Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@01:22:03 GMT

تلاش برای تصویب دوباره قانونی که وجود دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۴۰۲۹

تلاش برای تصویب دوباره قانونی که وجود دارد

تهران- ایرنا- برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بتازگی درصدد برآمده اند طرح «ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» را به جریان بیندازند؛ در حالی که شورای عالی فضای مجازی سال 1395 چنین قانونی را تصویب کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح «ساماندهی پیام‌‌رسان‌های اجتماعی» را مطرح کرده اند که بر اساس بندی از آن ایجاد کانال یا گروه مشروط به دریافت مجوز خواهد بود و بر این اساس، فعالیت موثر در پیام ‌رسان‌های خارجی و ‌داخلی مانند ایجاد کانال و گروه‌ها بدون مجوز ممنوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین ایجاد یا اداره کانال‌ها و گرو‌ه هایی که با نقض غیرقانونی تدابیر ‌مسدودسازی صورت می‌گیرد مستوجب محکومیت حبس یا جزای نقدی درجه 8 خواهد بود‎.
این تلاش نمایندگان در حالی صورت می گیرد که شورای عالی فضای مجازی به عنوان متولی اصلی فضای مجازی کشور در سال 1395 سندی با عنوان «سیاست ها و اقدام های ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» را تدوین و تصویب کرد که حفاظت و صیانت از فضای مجازی کشور را محقق می کند.
در بندی از سند شورای عالی فضای مجازی، مسئولیت اقدام های کاربران در شبکه های اجتماعی بر عهده خود آنان بوده و ارائه دهنده خدمت پیام رسان اجتماعی موظف به همکاری با نهاد های مجاز و براساس قوانین کشور است.
در همین پیوند، مدیر یک پیام رسان داخلی درباره محدودیت ایجاد کانال در شبکه های اجتماعی معتقد است: عده ای تفسیر غلط خود را به قانون نسبت می دهند.
«محسن غفاری» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بندی از این طرح تاکید دارد ایجاد کانال و گروه اثرگذار در پیام رسان های خارجی فاقد مجوز در ایران غیرقانونی است و بر اثرگذار بودن کانال ها تاکید شده است.
وی ادامه داد: اثرگذار بودن کانال باید توسط مراجع ذیصلاح تعیین شود؛ مثل اینکه کانال های دارای بیش از 10 هزار عضو باید مجوز بگیرند و یا دارای بیش از یک میلیون عضو اثرگذارند.
«تفسیری غلط از این طرح درحال انتشار است؛ وگرنه ایجاد کانال در پیام رسان های داخلی یا حتی واتس اپ مشکلی ندارد و برخی اصرار دارند که به دروغ بگویند ایجاد هر کانال در هر پیام رسان چه داخلی و چه خارجی ممنوع است».
مدیر این پیام رسان ایرانی گفت: طرح نمایندگان از یک طرف برای تحت فشار قرار دادن افراد دارای کانال است تا در پیام رسان های خارجی فاقد مجوز کار نکنند و از طرف دیگر و مهمتر برای این است که تلگرام را مجبور کنند تحت قوانین ایران عمل کند.
غفاری تاکید کرد متاسفانه این طرح بد را سیاسی کرده اند.
چندی پیش نیز «مهدی انجیدانی» مدیرعامل یک پیام رسان دیگر، در صفحه توئیتر خود نوشت: در مجلس مصوبه‌ای به اسم حمایت از پیام‌رسان‌ها اما با اهداف دیگری در جریان است که فعالان آی.تی و حتی مدیران پیام‌رسان‌ها نیز با آن موافق نیستند!
«به عنوان مدیر یک پیام‌رسان خصوصی از نمایندگان محترم مجلس می‌خواهم از ما حمایت نکنند و این مصوبات را ادامه ندهند.»
به گزارش ایرنا، طرح پیشنهادی برخی نمایندگان برای «ساماندهی پیام‌‌رسان‌های اجتماعی» به دنبال آن است که فعالیت پیام‌رسان‌های خارجی و داخلی را مشروط به تایید هیاتی به نام هیات نظارت کند که این هیات به ریاست ‌رئیس مرکز ملی فضای مجازی تشکیل و دولت نیز سه نماینده (وزارت ارتباطات، ارشاد و اطلاعات) و مجلس نیز یک ‌نماینده در آن دارد.
نماینده مدیران پیام‌رسان‌های داخلی نیز یک عضو دیگر این هیات محسوب می‌شود و هفت عضو دیگر این هیات 13 نفره یعنی بیش از ‌نیمی از آنها به دادستانی، صداوسیما، سپاه پاسداران، سازمان تبلیغات، ناجا، سازمان پدافند غیرعامل و حوزه علمیه تعلق دارد‎؛ در واقع هر پیام‌رسانی برای فعالیت در کشور باید از صافی این هیات بگذرد.
هیات نظارت باید برای بررسی صلاحیت متقاضی ‌از مراجع ذیصلاح استعلام کند که این استعلام حداکثر یک ماه خواهد بود و البته تا سه ماه قابل تمدید است. اگر پیام‌رسانی ‌مجوز این هیات را نگیرد و در کشور فعالیت کند، وزارت ارتباطات که خود یکی از ١٣ عضو این هیات است، باید آن را ‌فیلتر کند. ‎
نکته دیگر در این طرح، مشروط شدن ایجاد کانال یا گروه به مجوز است. بر این اساس، فعالیت موثر در پیام‌رسان‌های خارجی و ‌داخلی مانند ایجاد کانال و گروه‌ها بدون مجوز ممنوع است و ایجاد یا اداره کانال‌ها و گرو‌ه هایی که با نقض غیرقانونی تدابیر ‌مسدودسازی صورت می‌گیرد مستوجب محکومیت حبس یا جزای نقدی درجه 8 خواهد بود‎.
در این طرح صیانت از داده‌های خصوصی به «مرزبانی دیجیتال و دفاع سایبری از کشور» با محور ستاد کل نیروهای مسلح ‌سپرده شده که حدود وظایف آن «با پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح به تصویب فرماندهی معظم کل قوا» خواهد رسید‎.‎ همچنین تشخیص محرمانگی داده‌ها توسط وزارت اطلاعات و با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌شود‎.‎
همچنین در این طرح کسب و کار آنلاین، استفاده از «رمز ارز» و معرفی پیام‌رسان‌های خارجی در صداوسیما ممنوع می شود.
البته در این طرح کمک‌های مالی به پیام‌رسان‌های داخلی در نظر گرفته شده است؛ به طور مثال، نسبتی از درآمد حاصل از فروش پهنای ‌باند و ترافیک ایجاد شده توسط پیام‌رسان‌های داخلی، باید به پیام‌رسان ایجاد کننده این ترافیک پرداخت شود‎.
بر پایه این طرح، وزارت ارتباطات نیز مکلف می شود پهنای باند پیام‌رسان‌های داخلی را حداقل 2 برابر خارجی‌ها قرار دهد. کسب و کار ‌آنلاین نیز برای داخلی‌ها مجاز است و هر گونه ارائه خدمات پولی و بانکی به کسب و کارهای فعال در پیام‌رسان‌های ‌خارجی ممنوع می شود.
همچنان که استفاده از «رمز ارز» توسط پیام‌رسان‌های خارجی ممنوع است، وزارت ارتباطات باید ارائه ‌این خدمات را مسدود کند.
فعالیت و مبادلات مالی در پیام‌رسان‌های خارجی باعث محکومیت فرد به سه تا پنج برابر وجه مبادله ‌شده و مجازات تعزیری درجه 8 می‌شود.
اکنون این پرسش مطرح می شود که با توجه به وجود سند سیاست ها و اقدام های ساماندهی پیام رسان های اجتماعی مصوب شورای عالی فضای مجازی، چرا باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید دوباره کاری کنند.
همچنین باید پرسید این گروه در مجلس برای اقدام خود چه استدلالی دارند.

اقتصام*2078*1961*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد پيام رسان ها مجلس شوراي اسلامي دور زدن قانون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۴۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب پاداش برای کارگران شهرداری تبریز

لایحه دو فوریتی شهرداری تبریز مبنی بر اعمال پاداش تلاش برای کارگران شهرداری تبریز به مناسبت روز جهانی کارگر تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، به مناسبت روز جهانی کارگر، شورای شهر تبریز ظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یکصد و نود و دومین صحن علنی شورای شهر تبریز، لایحه دو فوریتی شهرداری تبریز مبنی بر اعمال پاداش تلاش و پاداش برای کارگران را تصویب کرد.

یعقوب هوشیار، شهردار تبریز با تاکید بر اینکه تمام کارگران دارای بیش از سه ماه سابقه کار مشمول این لایحه هستند اظهار کرد: بر اساس این لایحه ۳ میلیون تومان به عنوان پاداش برای کارگران تخصیص می‌یابد.

وی از افزایش چشمگیر حقوق و دستمزد رانندگان استیجاری شهرداری تبریز علاوه بر میزان افزایش سالانه خبر داد.

همچنین شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک روز جهانی کار و کارگر تاکید کرد: کارگران شهرداری تبریز همیشه با حداقل دستمزد، بیشترین تلاش و بیشترین بهره‌وری را دارند.

وی ادامه داد: ضرورت دارد در مجموعه شهرداری قدردان زحمات سبزبان‌ها، پاکبان‌ها و دیگر کارگران باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: تبریز تمیز در سایه تلاش این کارگران است که نه تنها تلاش می‌کنند بلکه جان خود را در این راه از دست می‌دهند.

کد خبر 748771

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • تصویب پاداش برای کارگران شهرداری تبریز
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛شنبه هشتم اردیبهشت
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • تصویب بیش از ۵۰ مصوبه برای توسعه شرق شهرستان اصفهان
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند