Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@02:38:10 GMT

شبه نظامیان کُرد در شرق فرات و تهدیدات ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۱۷۴

به گزارش تسنیم٬ سال 2018 میلادی برای کردهای سوری٬ سال سخت و دشواری بود. عملیات شاخه زیتون ارتش سوریه موجب آن شد که یکی از سه تکه از هم گسسته مناطق کردنشین شمال سوریه یعنی عفرین در غرب فرات٬ به اشغال ترکیه در بیاید و حالا اردوغان دنبال آن است تا به دو منطقه کردنشین دیگر در شرق فرات نیز حمله کند. برای تحلیل این وضعیت٬ ابتدا باید مهمترین تحولات کُردی شمال سوریه را مرور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در مورد اصلی‌ترین تحرکات و اقدامات شبه نظامیان کُرد وابسته به پ.ک.ک در سال 2018 میلادی در شرق فرات باید گفت:

1. شکست در غرب فرات و از دست دادن منطقه‌ کردنشین مهم عفرین٬ برای نهادهای وابسته به پ.ک.ک٬ شکست بسیار سنگینی بود و نه تنها از لحاظ روانی و اجتماعی٬ برای آنان پیامدهای منفی به دنبال آورد٬ بلکه موجب آن شد که رابطه آنها با روسیه نیز ضعیف شود و عملاً امکان همکاری جدی با مسکو را از دست دهند.

فرماندهان کردهای وابسته به پ.ک.ک تاکنون چند بار اعلام کرده‌اند که به باور آنها٬ سقوط عفرین به خاطر آن بوده که روسیه به ترکیه چراغ سبز نشان داده است، اما برخی از سیاستمداران کُرد در ترکیه و اقلیم کردستان عراق اعلام کرده‌اند که روسیه در ماجرای عفرین پادرمیانی کرده و چنین پیامی به کردها منتقل کرده است: اگر پرچم سوریه را در چند نقطه شهر برافرازید ما می‌توانیم در مورد احتمال بروز جنگ بین دمشق و آنکارا به اردوغان هشدار بدهیم و مانع از حمله به عفرین شویم، اما سران حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) این پیشنهاد روسیه را رد کردند و ترکیه توانست عفرین را اشغال کند.

2.اشغال عفرین٬ بخشی از یک روند بود و ترکیه به مخالفت‌ و تقابل جدی با نهادهای کُرد سوری وابسته به پ.ک.ک ادامه داده و از دستگیری صالح مسلم در چک گرفته تا ممانعت از حضور کادرهای سیاسی وابسته به پ.ک.ک در نشست‌های جهانی٬ همواره شاهد تلاشی جدی از سوی ترکیه برای مهار پ.ک.ک در سوریه بوده‌ایم.

3.سرنوشت کردهای سوری وابسته به پ.ک.ک خواسته یا ناخواسته با سرنوشت جنگ بین پ.ک.ک و ترکیه پیوند خورده است. در سال 2018 میلادی٬ پ.ک.ک تعداد فراوانی از فرماندهان و کادرهای خود را در جنگ با ترکیه از دست داد و ضعیف شد.

این مساله بر وضعیت حزب اتحاد دموکراتیک (PYD) و شاخه نظامی آن یعنی یگان‌های مدافع خلق (YPG) هم تاثیر گذاشت و ترکیه از توان و امکان دفاعی بیشتری برخوردار شد و دستگیری و انتقال چندین عضو این گروه از سوریه به ترکیه و ماجرای اعترافات طلال سلو سخنگوی سابق نیروهای سوریه دموکراتیک که خود را به ترکیه تسلیم کرده٬ شرایط را برای کردهای وابسته به پ.ک.ک در سوریه سخت‌تر کرد.

4.یکی از مهمترین رویدادهای سال 2018 برای کردهای سوری٬ مذاکرات هیاتی از انها با دولت بشار اسد در دمشق بود. ظاهراً این مذاکرات در دو نوبت برگزار شد و کردها امیدوار بودند دمشق را برای ایجاد یک نظام و ساختار سیاسی لامرکزی اقناع کنند، اما در همان دور نخست مذاکرات٬ هیات کُردی٬ درخواست دمشق برای برگزاری انتخابات شوراها در مناطق کردنشین را رد کرد و این موضوع وقفه و مشکلات جدی در روابط کردهای طرفدار پ.ک.ک و دولت اسد به وجود آورد. البته در سال 2018 در استان حسکه نیز درگیری‌هایی بین کردها و نیروهای اسد روی داد که روی هم رفته موجب کشته شدن 20 نفر شد.

5. پس از بروز اختلاف نظر جدی بین کردهای طرفدار پ.ک.ک و دولت اسد٬ آنها در مناطق وسیعی از شمال و شرق سوریه ایجاد خودگردانی و یک ساختار شبه دولت را اعلام کرده و مجالس محلی را تثبیت کردند. اگرچه آنها پیشتر نیز با اعلام موجودیت کانتون‌های خودگردان٬ یک ساختار سیاسی دفاکتو به وجود آورده بودند٬ اما پس از مذاکره با دمشق٬ یک بار دیگر سازماندهی مجددی به این وضعیت دادند و بسیاری از ترکمن‌ها٬ اعراب و آشوریان را نیز با خود همراه کردند.

نکته مهم اینجاست که آمریکا هیچگاه به شکل رسمی این ساختارها را به رسمیت نشناخته، اما در عین حال با آن مخالفت نکرده و علاوه بر سفر چند تن از اعضای کنگره آمریکا به کوبانی و قامیشلو٬ دیدار ژنرال‌های ارتش آمریکا با فرماندهان کرد سوری وابسته به پ.ک.ک٬ اعتراضات ترکیه را برانگیخت.

تهدیدی به نام ترکیه

این روزها در حالی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه از حمله به شرق فرات سخن به میان می‌آورد که ابهامات فراوانی در مورد موقعیت نیروهای شبه نظامی مسلح کُرد و همچنین وضعیت نیروهای آمریکا در این مناطق وجود دارد. جیمز جفری نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در سوریه اعلام کرده نیروهای آمریکایی فعلاً در سوریه میمانند و قصد ندارند آنجا را ترک کنند.

جفری تاکنون دوبار در مورد وضعیت نیروهای نظامی آمریکا در شمال سوریه و ارتباط واشنگتن با کردهای این منطقه صحبت کرده و هر دو بار تلاش کرده تا سران ترکیه را اقناع کند که آمریکا فقط می‌خواهد از کردها در برابر گروه‌های تروریستی همچون داعش استفاده کند٬ اما ترکیه در این مورد اقناع نشده است.

شاید یکی از دلایل مهم ترکیه در این موضوع این است که در عین حالی که آمریکا ارتباط خود با کردها و حمایت نظامی از آنان در شمال سوریه را موقت قلمداد می‌کند٬ اما در برابر روند سیاسی و سازمانی حاکم بر شرق فرات٬ ممانعتی به عمل نمی‌آورد، اما در عین حال شواهد نشان می‌دهد که کردها در شرق فرات نمی‌توانند در صورت احتمال حمله ترکیه به شکل جدی بر روی حمایت‌های آمریکا حساب باز کنند.

شرق فرات و انتخابات ترکیه

ترکیه در 31 مارس سال 2019 میلادی انتخابات شهرداری‌ها و مجالس استان‌ها را برگزار خواهد کرد. اگرچه هنوز چهار ماه به برگزاری انتخابات زمان باقی مانده است٬ اما احزاب ترکیه از حالا موتورهای خود را گرم کرده و رقابت آغاز شده است.

رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه در این انتخابات چند هدف مهم و استراتژیک دارد که بدون شک یکی از آنها ممانعت از قدرت گرفتن مجدد حزب دموکراتیک خلق‌ها (HDP) ‌در مناطق کردنشین ترکیه است.

این حزب پیشتر و در سال 2014 توانسته بود اداره 103 شهرداری را در دست بگیرد، اما دولت و دستگاه قضا با این اتهام که حزب مزبور امکانات٬ اعتبارات و ماشین آلات شهرداری‌های خود را در اختیار شاخه نظامی گذاشته پ.ک.ک گذاشته٬ با اعزام چند قیم و به کارگیری آنان٬ تمام شهرداران حزب دموکراتیک را از کار برکنار کرد.

اما حالا بیم آن می‌رود که در انتخابات پیش رو یک بار دیگر تمام شهرداری‌ها به دست نیروهای وابسته به پ.ک.ک بیفتد.

به همین خاطر اردوغان ترجیح داده تا با تشکیل ائتلاف جمهور و همراهی با دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی یک بار دیگر سیاست‌های خود را به گونه‌ای تنظیم کند که مورد توجه ملی‌گرایان واقع شود و بدون شک به راه انداختن موج گسترده تبلیغات در مورد شرق فرات٬ بر پیروزی ائتلاف اردوغان و باغچلی تاثیر فراوانی خواهد گذاشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

بین الملل تابناک: هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان، آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان، دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد، انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه و ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بخشنامه‌ای برای همه سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در سراسر جهان به آنها درباره اقدامات ضد صهیونیستی هشدار داد.

 رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، «یسرائیل کاتس»، وزیر خارجه این رژیم با صدور بخشنامه‌هایی برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در سراسر جهان از آنها خواست تا خود را برای آنچه آن را «موج جدید یهودستیزی» در سراسر جهان خواند، آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری «سما» فلسطین، این بخشنامه با توجه به نگرانی‌های اخیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم‌ بازداشت تعدادی از مسئولان ارشد این رژیم از سوی دیوانه کیفری بین‌المللی به دلیل فاجعه انسانی که تل‌آویو با حملات مستمر خود در نوار غزه رقم زده، صادر شد.

به گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی کاتس در پیام‌های رسمی که برای تمامی سفارتخانه‌ها و نمایندگان دیپلماتیک این رژیم در خارج از سرزمین اشغالی ارسال کرد، به آنها دستور داد با توجه به انتشار شایعه‌هایی درباره احتمال صدور حکم‌های بازداشت در حق برخی مقامات ارشد سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی، خود را برای «آغاز موج جدید یهودستیزی و اقدامات ضد اسرائیلی» آماده کنند.

کاتس در پیام خود مدعی شد: «در صورتی که چنین حکم‌های بازداشتی از سوی دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه صادر شود، زیان آن متوجه سران و نیروهای ارتش اسرائیل خواهد بود؛ اما به حماس و محور اسلامی به رهبری ایران که علیه ما می‌جنگد، نیرو خواهد بخشید.»

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در ادامه نیز دستور تقویت تدابیر امنیتی در اطراف نهادهای یهودی و یا موسسه‌های رسمی این رژیم در سراسر جهان را صادر کرد.

آغاز سفر منطقه ای وزیرخارجه آمریکا از عربستان

وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در اولین ایستگاه از سفر منطقه‌ای خود وارد عربستان سعودی شد.

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه وارد عربستان شد تا به ادعای خودشان شانس دستیابی به آتش‌بس بین اشغالگران و جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتر به نوار غزه را افزایش دهد.

بر اساس گزارش الجزیره، بنا به گفته یک مقام وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در ریاض با چندین همتای خود از کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپا در مورد طرح‌های بازسازی نوار غزه پس از جنگ دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد و سپس به اردن و اراضی اشغالی خواهد رفت.

انتظار می‌رود آنتونی بلینکن به درخواست خود در سفر به اراضی اشغالی در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، از منطقه «غلاف غزه»، به ویژه از کیبوتس «بئیری» و گذرگاه کرم ابوسالم بازدید کند.

وبگاه روزنامه یدیعوت آحرونوت، یکشنبه گزارش داد بازدید این مقام آمریکایی از منطقه غلاف غزه به درخواست وزیر امور خارجه آمریکا صورت می‌گیرد، در حالی که یوآو گالانت، وزیر جنگ و یسرائیل کاتس وزیر امور خارجه صهیونیست‌ها نیز وی را همراهی خواهند کرد.

دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد

 وزیر امور خارجه بحرین که روز یکشنبه در صدر هیأتی بلندپایه به سوریه سفر کرده است، با رئیس جمهوری این کشور دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر خارجه بحرین عصر امروز با «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد.

در این دیدار، روابط دوجانبه سوریه و بحرین و راهکارهای گسترش روابط در زمینه‌های مختلف در راستای منافع دو کشور بررسی شد.

دو طرف همچنین تدارکات و تلاش‌های بحرین برای برگزاری موفق اجلاس سران عرب که قرار است بزودی در بحرین برگزار شود و نیز مهم‌ترین موضوعات مربوط به دستور کار این اجلاس را بررسی کردند.

اسد در این دیدار بر تقویت همبستگی عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات منطقه در سایه حوادث و تحولات جهان تأکید کرد.

الزیانی پیش از دیدار با اسد با «فیصل المقداد» وزیر امور خارجه سوریه نیز دیدار و درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو کرد. دو طرف بر ضرورت تقویت روابط به نفع منافع مشترک دو کشور و دو ملت تأکید کردند.

وزرای امور خارجه بحرین و سوریه، مقدمات برگزاری سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب را بررسی و تأکید کردند که این اجلاس باید از روند اقدام مشترک عربی و تقویت توان کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های مختلف حمایت کند.

انهدام تجهیزات زرهی تروریست ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه

روز یکشنبه وزارت دفاع سوریه، از هدف قرار گرفتن تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب و نیز انهدام چند پهپاد در حومه لاذقیه خبر داد.

 وزارت دفاع سوریه امروز اعلام کرد، نیروهای ارتش این کشور تجهیزات تروریست‌ها در حومه ادلب و حلب را هدف قرار داده و با همکاری روسیه، چند پهپاد را در حومه لاذقیه منهدم کردند.

وزارت دفاع سوریه با انتشار ویدیویی از هدف قرار دادن خودروهای زرهی تروریست ها و سرنگون شدن تعدادی پهپاد با همکاری نیروهای روسی خبر داد.

هفته گذشته نیز یگان‌های توپخانه و موشکی ارتش سوریه، مواضع گروه تروریستی جبهه النصره و دیگر تروریست‌های هم پیمان آن را در حومه شهر ادلب و غرب شهر حلب هدف قرار دادند.

ادامه حملات پهپادی در دریای سرخ

فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) دوشنبه مدعی شد که با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کرد.

 سنتکام در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا، ساعت یک و ۴۸ دقیقه تا ۲ و ۲۷ دقیقه بامداد ۲۸ آوریل (نهم اردیبهشت) با موفقیت با پنج پهپاد بر فراز دریای سرخ مقابله کردند.

سنتکام اطلاعات بیشتری در این باره منتشر نکرد؛ اما ادعا کرد که مشخص شد این پهپادها تهدیدی قریب‌الوقوع علیه آمریکا، ائتلاف و کشتی‌های تجاری در منطقه ایجاد می‌کنند.

نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم صهیونیستی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس طی چندین نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته است حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات فقط دفاعی است.

 

دیگر خبرها

  • لحظه عملیات گردشگر ترکیه‌ای علیه نظامی صهیونیست+ فیلم
  • ببینید | لحظه دردناک مرگ گردشگر ترکیه‌ای توسط نظامیان اسرائیلی
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد