند.
بني تميم افزود: آب مورد نياز زمين هاي کشاورزي مذکور از رودخانه کارون تامين مي شود.
تاکنون 295 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي خوزستان در قالب طرح رهبر معظم انقلاب به زير کشت رفته است.
موسسه جهاد نصر مجري طرح ملي 550 هزار هکتاري رهبر معظم انقلاب است. اين طرح همزمان با روي کار آمدن دولت تدبير و اميد در سال 1392 با تخصيص 1.5 ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي سرعت گرفت.
آبان ماه امسال گام نخست اين طرح 550 هزار هکتاري شامل تجهيز و نوسازي 295 هزار هکتار به صورت رسمي در سفر اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري به خوزستان به بهر برداري رسيد.
قرار است گام دوم اين طرح ملي با تخصيص اعتبار مورد نياز از محل صندوق توسعه ملي يا فاينانس در سطح 265 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي خوزستان تا سال 1400 به بهره برداري برسد.
در سفر رهبرمعظم انقلاب در سال 1375 به خوزستان طرح 800 هزار هکتاري معظم له که بعدها به 550 هزار هکتار کاهش يافت به تصويب رسيد.500هزار هکتار اين طرح در خوزستان و 50 هزار هکتار آن در استان ايلام است.
با اجراي کامل طرح 550هزار هکتاري رهبر معظم انقلاب ، توليدات سالانه زراعي و باغي استان خوزستان از 15.8 ميليون تن فعلي به 25ميليون تن خواهد رسيد ضمن آنکه 300 هزار فرصت شغلي جديد در بخش کشاورزي اين استان ايجاد مي شود.
7100/6068
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۲۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رییس‌السادات صبح سه‌شنبه در نشست منطقه دو نظام‌های بهره‌برداری که به میزبانی استان فارس در حال برگزاری است گفت: نشست‌های منطقه‌ای و انجام بازدید کارشناسی در استان‌های مختلف سبب افزایش تعاملات و انتقال تجربیات شده و انتظار می‌رود انجام فعالیت‌ها به صورت شبکه‌ای از سطح ملی تا شرکت انجام شود تا شاهد افزایش قدرت و موفقیت بیش از پیش در اتحادیه‌ها و شرکت‌های تعاونی‌های تولید باشیم.

مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری سازمان تعاون روستایی ایران با بیان اینکه افزایش تعاملات، تبادل تجربیات و اطلاعات راهی مؤثر برای هم افزایی در توانمندسازی نظام‌های بهره‌برداری محسوب می‌شود ادامه داد: اجرای الگوی نظام‌های بهره‌برداری در بخش کشاورزی برای افزایش بهره‌وری منابع آب و خاک امری ضروری است؛ بنابراین باید به این حوزه توجه ویژه‌ای شود.

گفتنی است مسؤولان نظام بهره‌برداری و مدیران عامل استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد در دومین روز از حضور در استان فارس از پروژه‌های شاخص شبکه تعاونی تولید روستایی فارس از جمله مجتمع انباری شهید سردار سلیمانی بازدید کردند.

کد خبر 6099293

دیگر خبرها

  • دیدار ملی‌پوشان فوتسال با مقام معظم رهبری
  • اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز تبیین می شود
  • برگزاری کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری درتبریز
  • الگوی نظام‌ بهره‌برداری کشاورزی عامل افزایش بهره‌وری آب و خاک است
  • طرح آمایش سرزمین ورزش کشور را از روزمرگی دور می‌کند
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و خدمتگزاری خالصانه است
  • شکل‌گیری امید‌آفرینی در جامعه پس از مشاهده دستاوردهای پژوهشی سمپادی‌ها