Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@00:01:57 GMT

دهان و دندان؛ از عدم بهداشت تا بیماری‌ها!

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۱۴۵۲

دهان و دندان؛ از عدم بهداشت تا بیماری‌ها!

زمانی که به دندانپزشکی فکر می کنید احتمالا کشیدن یا پر کردن دندان در ذهن شما نقش می بندد. اما نادیده گرفتن سلامت دهان و دندان در بلند مدت می تواند موجب بروز مشکلاتی فراتر از پوسیدگی دندان شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اکتیو بیت"، جدا از بیماری لثه و حتی سرطان دهان، مشکلات سلامت دیگری وجود دارند که ممکن است بهداشت ضعیف دهان و دندان، دندان های آسیب دیده و یا جای خالی دندان در آنها نقش داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با برخی از مهمترین آنها بیشتر آشنا می شویم.

افزایش وزن یا چاقی

دندان آسیب دیده، دردناک و یا جای خالی دندان می تواند به معنای جویدن نامناسب غذا یا محدود شدن مواد غذایی مصرفی شما باشد. در شرایطی که بیشتر بزرگسالان دارای 32 دندان هستند، به گفته شبکه چاقی کانادا، اگر دارای 21 دندان یا کمتر باشید، به واسطه ناتوانی در جویدن درست وعده های غذایی در معرض خطر بیشتری برای چاقی قرار دارید.

تمایل افراد به مصرف غذاهایی که راحت‌تر جویده می شوند و به طور معمول گزینه هایی ناسالم و حاوی چربی زیاد هستند، مانند فست فودها، بخشی دیگر از مشکل است. همچنین، زمانی که دندان های شما کار خود را به خوبی انجام نمی دهند، جویدن غذاهای مغذی و سرشار از فیبر، مانند سیب، آسان نخواهد بود.

خطر بیشتر برای دیابت

از دست دادن دندان با خطر بیشتر برای ابتلا به دیابت پیوند خورده است. این شرایط به واسطه التهاب در جریان خون شکل می گیرد. دیابت به واسطه ناتوانی بدن در تنظیم قند خون شکل می گیرد که می تواند به مشکلات سلامت جدی‌تر منجر شود.

زمانی که به دیابت مبتلا هستید، احتمال ابتلا به مسائل جدی‌تر دهان و دندان نیز افزایش می یابد. به گفته کلینیک مایو، سطوح بالاتر قند خون می تواند به پوسیدگی دندان، بیماری لثه و دیگر بیماری های دهان و دندان منجر شود.

احتمال بیشتر ابتلا به بیماری قلبی

شاید باورکردنی نباشد، اما سلامت دندان ها و قلب شما با هم پیوند خورده اند. به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا، برخی مطالعات ارتباط بین سلامت صعیف دهان و دندان و سلامت ضعیف قلب را نشان داده اند، اگرچه دلایل این شرایط همچنان به طور دقیق مشخص نیست.

به رغم مشخص نبودن دلایل، شما باید سلامت دندان ها و لثه های خود را به عنوان دروازه ای به سمت بیماری های دیگر، از جمله آنهایی که قلب را تحت تاثیر قرار می دهند، در نظر بگیرید.

خطر کم وزنی نوزاد هنگام تولد

اگر زنی باردار هستید، سلامت ضعیف دهان و دندان یا ابتلا به بیماری لثه می تواند نه تنها خود شما، بلکه نسل آینده را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

برخی مطالعات پیوند بین سلامت ضعیف دهان و دندان با تولد زودرس و همچنین کم وزنی نوزاد هنگام تولد را نشان داده اند. این قبیل نوزادان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ها، ناهنجاری ها و حتی مرگ هستند.

تضعیف استخوان ها

پوکی استخوان شرایطی جدی است که موجب شکنندگی استخوان ها شده و احتمال مواجهه با آسیب دیدگی های جدی به واسطه زمین خوردن یا حتی انجام کارهای روزانه را افزایش می دهد.

به گفته کلینیک مایو، ممکن است ارتباطی بین پوکی استخوان که کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و از دست دادن دندان و استخوان پریودنتال که از دندان ها پشتیبانی می کند، وجود داشته باشد. برخی مطالعات نشان داده اند افرادی که دندان خود را از دست می دهند و با ضعف استخوان پریودنتال مواجه هستند، نشانه های ضعف اسکلتی در دیگر بخش های بدن را نیز نشان می دهند.

عوارض تنفسی احتمالی

برخی مشکلات تنفسی می توانند با بیماری لثه در ارتباط باشند. بیماری لثه موجب تجمع باکتری های مضر در دهان می شود. این باکتری ها می توانند از دهان به ریه ها راه یابند که خبر بدی برای ریه های بیمار و همچنین ریه های سالم محسوب می شود.

مشکلات تنفسی ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان به طور خاص سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند، اما این به معنای آن نیست که افراد در سنین دیگر مصونیت دارند. در صورت عدم درمان، بیماری لثه در هر سنی می تواند مشکل آفرین باشد. اگر اخیرا با مشکلات تنفسی مواجه شده اید، پس از مشورت با پزشک خود به دندانپزشک نیز مراجعه کنید.

افزایش احتمال ابتلا به زوال عقل

عدم رسیدگی به وضعیت دهان و دندان می تواند اثر منفی بر سلامت روانی شما داشته باشد. به گفته انجمن آلزایمر آمریکا، حفظ سلامت دهان و دندان به پیشگیری از آثار زوال عقل که موجب سردرگمی و از دست دادن حافظه می شود، کمک می کند. حفظ بهداشت و سلامت دهان و دندان برای افراد مبتلا به این شرایط دشوارتر می شود.

همچنین، مطالعه ای که در دانشگاه لنکاشایر انجام شد، وجود باکتری های بیماری لثه در مغز بیماران را نشان داد. در این مطالعه با حضور 20 شرکت کننده که 10 نفر از آنها به زوال عقل مبتلا بودند، تقریبا در نیمی از افراد بیمار نوع خاصی از باکتری به نام  Porphyromonas gingivalis در مغز مشاهده شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دهان و دندان سلامت چاقی دیابت بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۱۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار را چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران، عنوان کرد.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام وبدا، متن کامل بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به شرح زیر است:

«نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مصادف با ۲۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای است و سازمان بین ‌المللی کار در یک حرکت جهانی، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

تغییرات الگوهای آب و هوایی، تأثیرات قابل توجهی بر نیروی کار به ویژه ایمنی و سلامت کارگران برجای می‌گذارد و کارگران در مواجهه با سطوح بالاتری از عوامل مخاطره آمیز در محیط کار قرار می‌گیرند؛ این عوامل از جمله افزایش مواجهه با استرس گرمایی، اشعه فرابنفش، آلودگی هوا، مواجهه با مواد شیمیایی، وقوع حوادث بزرگ صنعتی، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش بیماری‌های منتقله از طریق ناقلین می‌توانند در هر زمان با ایجاد بیماری‌های شناخته شده یا عوارض ناشناخته، سلامتی و ایمنی کارگران را به خطر بیندازند.

امروزه ۱.۲ میلیارد شغل یا به عبارتی۴۰ درصد از نیروی کار در جهان به دلیل تخریب محیط زیست در معرض خطر هستند. در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ میلادی نیز سالانه ۲۳ میلیون سال عمر کاری به دلیل خطرات مختلف مرتبط با محیط زیست ناشی از فعالیت‌های انسانی یا تشدید آن، از بین رفته ‌است.

کارگران در اغلب موارد اولین کسانی هستند که برای مدت طولانی و با شدت بیشتر در معرض اثرات تغییرات آب و هوایی قرار می‌گیرند و اغلب در معرض شرایطی هستند که عموم مردم می‌توانند از آن اجتناب کنند. بیماری‌های متعددی از جمله بیماری‌های ناشی از تنش‌های گرمایی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های تنفسی در کارگران با تغییرات آب و هوایی مرتبط است. بنابراین برای کاهش اثرات مخاطره آمیز و مخرب تغییرات اقلیم بر سلامت نیروی کار، باید اقدام فوری انجام داد.

تقویت مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ‌ای و ایجاد محیط کار ایمن و بهداشتی به عنوان یک حق اساسی در محل کار، چارچوبی برای مقابله با خطرات نوظهور ناشی از تغییرات آب و هوایی برای سلامت کارگران فراهم می‌کند.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با حرکت‌های جهانی با استقرار سازوکارهای ایمنی و بهداشت حرفه‌ ای در مجموعه‌های تولیدی دولتی و غیر دولتی برای اجرای مؤثر سیاست‌های ملی و برنامه‌های بهداشت حرفه ‌ای به منظور کنترل عوامل زیان ‌آور و شرایط مخاطره آمیز محیط کار و به حداقل رساندن اثرات تغییر اقلیم بر روی سلامت شاغلین اقدامات قابل توجهی را سامان داده است.

البته این مهم همچنان نیازمند سیاستگذاری مؤثر و کارآمد از طریق شفاف سازی، جلب مشارکت عمومی و افزایش مسئولیت پذیری همه ذینفعان و شرکای اجتماعی با بهبود قوانین و اجرای آنها می‌باشد تا در سایه صیانت از سرمایه‌های انسانی کشور به عنوان محور توسعه پایدار به اهداف مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله‌ العالی) در راستای جهش تولید با مشارکت مردم و رشد اقتصادی در کشور نائل شویم.

اینجانب ضمن تبریک روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز کشورمان برگزیده‌اند و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات آنان، از درگاه خداوند متعال بهروزی، موفقیت و توفیق روزافزون برای همه عزیزان، همکاران و خدمتگزاران جامعه بهداشت حرفه‌ ای را خواستارم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟