Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@05:19:08 GMT

هشدار روحانی و امنیتی که اروپا ممکن است از دست بدهد

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۰۶۰۱

به گزارش ایرنا، دکتر روحانی رییس جمهوری شنبه گذشته در دومین کنفرانس روسای مجالس ایران، افغانستان ، پاکستان ، ترکیه، چین و روسیه در سخنانی اظهار داشت که ایران به حکم رسالت بزرگ خود امروز، سد بزرگی در برابر سوداگران خشونت و دلالان فلاکت بوده است و بهای سنگین این ایستادگی را هزاران نفر از دلاوران ما با جانشان پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما سالانه 800 میلیون دلار برای مبارزه با مواد مخدر صرف می‌کنیم که نتیجه آن تضمین سلامتی افزون تر ملت‌ها از شرق اروپا تا غرب آمریکا و از شمال آفریقا تا غرب آسیاست.

وی افزود که برای لحظه ای تصور کنید که اگر رخنه‌ای در این سد ایجاد شود چه فاجعه‌ای به بار می‌آید. بدون این فداکاری‌ها و هزینه‌ها این منطقه، شاهد ظهور و قدرت‌گیری خلافت وحشیانه داعش در پهنه‌ای بسیار پهناور بود. دستاورد این اهتمام، امنیت جان انسان‌ها فارغ از ملیت، قومیت و مذهب در سراسر جهان است.

روحانی در این سخنان یادآور شد که از غربی‌ها انتظار نداریم که سهم‌شان را در ازای امنیت و ثباتی که برای آنها تامین کرده‌ایم، بپردازند اما بدانند که با تحریم ایران، به توانایی ما برای مبارزه با مواد مخدر و تروریسم آسیب می‌زنند. به تحریم‌کنندگان هشدار می‌دهم اگر توانایی‌های ما در مبارزه با مواد مخدر و تروریسم در خاستگاه آنها ضربه‌ای ببیند شما نخواهید توانست از زیر آوار مواد مخدر، پناهجویان و بمبها و ترورها به سلامت خارج شوید. وی خاطرنشان کرد که با تضعیف ایران از راه تحریم، خیلی‌ها در امان نخواهند بود؛ آنها که حرف ما را باور ندارند، خوب است به نقشه جغرافیا نگاهی بیاندازند.

مقابله با ترانزیت مواد مخدر و تروریسم جزو اصول محوری جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه اخیر بوده و حاکمیت همواره تلاش کرده ضمن مسئولیت پذیری در این زمینه همکاری صادقانه ای با نهادهای بین المللی از خود نشان دهد. شاهد این مدعا تقدیم هزاران شهید و جانباز در مسیر این اقدامات است.

اما در این میان اروپا به سبب قرابت و در سایه سار حس مسئولیت پذیری و هزینه های سنگین جمهوری اسلامی در این زمینه از وجود مواد مخدر و تروریسم مصون مانده و بخشی از امنیت روانی و اجتماعی خود را مدیون ایران است.

** ایران نباید با تشدید تحریم ها هزینه امنیت جهانی را بر دوش بکشد
حسن هانی زاده کارشناس مسائل سیاسی در همین ارتباط به ایرنا می گوید که جمهوری اسلامی در مبارزه با این دو پدیده مواد مخدر و ترویسم به تنهایی عمل کرده است ودر تلاش است علاوه بر حفظ امنیت مرزهای خود، سدی در قبال امنیت جوامع اروپایی باشد. وی تاکید می کند که اگر اتحادیه اروپا به تعهدات خود در قبال برجام عمل کند، قطعا امنیت روانی و اجتماعی اروپا پایدار خواهد ماند در غیر این صورت با تشدید تحریم و تضعیف ایران، جمهوری اسلامی نمی تواند نقش خود را در قبال سیل پناهجویان و همچنین ترانزیت مواد مخدر و جریان های تکفیری ادامه دهد و مجبور به بازنگری در سیاست های خود خواهد.

این کارشناس سیاسی معتقد است با تشدید تحریم ها نباید ایران هزینه های برقراری امنیت جهانی را بر دوش بکشد و تصریح می کند که تداوم تحریم ها باعث می شود کشورمان نتواند مسئولیت حفظ امنیت روانی و اجتماعی اروپا را بر عهده بگیرد.

** هزینه کاهش توان ایران درمقابله باتروریسم را غرب پرداخت می کند
اصغر زارعی استاد دانشگاه شهید بهشتی هم درباره سخنان رییس جمهوری در کنفرانس روسای مجالس 6 کشور آسیایی می گوید که بخش قابل توجهی از هزینه مقابله با ترانزیت مواد مخدر، تروریسم و پناهجویان را ایران به تنهایی بر دوش کشیده است، اما در صورت تشدید تحریم ها این هزینه ها بر عهده آمریکا و اتحادیه اروپا خواهد بود.

وی یاد آور می شود که آنچه که از زبان دکتر روحانی مطرح شد در واقع بیان واقعیتی بود که می تواند یک هشدار برای جامعه جهانی، خصوصا کشورهایی باشد که امروز موضوع تحریم ها را بر علیه جمهوری اسلامی با شدت و حدت پیگیری و دنبال می کنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین به بروز و ظهور خشونت و تروریسم در منطقه اشاره و یادآور می شود که به لطف توانمندی ها و ظرفیت ها جمهوری اسلامی، شاهد امنیت و ثبات پایدار در منطقه، از جمله در کشورهایی مانند سوریه، عراق و لبنان و افول موج تروریسم در منطقه هستیم.

زارعی با بیان این که تحریم های آمریکا و همراهی کشورهای اروپایی در این موضوع می تواند به کاهش توان جمهوری اسلامی و حضور قدرتمندانه در مقابله با ترانزیت مواد مخدر و تروریسم در منطقه منجر شود، اظهار می کند: این اقدامات و اعمال محدودیت برای ایران باعث خواهد شد جهان با موج جدیدی از خشونت ها با شدت و گستره بیشتری روبرو شود.

زارعی همچنین تصریح می کند که بی ثباتی و ناامنی در منطقه باعث بروز موج جدیدی از پناهجویان به سمت مرزهای اتحادیه اروپا و همینطور آمریکا شمالی آغاز خواهد شد که قطعا هزینه سنگینی می تواند برای این گونه کشورها به همراه داشته باشد.

** خطوط قرمز ایران توسعه ای است
«حشمت الله فلاحت پیشه» رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در تشریح سخنان رییس جمهوری می گوید که خطوط قرمز ایران توسعه ای است و نه امنیتی و معتقد است که هشدار رییس جمهوری به اروپایی ها که اگر این خطوط رعایت نشود بسیاری از ناامنی هایی که این کشور مقابل آن سینه سپر کرده به مرزهای آنها می رسد را باید جدی گرفت. وی معتقد است که دکتر روحانی نکته کلیدی و استراتژیکی را در این جلسه مطرح کرد که کمتر مورد توجه قرار گرفت، کشورها باید بدانند که این موضوع در حال حاضر به عنوان یک بحث اصلی در ایران مطرح است.

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس یادآور می شود که ایران در مقابل عوامل ناامن سازی بین المللی از جمله تروریسم، مواد مخدر و پناهندگان سد محکمی بوده اما دنیا هیچ وقت ما به ازایی به تهران نداده است.

فلاحت پیشه با بیان این که ایرانی ها در هر شرایطی امنیت خود را حفظ می کنند، تصاریح می کند که این کشور حتی امنیت منطقه و جهان را حفظ کرده است.

وی معتقد است که جمهوری اسلامی ایران باید روند توسعه ای خود را به عنوان یکی از 20 اقتصاد بزرگ دنیا ادامه دهد و در صورت اخلال در این روند ناامنی به مرزهای کشورهای غربی خواهد رسید.

به گزارش ایرنا، موضوع امنیت به عنوان یک از شروط پایداری در هر کشوری، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و تامین آن صرفا با پرداخت هزینه آن امکان پذیر است.

ایران به عنوان پرچمدار حفظ امنیت در منطقه تلاش کرده علاوه بر حفظ ثبات در مرزهای خود، با استفاده از ظرفیت ها و تجارب به دست آمده، این امنیت را به کشورهای مختلف منطقه و جهان به صورت مستقیم و غیر مستقیم توسعه دهد.

اتحادیه اروپا و غرب که تاکنون در زمینه خدمات امنیتی ما به ازایی به جمهوری اسلامی پرداخت نکرده و کماکان آن را به صورت رایگان دریافت کرده اند، با خروج آمریکا از برجام، در برابر یک آزمون بزرگ قرار گرفته و این انتظار وجود دارد که نسبت به پذیرش مسئولیت خود در برابر جمهوری اسلامی اقدام کند.

عدم همراهی و تشدید تحریم موجب خواهد شد جمهوری اسلامی در قبال مقابله با سه موضوع تروریسم، مواد مخدر و پناهجویان تنها به مرزهای خود محدود شده و نسبت به سیاست کنونی خود بازنگری کند، موضوعی که رییس جمهوری اسلامی ایران درباره آن به طرف های غربی هشدار داد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۰۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد