Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان، روسیه در حمایت از پیمان «منع موشکهای هسته ای میان برد» (INF)، پیش نویس قطعنامه ای را به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تسلیم کرد. ارائه این قطعنامه از سوی هیأت نمایندگی روسیه در واقع واکنشی به تصمیم دولت آمریکا برای خروج از این توافق است.

هیأت نمایندگی روسیه در سازمان ملل روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد: «اقدامات یکجانبه آمریکا برای آغاز رویه ای مبتنی بر تعلیق مشارکت خود در این پیمان- گامی که در این توافق پیش بینی نشده بود- آینده پیمان منع موشکهای هسته ای میان برد را در معرض خطر قرار می دهد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است مسکو پیش از این هشدار داده بود که فسخ این پیمان «بطور جدی می تواند باعث تضعیف مکانیزمهای بین المللی منع اشاعه تسلیحات کشتار جمعی و کنترل تسلیحات شود» و از این رو، خواستار حراست از آن شد.

«فئودور استرژیژوفسکی» سخنگوی هیأت نمایندگی روسیه در سازمان ملل روز جمعه به خبرنگاران گفت: «از این منظر، فدراسیون روسیه به منظور حراست و نظارت بر پیمان (آی ان اف) روز چهاردهم دسامبر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه ای را ارائه کرد که در آن از تمام طرفهای این پیمان خواست تا به تعهدات خود در چارچوب این پیمان عمل کرده و موضوعات مربوط به اجرای تعهدات مفروض را حل و فصل نمایند».

گفتنی است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در ماه اکتبر اعلام کرد که این کشور از این توافق چندین دهه ای خارج می شود و مدعی شد که روسیه «سالهاست» این پیمان را نقض کرده است. در همین ارتباط، ترامپ در گفتگو با خبرنگاران مدعی شد: «ما نمی خواهیم به آنها [روسیه] اجازه دهیم که یک پیمان هسته ای را نقض کنند،  از آن خارج شوند و سلاح بسازند؛ ما اجازه این کار را نمی دهیم».

وزارت امور خارجه آمریکا نیز دولت روسیه را به «تولید و توسعه قابلیت جدید تهاجمی که در معاهده (آی ان اف) ممنوع است»، متهم کرد.

گفتنی است که پیمان منع موشکهای هسته ای میان برد در دسامبر ۱۹۸۷ میان «رونالد ریگان» رئیس جمهور سابق آمریکا و «میخائیل گورباچف» رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی سابق به امضا رسید که به موجب آن، دو کشور بر سر امحای موشکهای کروز و بالستیک زمین پایه با برد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل با یکدیگر به توافق رسیدند.

کد خبر 4486014

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا پیمان منع موشک های هسته ای میان برد روسیه قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۱۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه می‌گوید که اروپا باید بحث و مناظره درباره توسعه قابلیت تدافعی انحصاری قاره سبز از جمله بازنگری در قوای هسته‌ای خود را آغاز کند.

ماکرون با اشاره به اینکه فرانسه همین حالا هم حمایت ناتو را در کنار خود دارد، گفت: باید فراتر برویم. فرانسه باید از امنیت خود اطمینان حاصل کرده و یک نیروی دفاعی قابل تکیه در سطح اروپا بسازد.

وی همچنین اضافه کرد: حصول اطمینان از امنیت شاید به معنای استقرار سپرهای (سامانه‌های) دفاع موشکی باشد که قادر به ایجاد بازدارندگی برابر استفاده از سلاح هسته‌ای هستند. قابل تکیه هم یعنی در اختیار داشتن موشک دوربرد که باعث بازدارندگی روس‌ها شود.

در بحبوحه جنگ اوکراین، شمار زیادی از رهبران غربی بر تقویت قوای دفاعی کشور متبوع خود تاکید کرده و مدعی شده‌اند که روسیه ممکن است ظرف چند سال آتی به ناتو حمله کند.

با این حال، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با رد این ادعا، آن را «بی‌معنی» خواند و گفت که آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین حامی و سرمایه‌گذار ناتو، ۱۰ برابر بیشتر از مسکو در حوزه دفاعی هزینه می‌کند. وی همچنین تاکید کرد که تنش‌های ژئوپولیتیکی کنونی، تا حد زیادی به دلیل تصمیم ناتو مبنی بر چشم‌پوشی از منافع امنیتی روسیه ایجاد شده است.

ماکرون در واکنش به موضع وی در قبال سلاح هسته‌ای گفت: گرچه فرانسه تنها در صورت به خطر افتادن منافع حیاتی‌اش از زرادخانه خود استفاده خواهد کرد اما این منافع، بُعد اروپایی هم دارند و این بدان معناست که دکترین هسته‌ای فرانسه باید به اقتدار دفاعی اروپا کمک کند.

وی افزود: موافق گشودن این سرفصل هستم؛ مساله‌ای که متعاقبا باید دفاع ضدموشکی، شلیک موشک دوربرد و سلاح هسته‌ای را شامل شود.

ماکرون چندین سال است که حامی ایجاد یک «ارتش حقیقی اروپایی» است؛ ارتشی که بتواند به طور مستقل امنیت این قاره را تقویت و تامین کند. او ماه جاری هشدار داد که «اروپای امروز، فناپذیر است» و در ادامه خواستار «استقلال راهبردی» اروپا به ویژه در حوزه تولیدات دفاعی شد و مدعی شد که «اروپا باید نشان دهد که هرگز مطیع و وابسته آمریکا نیست.»

کد خبر 6090886

دیگر خبرها

  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان