Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@00:07:57 GMT

جای خالی نیروهای میانجی میان مردم و حکومت

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۴۰۰۴

جای خالی نیروهای میانجی میان مردم و حکومت

رکنا: برنامه تلویزیونی «این.ج.ا» (این جمهوری اسلامی) یکشنبه شب با عنوان «رفیق مردم» با حضور تقی آزاد ارمکی عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و علی ربیعی عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور و وزیر پیشین کار، از شبکه 4 سیما پخش شد.

آزاد ارمکی در ابتدای برنامه به یک مشکل اساسی در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: نظام یک جداافتادگی زبانی با مردم پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود نخبگان کشور به این عرصه می‌تواند یک دوخت ‌و دوز زبانی ایجاد کند. حاکمیت به‌طور کلی دچار یک گفت‌وگوی درونی با خودش شده است. تعارض‌هایش هم با خودش است. حتی عناصر خودش علیه خودش افشاگری‌ می‌کنند. مثلاً یکی از پدیده‌هایی که دارد انحراف درست می‌کند بحث آقازاده‌ها است. مسأله‌ای که دستمایه نقد آدم‌های مهم قرار گرفته است و بزرگان کشور مورد تخریب قرار می‌گیرند. این موضوع به گرفتاری‌های درونی نظام برمی‌گردد که در دنیا نظیر ندارد.

ربیعی نیز با انتقاد از «پرسش نسبت به نمایش رفتارهای اشرافی آقازاده‌ها در اینستاگرام»، گفت: کار بدتر این است که همه همدیگر را تخریب کنند. من این را به آزار ساختاری تعبیر می‌کنم. همه همدیگر را آزار می‌دهیم. امروز اتصال‌های مجموعه حاکمیت‌مان با زندگی روزمره و اجتماعی مردم دچار ضعف شده است. چیزی که اساساً ما را پیروز کرد و نگه داشت. او دلیل این فاصله میان حاکمیت و مردم را توضیح داد و گفت: ما در این 40 سال نیازمند بودیم که در رابطه مردم واسطه‌های مطمئنی میان آنها و ساختار قدرت پیدا کنیم. واسطه‌های سنتی فروپاشیدند. اصلاً گروه مرجع نداریم. سلبریتی‌ها جایگزین شده‌اند. گروه‌هایی باید از دل مردم بربیایند و نظام گفت‌وگو را سامان دهند.آزاد ارمکی در ادامه حضور فیزیکی مسئولان در میان مرد را به یک «جوک» تشبیه کرد و گفت: تصویری که نظام سیاسی از مردم دارد، تصویر درستی نیست. مردم را توده می‌بیند. توده‌ای که در انتخابات و 22 بهمن می‌آیند و می‌روند. توده زندگی می‌کند، سرمایه‌گذاری می‌کند و خلاف هم می‌کند. او با بیان اینکه ما امروز مسائل جدی‌تر و واقعی‌تری داریم، گفت: یکی از مسائلی که امروز گریبان ما را گرفته است، نابرابری است.

ربیعی نیز با تأکید بر لزوم تشابه «ریخت دولت» با اکثریت جامعه گفت: این یک دموکراسی نصفه و نیمه است که کسی پیش از رأی گرفتن و پس از آن زندگی و قیافه‌اش متفاوت باشد.

او با تأکید بر گفت‌وگو با مردم و اجماع بر سر مسائل اصلی گفت: این گفت‌وگو هم باید افقی باشد و هم عمودی. قبل از اصلاح بوروکراسی و ایجاد دموکراسی کامل‌تر، باید یک جنبش عظیم گفت‌وگو برای حل مسائل‌مان ایجاد کنیم. فقط نباید حرف بزنیم. باید بتوانیم بشنویم. باید طرح مسأله کنیم. اول هم باید درون حاکمیت این گفت‌وگو ایجاد شود.

آزاد ارمکی در ادامه گفت: اگر تمام مسئولان هم در خیابان راه بروند دیده نخواهند شد. او با طرح این سؤال که مسئولان که همه به دنبال چپاول نیستند. پس چرا دیده نمی‌شوند؟ به سؤال خود اینگونه پاسخ داد : چون ما فراموش کرده‌ایم که باید امکان طرح مسائل وجود داشته باشد. نه در سطح رسانه و مطبوعات. باید در ذات نظام پذیرش دیگری و تعظیم در برابر مشکلات وجود داشته باشد. آن وقت مسئول لازم نیست که حتماً پیاده در خیابان راه برود که اگر این کار را کند کار بسیار درستی هم هست. ما زورکی مسائل جامعه را به رسمیت شناخته‌ایم. مشکل ما بلاتکلیفی درباره آینده ایران است. ما به جز اسناد آرمانی درباره آینده ایران، سخنی درباره فردای ایران نداریم. اگر بلاتکلیفی حل شود، خیلی از رفتارها تغییر می‌کند. سومین مسأله ما این است که ما درون حاکمیت گفتمان واحد و توافقی نداریم. لازم نیست جامعه با حاکمیت به توافق برسد، خود حاکمیت با خودش باید به توافق برسد.

ربیعی نیز با اشاره به تجربیات حضورش در میان مردم گفت: مشکل ما این است که مردم دیده نمی‌شوند. ما تئوری‌های خوبی داریم اما در نظام بوروکراسی آن را پیاده نکردیم. بسیاری از گروه‌ها مانند فقرا و کارگران از متن به حاشیه رفتند. رهبری وقتی صحبت‌های مردم را می‌شنوند یادداشت می‌کنند و این کار حسی را به مردم منتقل می‌کند که دارند شنیده می‌شوند. آسیب‌های اجتماعی زیاد است اما این به معنای فروپاشی اجتماعی نیست. گام اول ما این است که نسبت مردم با بوروکراسی به معنای دولت اصلاح شود.

آزاد ارمکی در پایان با تأکید بر لزوم «تن دادن به نیروهای میانجی»، گفت: نیروهایی که دل‌شان می‌سوزد و طرفدار جامعه هستند. فقدان این نیروها کار همه را سخت کرده است. جمهوری اسلامی باید نیروهای میانجی را به رسمیت بشناسد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

قتل کودک معصوم با ضربات مهلک چاقو توسط مادر بیرحم و دوست پسرش +عکس سرنوشت تکاندهنده هلیا 13 ساله که می خواست مثل مادرش خوشگل شود! +عکس اقدام زشت مادر هوس باز با پسر 16 ماهه اش+عکس احمدرضا دالوند درگذشت خواندنی / جزئیات روش همسریابی داعشی ها از زبان یک عضو پشیمان +عکس نقشه قتل برج ساز تهرانی برای دخترش میلیاردها تومان خرج برداشت + عکس جزییات تجاوز مرد خاص به یک زن خاص در خیابان+عکس مردان خانه فساد 3 جوان را تیرباران کردند/حمام خون در آبادان در پیامک اشتباهی ناهید نام همایون به چشم می خورد / همسرم با مرد غریبه ارتباط پنهانی داشت مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا افزایش حقوق کارکنان بازهم پلکانی است 60 نفر در آتش سوزی سوپرمارکت سعادت آباد تهران گرفتار شدند فاجعه در قلب تهران! / همه وحشت کردند! هدفون موبایل جان پسر جوان را در مقابل چشمان مادرش گرفت+عکس ماجرای زندگی دردناک افسانه دختر مرد پولدار

منبع: رکنا

کلیدواژه: سیاسی جمهوری اسلامی دانشگاه پیام نور دانشگاه تهران آزاد مردم عکس مرد تهران مرگ زن همسر ساعت دستگیر شد زیبا بروفه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۴۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد

صفحه ارگ با نشر خبرنامه ای گفت مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء با عبدالظاهر قدیر، معاون ولسی جرگه و نماینده مردم ننگرهار در اداره پیشین در دفتر کاری اش در قصر سپیدار دیدار کرد.

حاجی عبدالظاهر قدیر تأمين امنیت سراسری از سوی حکومت سرپرست را مورد تقدیر قرار داد. 

حاجی عبدالظاهر قدیر پیشنهادات خویش را با معاون سیاسی ریاست الوزراء مطرح ساخت و بر وحدت میان افغانستانی ها و تقویت همکاری میان حکومت و‌ ملت تأکید ورزید.

از سویی هم مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که حکومت سرپرست مسئولیت حفاظت از حرمت و عزت تمام افغانستانی ها را دارد و زندگی تمام افغانستانی ها در افغانستان مصئون می باشد.

مولوی عبدالکبیر از تمام افغانستانی های مقیم خارج خواست که به کشور برگردند و در وطن خود زندگی با عزت نمایند.

معاون سیاسی ریاست الوزراء گفت که دروازه کشور به روی تمام افغانستانی ها باز می باشد و از مشورت ها و پیشنهادات هموطنان استقبال می‌کنند.

پیش از این در آبانماه سال گذشته سخنگوی کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغانستان گفته بود: «۶۸۰ نفر از کشورهای مختلف به افغانستان بازگشته‌اند».

وی تصریح کرد در میان افراد بازگشته به افغانستان مقامات حکومت پیشین در سطح وزرا، معاونان و مقاماتی از ارگان‌های امنیتی و اطلاعاتی حضور دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مزیت اصلاح‌طلبان رو به اضمحلال؛ بالشتک ضربه‌گیر بین جامعه و حکومت از میان رفته
  • فرابورس برای پذیرش شرکت‌ها شرط گذاشت
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار (ع) بوده است
  • حاکمیت نگاه ویژه‌ای در تأمین نیاز‌های حرفه‌ای ماماها داشته باشد
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند