Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد- ایرنا- عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: براساس گزارش بانک جهانی رتبه ایران در شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز چند پله تنزل داشته است.

سهند شهبازی چهارشنبه شب در همایش ملی توسعه پایدار در شاخص بهبود فضای کسب و کار در مشهد افزود: امتیاز ایران در شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز در گزارش بانک جهانی 69.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

11 و رتبه آن در این شاخص 86 است.
وی اظهار داشت: ایران در گزارش سال 2018 بانک جهانی رتبه 25 را در شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز داشت و این نشانگر نزول 61 پله ای کشور است.
وی گفت: مدت زمان پروسه اخذ مجوزهای ساخت و ساز برای ایران در این گزارش 130 روز و تعداد مراحل این پروسه 16 مرحله و هزینه انجام این فرآیند برای ایران 6.6 درصد از ارزش انبار در نظر گرفته شده است.
این فعال اقتصادی افزود: براساس گزارش بانک جهانی در سال 2019، ضعیف ترین کشورها در این زمینه پنج کشور اریتره، سومالی، سوریه، یمن و لیبی با امتیاز صفر و رتبه مشترک 186 بودند.
وی اظهار داشت: براساس این گزارش، کشور پیشرو، هنگ کنگ با کسب امتیاز 88.24 و رتبه یک است که فرآیند اخذ مجوزهای ساخت و ساز در این کشور 72 روز به طول می انجامد و 11 مرحله دارد.
عضو اتاق بازرگانی تبریز گفت: ایجاد دفاتر خدمات الکترونیکی، ساده سازی روند تایید صحت محل، مجوز ساخت و گواهی پایان کار و کاهش زمان اخذ انشعابات آب و برق جزو اقدامات مثبت ایران در مورد شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز در گزارشات سالهای قبل بانک جهانی است.
وی افزود: کشورهای صاحب رتبه بالا در شاخص های اخذ مجوزهای ساخت و ساز کاهش زمان برای پردازش درخواست مجوزها، ساده سازی فرآیندها، تصویب قوانین جدید ساخت، بهبود فرآیند کنترل ساخت و ساز، کاهش هزینه ها، معرفی یا بهبود مراکز یک مرحله ای را در دستور کار قرار داده بودند.
وی درباره پیشنهادات اصلاحی خود در زمینه تسهیل اخذ مجوزهای ساخت و ساز در ایران گفت: الزام وزارت راه و شهرسازی و شهرداری به کاهش پنج مرحله بازدید از انبار در حال ساخت و بارگذاری کلیه قوانین و مقرراتی که سازندگان برای اخذ مجوزهای گوناگون ساخت و ساز و پایان کار به آن نیاز دارند، الزام شرکت آب و فاضلاب به کاهش زمان لازم برای اخذ انشعاب آب و فاضلاب به کمتر از 10 روز ، الزام سازمان آتش نشانی به کاهش زمان لازم برای تایید ایمنی آتش نشانی به کمتر از 10 روز پیشنهاد می شود.
شهبازی اظهار داشت: با انجام این اصلاحات امتیاز ایران در گزارش دی.بی 2019 بانک جهانی در خصوص شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز به 77.15 می رسد و رتبه ایران به 29 ارتقا خواهد یافت.
عضو اتاق بازرگانی شیراز نیز در این نشست در خصوص شاخص نماگر ثبت مالکیت در ایران گفت: براساس بررسی های جهانی، در سال 2019 تعداد مراحل ثبت مالکیت در ایران 76 مرحله ، مدت زمان 31 روز، هزینه 5.7 درصد از ارزش دارایی بوده است که در این سال کشورهای گرجستان، نیوزیلند، عربستان و سنگاپور وضعیت بهتری از ایران داشتند.
مریم حق جو اظهار داشت: 30 کشور وضعیت نماگر ثبت مالکیت خود را بهبود بخشیدند و کشورهای جنوب آسیا هم بیشترین سهم را در این مهم داشتند.
وی گفت: با توجه به موارد یاد شده و تحلیل وضعیت قوانین و مقررات برای ارتقای جایگاه ایران باید دو شیوه شامل اصلاح قوانین و اصلاح اقدامات اجرایی انجام گیرد.
وی افزود: در صورت اجرای هر دو شیوه اصلاحی، امتیاز ایران در نماگر ثبت مالکیت 92 و رتبه این کشور در جهان 12 خواهد شد.
به گزارش ایرنا، همایش ملی توسعه پایدار با رویکرد بهبود فضای کسب و کار به همت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران تا 22 آذر در مشهد ادامه دارد.
7489 / 6053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد فضاي كسب و كار مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۴۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند

یادگار احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه سامانه یکتا سامانه جدیدی است که رسالت آن ساماندهی اصناف و مکاسب است، تاکید کرد: همه مکاسب و اصناف باید در سامانه یکتا ثبت نام و کد مرتبط با آن صنف و فعالیت اقتصادی را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه به عبارت دیگر سامانه یکتا همان جواز کسب اما به صورت الکترونیکی است، افزود: کسانی که جواز کسب کاغذی دارند با مراجعه به این سامانه می‌بایست جواز الکترونیکی کار خود را نیز دریافت کنند.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان سمنان بیان کرد: ۲۵ اردیبهشت ماه آخرین مهلت استفاده از از درگاه ملی مجوزها موسوم به یکتا است و از اصناف می‌خواهیم که در این راستا اقدام کنند.

احمدی با بیان اینکه دریافت مجوزهای الکترونیکی کسب و کار چندان دشوار نیست، گفت: اطلاعات هویتی و برخی مجوزها در این سامانه قرار می‌گیرد تا افراد بتوانند جواز الکترونیکی دریافت نمایند.

وی افزود: در راستای اجرای اصل ۴۴ تمام مجوزهای کسب و کارها باید الکترونیکی شود و لذا همه اصناف باید به سایت «مجوز» مراجعه و شناسه یکتای خود را دریافت کنند و این کار حتی با تلفن همراه و در دست داشتن کارت ملی و سریال کارت ملی، امکان پذیر است.

رئیس سازمان صمت استان سمنان بیان کرد: تقویت هوشمندسازی خدمات دولت به اصناف یکی از مزیت‌ها و البته هدف گذاری‌های سامانه یکتا سامانه هوشمند سازی مجوزهای کسب و کار است.

کد خبر 6095457

دیگر خبرها

  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • ۱۷۶ رتبه برتر آموزشی در رامسر کسب شد
  • ساخت ۱۵۰۰ کلاس در هرمزگان در دولت سیزدهم/ رشد ۶۲درصدی قبولی پزشکی
  • عملکرد مطلوب و رو به رشد محاکم عمومی و انقلاب کرمانشاه
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • هوای تهران همچنان مطلوب است
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد