Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجرای گردشگری در جزیره هندورابی منحصر به طبیعت گردی و مطابق با گردشگری سبز ایجاد نشده و از جمیعت پرندگان مهاجر و گونه های بومی منطقه نیز کاسته شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از هرمز؛استان هرمزگان به واسطه وجود جزایر 14گانه و قرار گرفتن در کنار تنگه خلیج فارس استراتژیک ترین منطقه در کشور و خاورمیانه به شمار می رود چرا که هر کدام از جزایر با وجود فاصله طولانی با سرزمین اصلی به عنوان قلب تپنده کشور لحاظ می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رونق صنعت توریسم و ورود چشم گیر گردشگران به هرمزگان در سال های اخیر موجب شده تا بابی نو سفر به جزایر بکر و کمتر توسعه یافته هرمزگان فراهم شود چه بسا که در این برخی از آن ها همچون هرمز، لاوان و هنگام به واسطه ورود چشمگیر مسافر به رونق نسبی رسیدند و جزء دهکده های گردشگری حلال در کشور معرفی شده اند.

جزیره هندورابی با مساحت 22کیلومتر مربعی و در فاصله 28کیلومتری از جزیره رویایی کیش به عنوان کانون گردشگری کشور به واسطه کم لطفی مسئولان و مقامات تاکنون نتوانسته نگاه خریدارانه به خود جلب کند و صنعت توریسم در هندورابی همچون سایر فاکتورهای عمرانی و رفاهی در ضعف و مضیقه قرار دارد.

بالغ بر 200خانوار از ساکنان قدیمی و از تبار عرب در هندورابی زندگی می کنند که با صیادی و صید مروارید امرار معاش می کردن که این امر در سال های اخیر به واسطه بروز آلودگی های محیطی و برهم خوردن اوکوسیتم دریا نسل مرواریدهای خلیج فارس رو به انقراض رفته و حرفه آبا و اجدادی مردم هندورابی نیز به گوشه عزلت رانده شده است.

جزیره هندورابی به دلیل موقعیت جغرافیایی دریایی همچون سایر جزایر هرمزگان در گذشته به عنوان مقر نظامی و پادگانی استعمارگران بوده که اکنون ویرانه هایی از دهکدهٔ پرتغالی‌نشین و دژ قدیمی به چشم می خورد.

حضور پرتغالی ها در هندورابی با وجود تسلط و استعمارگری هایشان موجب توسعه کشت گونه ای گیاهی غیربومی درخت انجیر معابد یا لور شد که بنا به گواه پیشینیان این گونه توسط پرتغالی ها برای اولین بار در هندورابی کشت شده و بعد از آن در کیش، بندرمقام و شهرستان بندرلنگه و سایر نقاط استان منتقل شده است.

وجود گونه های نادر و منحصر به فرد دریایی در اطراف هندروابی به واسطه قرار گرفتن در محیطی آرام و پهنه وسیع مرجانی موجب شده تا دهها گونه مهاجر و غیر بومی از پرندگان و دو زیستان نیز به این جزیره مهاجرت کنند که محیطی امن به زاد و ولد لاک پشت های دریایی و تکثیر پرندگان به شمارمی رود.

آرامش و سکوت جزئی از ذات هندورابی است که به واسطه عدم استقرار هر گونه واحد تولیدی و صنعتی همچنان بکر باقی مانده هرچند که تلاش های دست و پا شکسته برای کسب درآمد و توسعه زیرساخت های عمرانی تاکنون دستاوردی برای ساکنان هندورابی ارمغان نداشته است.

حسن روحانی در حاشیه سفر نوروزی خود به جزیره کیش در سال 93بازدید مختصری نیز جزیره هندورابی به عمل آورد که در این سفر کوتاه برنامه های مفصل و مدونی برای توسعه هندورابی ارائه شده همچنین طرح توسعه جزیره هندورابی با منطق جزیره آرامش و احداث دهکده سلامت در دستور کار قرار گرفت که تاکنون به مرحله اجرا درنیامده است.

طبق پیش بینی دولت قرار بود گردشگری در جزیره هندورابی منحصر به طبیعت گردی و مطابق با گردشگری سبز اجرا شود اما در ادامه به واسطه ایجاد بندرگاه چندمنظوره مسافری، بندر باری و سوختی نه تنها پایه های رونق صنعت توریسم ایجاد نشده بلکه جمیعت پرندگان مهاجر و گونه های بومی منطقه نیز کاهش یافته است.

 

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۷۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان

ایسنا/لرستان ‌مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ در مرکز تکثیر و احیا گوزن زرد ایرانی در مجموعه کشت و صنعت فجر صفا استان لرستان خبر داد.

علی سالاروند گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیاء این گونه ارزشمند و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یگ راس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله‌ توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان‌ فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیاء گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیاء آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیاء این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • ورمزیار: با جدایی خطیر، تیم به آرامش می‌رسد
  • چالش یا آرامش: برای حسن یزدانی تصمیم بگیرید