Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:37:23 GMT

کمبود‌ سرمایه درگردش زخم کهنه بخش تولید

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۸۲۵۵

کمبود‌ سرمایه درگردش زخم کهنه بخش تولید

ارومیه - ایرنا - کمبود سرمایه در گردش در حالی زخم کهنه ای بر پیکره بخش تولید به شمار می رود که بانک ها با اعطای تسهیلات بیشتر به این بخش به دلیل بالا بودن میزان معوقات وارد گود نمی شوند و صاحبان سرمایه هم از مشارکت در تولید به بهانه های مختلف سر باز می زنند.

به گزارش ایرنا مسوولان امر از دولتی ها گرفته تا نمایندگان مجلس برای کمک به وصول معوقات بانکی که حجم آنها نسبت به کل تسهیلات در کشور 11 درصد و میانگین جهانی آن بین 2 تا پنج درصد است، وارد گود شده اند تا از این طریق به تامین بخشی از سرمایه در گردش تولیدکنندگان کمک کنند اما جای مشارکت های بخش خصوصی در این خصوص خالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از مردم منابع مالی خود را با توهم صیانت از آن و از طریق به اصطلاح سرمایه گذاری در ساختمان یا سپرده گذاری در بانک ها راکد نگاه داشته اند و نقش خود در چرخه اقتصادی را به درستی ایفا نمی کنند؛ غافل از اینکه ارزش این سرمایه ها روز به روز کاهش می یابد و در صورت تزریق به بخش تولید بسیاری از چالش های اقتصادی و حتی اجتماعی کشور رفع خواهد شد.
امروزه جلب مشارکت های مردمی برای رفع بسیاری از مشکلات عمومی از دغدغه های مسوولان به شمار می رود و به نظر می رسد تقویت روحیه مشارکت سرمایه داران در تامین سرمایه در گردش بخش تولید در کنار تلاش های مسوولان، راهکاری برای تحقق اقتصاد درون گرا و برون زای مورد نظر رهبری باشد.
برخی از سرمایه داران تحت تاثیر تبلیغات منفی، سرمایه گذاری در شرایط فعلی را محکوم به شکست تصور می کنند اما در این همین برهه زمانی بسیاری از واحدها در گوشه و کنار کشور از جمله ارومیه تولید صادرات محور و ارزش افزوده بالایی دارد.
نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز نبود سرمایه در گردش را مشکل اصلی بسیاری از واحدهای تولیدی می داند و معتقد است که جلوگیری از واردات و تامین سرمایه در گردش چه از طریق بانک ها و چه از طریق مشارکت های بخش خصوصی، موجب ایجاد اشتغال و کاهش دغدغه های مالی مردم خواهد شد.
عضو‌ کمیسیون اقتصادی مجلس نیز بانک ها را به پرداخت تسهیلات بیشتر محکوم می داند و معتقد است که موسسه های مالی و بانک های عامل در صورت تامین سرمایه در گردش می توانند معوقات خود را راحت تر پس بگیرند و علاوه بر آن در اشتغالزایی برای جوانان نقش آفرین باشند.
عین الله شریف پور ادامه داد: ارزش وثیقه های ملکی که چندین سال قبل پشتوانه دریافت تسهیلات تولیدکنندگان بوده نیز افزایش یافته است و بانک ها می توانند با توجه به این موضوع و با هدف تامین سرمایه در گردش واحدها، تسهیلات بیشتری پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: سازمان های خدمات رسان نظیر آب و برق و همچنین مسوولان امور مالیاتی نیز با کمک‌ به این واحدها باید آنها را سرپا نگه دارند.
مدیر یکی از واحدهای تولیدی سودده در شهرک صنعتی ارومیه با اشاره به اینکه برای ادامه فعالیت دست هایش خالی است، گفت: نه می توانیم تسهیلات بگیریم و نه مشارکت کننده دیگری برای احیای واحد تولیدی وجود دارد.
عبدالله قلی پور افزود: برای تولید محصول باکیفیت باید مواد اولیه مرغوب داشته باشیم و نیروی کار حرفه ای خود را حفظ کنیم ولی نبود سرمایه درگردش هر 2 موضوع را تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی نیز ادامه داد: 40 درصد واحدهای صنعتی آذربایجان غربی راکد هستند و تامین مواد اولیه مرغوب، به روز نبودن ماشین آلات، ضعف در بازاریابی و نبود نقدینگی از مهمترین مشکلات این واحدها محسوب می شود.
علی عبدلی با دعوت از سرمایه داران برای مشارکت در امر تولید، گفت: سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی صادرات محور در شرایط فعلی ارزش افزوده مناسبی دارد و سرمایه داران از طریق شراکت در تولید می توانند از این فرصت اقتصادی بیش از پیش استفاده کند.
8135/3072

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سرمايه در گردش واحدهاي توليدي مشاركت بخش خصوصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۸۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل

مسعود ایرانی بیان کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.

او افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات اظهار کرد: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.

ایرانی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.

در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • عرضه به هنگام زمین و تأمین اعتبارات برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • عرضه به هنگام زمین و تامین اعتبارات لازم برای خرید مصالح از ضروریات ساخت مسکن توسط مردم است