Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@03:14:27 GMT

بزرگترين آب شيرين کن کشور بهره برداري شد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۰۸۱۷۱

بزرگترين آب شيرين کن کشور بهره برداري شد

خبرگزاري آريا - بندرعباس - ايرنا - مرحله نخست بزرگترين طرح آب شيرين کن کشور امروز سه شنبه با حضور معاون اول رييس جمهوري، وزير نيرو و جمعي ديگر از مسوولان در غرب بندرعباس به بهره برداري رسيد.

مديرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان در زمان بهره برداري از اين طرح به خبرنگار ايرنا گفت: اين طرح با سرمايه گذاري 2 هزار و 600ميليارد ريالي بخش خصوصي و با ظرفيت 20 هزار مترمکعب در شبانه روز اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امين قصي تصريح کرد: ظرفيت کامل آب شيرين کن بندرعباس 100هزار مترمکعب است که با بهره برداري از مرحله اول آن 85 هزار نفر از مردم بندرعباس از آب آشاميدني بهره مند مي‌ شوند.
اين مقام مسوول بيان داشت: در سايت آب شيرين کن بندرعباس، آب شور خليج فارس از طريق فرآيند مدرن اسمز معکوس (Reverse Osmosis) نمک زدائي مي شود.
وي اظهار داشت: با تکميل اين پروژه تا پايان سال آينده، 40 درصد نياز آبي شهر بندرعباس (يک هزار 150 ليتر بر ثانيه) از طريق آب شيرين کن تامين مي شود.
قصمي خاطرنشان کرد: در زمان حاضر 17 سايت آب شيرين کن با سرمايه گذاري 11هزار ميليارد ريال بخش خصوصي و حجم آب توليدي 62 مترمکعب در شبانه روز در هرمزگان اجرا شده که در کشور بي نظير است.
**دولت 620 ميليارد ريال به آب هرمزگان اختصاص داد
استاندار هرمزگان نيز در اين آيين گفت: دولت تدبير و اميد 9 هزار ميليارد ريال اعتبار به بخش آب کشور اختصاص داده که از اين مقدار سهم استان 620 ميليارد ريال بوده و مي تواند از تنش آبي در آينده جلوگيري کند.
فريدون همتي افزود: يکي از برنامه هاي برجسته و ممتاز دولت، عملکردش در تامين آب شرب روستاها و شهرها است که بايد در اين راستا وزير نيرو نيز همچنان حمايت داشته باشند.
وي بيان کرد: امسال 200 پروژه آبخيزداري در هرمزگان کليد خورد و 70 و 80 سازه آن با بارش هاي تابستانه و پاييزه آبگيري شد که از آن براي آب شرب مردم و تقويت سفره هاي زير زميني و کشاورزي استفاده مي شود.
استاندار هرمزگان اظهار داشت: حدود 400 نفر از مردم اين استان در کنار ساحل زندگي مي کنند که آب شرب آنها از محل آب شيرين کن ها تامين مي شود.
همتي ياد آور شد: اکنون 10 تا 15 دستگاه آب شيرين در هرمزگان که در دست استفاده است و به همين ميزان نيز در حال احداث است.
وي بيان کرد: وضعيت بارندگي در 20 سال گذشته خوب نبوده است و شرايط هرمزگان را با سختي بي سابقه اي رو به رو کرده است.
هرمزگان داراي جمعيتي افزون بر يک ميليون و 600 هزار نفر است که شرکت آب و فاضلاب اين استان 37 شهر با جمعيتي حدود يک ميليون و 100هزار نفر را تحت پوشش خدمات خود دارد.
18سال خشکسالي و کم آبي در هرمزگان موجب خشک شدن 365حلقه چاه آب آشاميدني، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135حلقه چاه بين30 تا 70 درصد شده است.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامي آنها داراي بيلان منفي هستند و 38 دشت ممنوعه بوده و مابقي دشت ها نيز شور است.
براي رفع مشکل کم آبي بندرعباس مرکز استان هرمزگان طرح هاي مختلفي تعيين شده که از جمله مهم ترين آنها طرح احداث آب شيرين کن 100هزار متر مکعبي اين شهر است که تيرماه سال 91 کلنگ احداث آن به زمين خورد.
آب شيرين کن صد هزار مترمکعبي شهر بندرعباس در نزديکي صنايع بزرگ در غرب بندرعباس در دست ساخت است.
در زمان حاضر آب شرب بيش از 122 هزار نفر از مردم هرمزگان در بنادر و جزاير از آب شيرين کن ها تامين مي شود.
معاون اول رييس جمهوري اسحاق جهانگيري ظهر روز گذشته دوشنبه از طريق فرودگاه بين المللي بندرعباس وارد هرمزگان شده است.
همزمان با اين سفر و طي ديروز و امروز در مجموع چندين طرح بزرگ در بخش آب و برق به ارزش 14هزارو 800ميليارد ريال
در هرمزگان به بهره برداري مي رسد.
وزير جهاد کشاورزي، رييس بنياد مستضعفان، وزير نيرو، وزير کار و رفاه اجتماعي و جمعي ديگر از مسوولان ارشد کشوري جهانگيري را در سفر به هرمزگان همراهي مي کنند.
7198/6048/3219
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۰۸۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان از صدور پروانه بهره‌برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح با سرمایه‌گذاری ۱۱۸ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال در سال گذشته خبر داد.

بتول شهرکی شامگاه شنبه ۱۵ اردیبهشت در شورای سرمایه گذاری استان، افزود: این طرح‌ها که در زمینه‌های صنعت، معدن، کشاورزی، شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری بود، اشتغالزایی ۶ هزار و ۲۸۲ نفر را به همراه داشت.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی سیستان و بلوچستان افزود: این استان به دلیل استقرار در کنار آبهای آزاد بین المللی خارج از تنگه هرمز، برخورداری از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز ساحلی در کنار دریای عمان، نزدیکی مناطق ساحلی استان با کشورهای حوزه خلیج فارس، دریای عمان و شبه قاره هند از موقعیت جغرافیایی ویژه و مناسبی برای تجارت برخوردار است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: وجود ۲ بندر مهم کشتیرانی «شهید بهشتی و شهید کلانتری» در چابهار که با برنامه‌های توسعه دولت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی ظرفیت تخلیه آن تا هشت و نیم میلیون تن افزایش یافته امکان پهلوگیری کشتی‌های بزرگ برای آن فراهم شده از دیگر ظرفیت‌های مهم این استان در حوزه اقتصادی است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیک خاص خود قابلیت استقرار صنایع نیروگاهی از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر بادی و خورشیدی را دارد.

شهرکی افزود: با وجود ظرفیت‌های فراوان سیستان و بلوچستان در زمینه انرژی‌های نو این استان می‌تواند بستر مناسبی در زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی فراهم کند، به طوری که سرمایه گذاری در این بخش با توجه به نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان به واردات برق از ایران سوددهی فراوان را برای فعالان اقتصادی به دنبال دارد.

وی وجود حداقل پنج فرودگاه فعال در سیستان و بلوچستان، اتصال استان و مرز پاکستان به شبکه راه آهن سراسری کشور و خط آهن در دست ساخت چابهار- میلک- سرخس به عنوان کریدور شمال و جنوب و راه‌اندازی خط کشتیرانی چابهار - مسقط برای حمل بار و مسافر و امکان توسعه خطوط کشتیرانی را از دیگر ظرفیت‌های این استان در حوزه زیربنایی عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: همچنین شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.

شهرکی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

وی دارا بودن سهم ۳۶ درصدی صید آبهای جنوب کشور، ۳۱ درصد صید کل کشور، ۲۰ درصد کل تولید آبزیان کشور(صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند و تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور، وجود ۱۱ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید در جنوب استان، بیش‌از ۲ هزار و ۴۰۰ شناور اعم از قایق و لنج و بیش از ۲۵ هزار نفر صیاد، اراضی و اقلیم مناسب در سواحل جنوبی برای توسعه فعالیت‌های شیلاتی و صیادی، امکان اجرای طرح های نوین شیلاتی از قبیل پرورش ماهی در قفس و پرورش متراکم و نیمه متراکم انواع آبزیان و وجود ۶ شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی فعال را از مهمترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بیش‌از ۱۰۰ واحد کارخانه‌های کنسرو سازی، عمل آوری و بسته بندی ماهی و میگو، واحد سردخانه و انجماد، واحد یخسازی، واحد شناورسازی، اقلیم بسیار مناسب و وجود بیش‌از ۴۲ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگو و همچنین اقلیم مناسب پرورش انواع آبزیان از جمله صدف دریایی، جلبک‌های دریایی، خیار دریایی، کروکودیل و سایر آبزیان را از دیگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی این استان ذکر کرد.

وی با اشاره به ظرفیت های معدنی سیستان و بلوچستان گفت: این استان یکی از استان‌های بزرگ معدنی کشور محسوب می‌شود به‌طوریکه از ۶۰ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور، ۲۸ نوع آن به‌طور قطع و در شرایط کنونی وجود دارد.

شهرکی افزود: با توجه به وجود ظرفیت های فراوان برای رونق اقتصادی منطقه تسهیلگری در انجام امور سرمایه‌گذاری از مهمترین اولویت‌ها در این استان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۸۰ هزار میلیارد ریال طرح عمرانی آماده بهره‌برداری در گناباد است
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • مردم چشم انتظار وعده صادق اقتصادی هستند
  • مسولان تورم و مسایل معیشتی مردم را حل کنند
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • شکست نفت در فرار از بزرگترین کاهش هفتگی ۳ ماه گذشته
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور