Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@09:33:28 GMT

چابهار، قلب توسعه مَکُّران

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۵۵۶۷

چابهار، قلب توسعه مَکُّران

خبرگزاري آريا - چابهار- ايرنا- چابهار کانون توسعه محور شرق و به نوعي قلب توسعه اقتصادي، تجاري و گردشگري مَکُّران در جنوب سيستان و بلوچستان است.

به گزارش ايرنا، چابهار با ظرفيت هاي بي شمار اقتصادي، تجاري، ترانزيتي، گردشگري، کشاورزي و متصل بودن به آب هاي آزاد قلب توسعه شرق و جنوب شرق بويژه منطقه مَکُّران محسوب مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چابهار با توجه به موقعيت راهبردي، بزرگترين بندر اقيانوسي کشور است که اهميت زيادي براي سرمايه ‌گذاران ايراني و کشورهاي حاشيه اقيانوس هند و همسايگان ايران دارد.
نظام جمهوري اسلامي ايران براي توسعه و آباداني اين منطقه برنامه هاي ويژه اي تدارک ديده که از جمله آنها توسعه سواحل مَکُّران است بطوريکه رهبر معظم انقلاب و رياست جمهوري تاکيد زيادي براي آبادسازي آن دارند.
براي استفاده از ظرفيت هاي ترانزيتي چابهار پروژه ملي راه آهن چابهار- سرخس تعريف شده است تا حمل و نقل کالا با سرعت بيشتري به داخل کشور و کشورهاي آسياي ميانه جابجا شود.
اشتغال افراد بومي نيز يکي از اولويت هاست که ايجاد طرح هايي نظير پتروشيمي، فولاد، 9 اسکله صيادي، بندر هشت و نيم ميليون تني شهيدبهشتي، طرح هاي بزرگ و کوچک شيلاتي، خدماتي و توليدي از جمله آنهاست.
چابهار و کنارک 2 نقطه مهم ساحلي سيستان وبلوچستان داراي 130 کيلومتر مرز خاکي و 320 کيلومتر مرز آبي با کشورهاي حاشيه خليج فارس، اقيانوس هند و پاکستان هستند.
چابهار و کنارک منطقه اي بالقوه براي پرورش ميگو است و با بيش از 42 هزار هکتار اراضي مستعد، 36 درصد صيد آبهاي جنوب کشور، 31 درصد صيد کل کشور، 20 درصد کل توليد آبزيان کشور (صيد و آبزي پروري)، داراي رتبه دوم صيد در اقيانوس هند بعد از اندونزي، رتبه اول صيد در غرب اقيانوس هند و تأمين کننده بيش از 70 درصد تون ماهيان کشور است.
مديرکل بنادر ودريانوردي سيستان وبلوچستان به خبرنگار ايرنا گفت: چابهار بندري راهبردي، امن و کم هزينه براي ترانزيت کالاهاي داخلي و خارجي با زير ساخت هاي لازم آماده ارائه خدمات به تجار، بازرگانان و سرمايه گذاران است و مي تواند اقتصاد منطقه را متحول کند.
بهروز آقايي افزود: بندر مهم و استراتژيک چابهار از گذشته هاي دور مورد توجه سرمايه گذاران داخلي و خارجي بوده است و در سالهاي اخير کشورهاي مختلف به ويژه هند، افغانستان و آسياي ميانه براي انتقال کالاهاي خود و سرمايه گذاري از آن استقبال کرده اند.
وي افزود: چابهار يک مسير مناسب دسترسي افغانستان به آبهاي آزاد است و مسئولان دو کشور براي رونق تجارت در تلاش هستند.
مديرکل شيلات سيستان و بلوچستان نيز اظهار داشت: سواحل مکران با داشتن زمين مستعد پرورش ميگو در مناطقي مانند گواتر و روستاي روديک با داشتن ظرفيت پرورش ماهي در قفس،‌ قابليت پرورش ماهي‌ هاي زينتي، خيار دريايي، جلبک، لابستر و وجود گونه‌ هاي تجاري با ارزش ميگو مانند ببري سياه، سفيد هندي، ببري سبز و موزي استعداد بالقوه ‌اي در زمينه آبزي پروري دارد.
هدايت الله ميرمرادزهي افزود: وجود 29 کارخانه توليد کنسرو ماهي نقش مهمي در بسته بندي و صادرات تن ماهيان در اين منطقه دارند.
وي ادامه داد: شهرستان هاي چابهار و کنارک با اتصال به آب هاي اقيانوسي از ظرفيت هاي بالايي از نظر ذخيره گاه و رشد انواع آبزيان دريايي (ماهي و ميگو) برخوردار هستند بطوري که صيادان بيش از 80 نوع ماهي را در آب هاي درياي مکران صيد مي کند.
وي سرمايه گذاري صيادان در خصوص پرورش ماهي در قفس، پرورش ميگو در سايت هاي گواتر و روديک را خواستار شد و خاطرنشان کرد: چابهار يکي از بهترين نقاط کشور و قلب توسعه اقتصادي و تجاري مکران براي آبزي پروري است و مي تواند سودآوري خوبي براي سرمايه گذاران داخلي و خارجي داشته باشد.
3043 **6081
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۵۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو

حسین بهرامی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در حاشیه نمایشگاه اکسپو با بیان اینکه ۸۰ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار در چهارمحال و بختیاری مستعد کشت و توسعه باغات بادام است، گفت: توسعه باغات بادام، افزایش اشتغال، صادرات و فرآوری بادام را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ در زمینه صادرات کالا و زنجیره ارزش راهبردی تشکیل شده است، افزود: دو محصول بادام و ماهیان سردآبی زنجیره ارزش راهبردی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری در این نمایشگاه به سرمایه‌گذاران عرضه می‌شود. 

بهرامی با بیان اینکه ۳۰ هزار هکتار باغ بادام در استان وجود دارد، ادامه داد: ارزش این محصول در چهارمحال و بختیاری بیش از ۵۰ همت است که بیش از ۱۰ هزار نفر در استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول در این حوزه مشغول به‌کار هستند. 

بیشتر بخوانید

افزایش ۲ هزار تنی صادرات مغز بادام از چهارمحال و بختیاری

وی با بیان اینکه صادرات محصول بادام چهارمحال و بختیاری آشکار است، افزود: در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲ هزار و ۲۰۰ تن بادام با ارزش حدود ۱۸ میلیون دلار از این استان صادر شد که عمدتا صادرات این محصول، بدون پوست بود. 

بهرامی با بیان اینکه این استان ظرفیت بالایی برای تولید ماهیان سردآبی دارد، بیان کرد: از ۵۰۰ مزرعه فعال شیلات ماهی در سال ۱۴۰۲ در چهارمحال و بختیاری، بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن تولید انجام شد. 

وی با بیان اینکه ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، اظهار کرد: سالیانه ظرفیت تولید ۳۷۰ هزار تن از این محصول و ۱۵ هزار تن بسته‌بندی ماهی در استان وجود دارد.

بهرامی ادامه داد: ارزش ریالی صادرات ماهی، تخم ماهی قزل‌آلا و خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری پارسال ۱۹ میلیون دلار بود.

نمایشگاه ایران اکسپو از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • توجه به معلم «سرمایه‌گذاری برای کشور» است/ آموزش و پرورش، مسئله اول کشور
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است