Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به نقل از دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، اندیشکده امور اجتماعی، جمعیت و نیروی انسانی، به عنوان یکی از اندیشکده‌های مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در راستای بررسی چالش‌های تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حیطه وظایفی که بر عهده دارد، اقدام به برگزاری نشست تخصصی «چالش‌های پیشرفت اجتماعی ایران در راستای تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محورهای نشست، شامل چهار دسته چالش‌های ساختاری، کار کردی، فرهنگی و قانونی درون جامعه ای است. تعریف مقدماتی مفهوم پیشرفت اجتماعی، به معنی خاص آن از نظر اندیشکده «بهبود مداوم ظرفیت‌های اجتماعی و انسانی موجود ایران و رابطه بین آن‌ها در جهت ارتقای کیفیت زندگی مادی و معنوی ایرانیان است، که ابعاد مختلفی از جمله ارتقای مداوم کیفیت زندگی مادی، کیفیت زندگی معنوی، ظرفیت‌های اجتماعی، ظرفیت‌های انسانی و روابط مختلف بین این ابعاد را شامل می‌شود؛ لذا انتظار می‌رود مقالات ارائه شده در چهارچوب تعریف فوق بوده و ضمن پرداختن به موانع و چالش‌های پیشرفت اجتماعی و ابعاد آن، آثار و پیامدهای آن را در پیشرفت اجتماعی و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار داده و پیشنهادهای مشخصی جهت رفع چالش مورد بررسی ارائه دهند.

محورهای اصلی و فرعی نشست به شرح زیر است:

ا-چالش‌های ساختاری

وجود سازمان‌های اجتماعی موازی و رقیب

عدم وجود یک سازمان مستقل و مقتدر علمی برای ارزیابی برنامه‌های توسعه اجتماعی و سایر برنامه‌ها)

سطح پایین اشتغال جوانان و زنان، علی رغم توسعه انسانی نسبتاً بالا

افزایش سالمندی و ضعف وجود سازمان‌های لازم برای سامان دهی مشکلات آن‌ها

توزیع ناعادلانه منابع موجود در بین اقشار مختلف جامعه

تضعیف نهاد خانواده و ظهور مناسبات جدید در حوزه خانواده و کارکردهای آن

افزایش حاشیه نشینی، اسکان‌های غیر رسمی و مشاغل غیررسمی در کشور

۲- چالش‌های کارکردی

دخالت‌های غیر ضروری، غیر تخصصی و غیرقانونی برخی نهادهای اجتماعی در امور یکدیگر

 نقد گریزی و عدم پاسخگویی اکثر مسئولان درباره عملکرد خود

عدم حاکمیت شایسته سالاری و ضابطه مندی در جذب و استخدام

ضعف استقلال دستگاه‌های نظارتی و مصلحت گرایی آن‌ها

 ضعف تحقق انواع مختلف حقوق و وظایف شهروندی

 ناکارآمدی رسانه‌های دولتی و در نتیجه روی آوردن مردم به رسانه‌های خارجی

 وجود شکاف عمیق بین برنامه‌ها و تولیدات آموزش ابتدایی، متوسطه و عالی و نیازهای جامعه

عدم وجود توافق نسبی نخبگان درباره نظم و ساختارهای موجود جامعه

وجود فقر و محرومیت اجتماعی زیاد در حوزه‌های مختلف اجتماعی

گسترش انواع فساد در سطوح مختلف جامعه

 کم توجهی نهادهای مختلف به وضعیت محیط زیست

۳- چالش‌های فرهنگی

فقر و محرومیت فرهنگی و آثار زیانبار آن

 رواج فرهنگ تجمل و مصرف گرایی (اسراف و تبذیر) در جامعه

 ضعف فرهنگ کار و تولید در جامعه

فرسایش سرمایه اجتماعی و کاهش اعتماد اجتماعی

 ابهام و اختلال و تعارض در نقش‌های جنسیتی

محرومیت، واگرایی و خاص گرایی بعضی از اقوام

بحران هویت خاصه در بین جوانان

 احساس ضعف عدالت قضایی، قومی، دینی، جنسیتی و اقتصادی در جامعه

۴- چالش‌های قانونی

ضعف نهادمندی قانون

در جامعه قانون گریزی در بین مسئولان

 وجود قوانین زیاد، متداخل و متزاحم

 عدم وجود قوانین لازم جهت رفع تضاد منافع در پست‌های دولتی

از همه اندیشمندان و پژوهشگران حوزه اجتماعی که دغدغه پیشرفت اجتماعی کشور را دارند، دعوت می‌شود مقالات خود را در محورهای فوق با در نظر گرفتن چهارچوب نشست و زمان بندی زیر به کمیته علمی نشست ارسال نمایند

 چارچوب و ضوابط تهیه و ارسال مقالات، مطابق چارچوب مقالات علمی پژوهشی (شامل مقدمه، بیان مسئله، اهداف با سؤالات، روش تحقیق، یافته‌های تحقیق، بحث و نتیجه گیری، منابع می‌باشد. از علاقمندان دعوت می‌شود جهت کسب اطلاع و ارسال مقاله به وبگاه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مراجعه کنند.

آنجا که زمان برگزاری همایش دوم اسفندماه در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است، لذا آخرین مهلت دریافت مقالات 12 دی‌ماه جاری و اعلام نتیجه داوری مقالات نیز دهم بهمن ماه است.

مکان برگزاری:

اعضای هیئت علمی نشست:

دبیر نشست: محمد حسین پناهی (استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی)

سوسن باستانی استاد جامعه شناسی دانشگاه الزهرا سلام ..... علیها)

 فاطمه جواهری (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی)

خدیجه سفیری (استاد جامعه شناسی دانشگاه الزهرا سلام ..... علیها)

 سهیلا صادقی فسایی (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران آقای دکتر احمد غیاثوند (استادیار جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی)

شهلا کاظمی پور (دانشیار جمعبنشناسی دانشگاه تهران آقای دکتر عبدالحسین کلانتری (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران)

مجید کوششی (دانشیار جمعیت شناسی دانشگاه تهران

 مسعود گلچین (دانشیار جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی)

 سید محمد میرسنلسی (عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام)

دبیران اجرایی نشست: حسن بخشی زاده (دکتری جامعه شناسی) و  احمد کرد

علاقه‌مندان می‌توانند برای ارسال مقاله، دریافت پوستر نشست و اطلاعات تکمیلی اینجا کلیک کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: فراخوان مقاله الگوی اسلامی پیشرفت خبرگزاری ایکنا نشست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین‌کننده بودن رسانه در دنیای امروز انکارناپذیر است

امام جمعه شهرستان چهاربرج با بیان اینکه اهمیت و تعیین‌کننده بودن رسانه در دنیای امروز انکارناپذیر است، گفت: امروز جنگ، جنگ رسانه‌ای بوده و در دنیا چالش‌ها و درگیری‌ها چالش‌های رسانه‌ای است و هر کس رسانه قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد موفق‌تر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام اصغر جلالی ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نمازجمعه این هفته چهاربرج با اشاره به عملیات «وعده صادق»، اظهار کرد: موضوع اصلی در قضایای اخیر و عملیات «وعده صادق»، اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی است نه تعداد موشک‌های شلیک شده و یا به هدف اصابت کرده.

وی با بیان اینکه با عملیات «وعده صادق» قدرت، جسارت و شهامتی در دل ملت‌ها جوانه زد، افزود: با این عملیات هیمنه رژیم صهیونیستی جنایت‌کار شکست و به قوت قلبی برای مسلمانانی نیز که اسیر حکام بی‌لیاقت و دنیازده هستند، شد.

امام جمعه شهرستان چهاربرج با بیان اینکه اهمیت و تعیین‌کننده بودن رسانه در دنیای امروز، انکارناپذیر است، گفت: امروز جنگ، جنگ رسانه‌ای بوده و در دنیا چالش‌ها و درگیری‌ها چالش‌های رسانه‌ای است و هر کس رسانه قوی‌تر داشته باشد، در اهدافی که دارد موفق‌تر خواهد بود و در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز فراوان به موضوع رسانه پرداخته شده است.

حجت‌الاسلام جلالی با اشاره به اینکه در موضوع فلسطین، دنیا تکانی خورده است که پیش از این اصلاً سابقه نداشته است، تصریح کرد: این اتفاق در حالی رقم خورده که فلسطینی‌ها در زمینه رسانه، فناوری اطلاعات و حتی در امور روزمره خود دچار محدودیت هستند که در این میان، هم خود فلسطینی‌ها نقش ویژه‌ای داشته‌اند و هم خبرنگارانی که برای رساندن صداهای آن‌ها به دنیا، ازخودگذشتگی کرده‌اند و در میان میدان جنگ حضور دارند.

وی در ادامه با اشاره به شعار سال و اهمیت مشارکت مردم در جهش تولید گفت: مشارکت مردم در اقتصاد با نگاه بخشی، پروژه‌ای و مهندسی محقق نخواهد شد و باید نگاه زیست‌بومی، فرایندی و بین‌بخشی داشت و به همه گره‌های سیاستی، ساختاری و حکمرانی مانع حضور مردم توجه کرد.

حجت‌الاسلام جلالی با تأکید بر اینکه باید زمینه حضور مردم در تمام فرایندهای تولید محقق شود، تصریح کرد: لازمه به کار افتادن همه چرخ‌دنده‌های بزرگ و کوچک کشور در راستای تولید این است که امکان حضور همه مردم در فرایندهای مختلف تولیدی کشور فراهم شود.

امام جمعه شهرستان چهاربرج با بیان اینکه در این مسیر باید در ابتدا زیرساخت ارتباطات اجتماعی حاکمیت را توسعه داده و در واگذاری امور به مردم، دست به دامان نوآوری شد، خاطرنشان کرد: دولت‌ها با ایفای نقش‌های گوناگون می‌توانند خدمات اجتماعی و اقتصادی نوین را در بستر کارآفرینی و نوآوری اجتماعی ارائه دهند و در این صورت، به‌جای تلاش برای حل مشکلات باید بر توسعه «راه‌حل‌های اجتماعی خارج از دولت» و «اجتماعی‌سازی مسائل کلان کشور» تمرکز کند.

حجت‌الاسلام جلالی اظهار کرد: نقش دولت «کاتالیزور»، «توانمندساز» و «سکان‌دار» است و هر مشکل عمومی را لازم نیست به‌تنهایی حل کند و از ظرفیت همه مردم برای پیشرفت کشور بهره می‌گیرد.

امام‌جمعه چهاربرج هم چنین با اشاره به موضوع حجاب گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب دشمن با نقشه و برنامه وارد این کار شده، ما هم باید با برنامه و نقشه وارد شده و کارهای بی‌قاعده و بدون برنامه نباید انجام بگیرد و مسئولان برنامه داشته باشند.

وی با بیان اینکه یکی از راهبردهای اصلی چالش حجاب، توجه به نقش زنان در حل این مسئله است که به نظر می‌رسد نسبت به آن غفلت شده است، افزود: آنچه در بیانات رهبر عزیزمان مشهود است توجه به محوریت و عاملیت بانوان اعم از تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و چه بانوان سهل‌انگار در حوزه حجاب که نسبت به هر کدام وظیفه‌ای بیان شده است.

حجت‌الاسلام جلالی تصریح کرد: قطعاً راهکارهای علمی و اجرایی برای حل این چالش تحمیلی وجود دارد و می‌توان این مسئله‌ای که با عملکرد دشمنان و برخی از مسئولان، امنیتی شده را به جایگاه فرهنگی خود بازگرداند.

امام‌جمعه چهاربرج با تأکید بر اینکه باید در کنار نیروی انتظامی در اجرای طرح نور همراه باشیم و حمایت کنیم، اظهار کرد: در قضیه حجاب همه ارگان‌ها باید خود را دخیل دانسته و کمر همت برای حل‌وفصل این مسئله ببندیم که از طرف دشمن تبدیل به مسئله امنیتی و چالش شده است.

وی در ادامه خطبه‌های نمازجمعه این هفته چهاربرج به مخالفت آمریکا با عضویت فلسطین در سازمان ملل اشاره کرد و افزود: جهانیان یک‌بار دیگر فهمیدند که همراهی دو نگرش ایدئولوژی صهیونیسم و امپریالیسم آمریکایی اجازه نمی‌دهد که صلح و آرامش بر منطقه و دنیا حکم‌فرما شود.

جلالی گفت: اینکه آمریکا معتقد است مذاکره فلسطینی – صهیونیستی برای عضویت فلسطین باید با حمایت آمریکا باشد، نشان از آن دارد که بایدن همچنان مایل به ادامه چارچوب‌های معامله قرن بعد از اتمام جنگ غزه است.

وی به فرارسیدن هفته معلم نیز اشاره و اظهار کرد: شهید مطهری، نه یک فرد بلکه یک مکتب، یک گفتمان و یک جریان بود که می‌توانست و می‌تواند برای خواص و نخبگان فکری جبهه انقلاب، یک الگو و اسوه باشد.

حجت‌الاسلام جلالی با بیان اینکه شهید مطهری معلم با بصیرت جامعه انقلابی بود، تصریح کرد: هم امام راحل (ره) و هم رهبر حکیم انقلاب، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری را «بصیرت» دانسته‌اند؛ بصیرت نیاز مُبرم و همیشگی ملت انقلابی ایران بوده و به همین نسبت، تخلّق به الگوی شخصیت بصیرت‌مدار شهید مطهری نیز برای جامعه ما اهمیت پیدا می‌کند.

امام‌جمعه چهاربرج گفت: اسلام‌شناسی، باورمندی و التزام به آموزه‌های اسلامی، تعبد و تقوا در حیات فردی و کنش‌های اجتماعی و سیاسی، تکلیف‌مداری، زمان‌شناسی، جریان‌شناسی، مسئله‌شناسی، اولویت شناسی، شبهه‌شناسی، روحیه انقلابی، موقعیت‌شناسی و میدان‌شناسی از عناصر مهم شخصیت بصیرت‌مدار شهید مطهری هستند.

وی افزود: شهید مطهری، یکه‌تاز عرصه جهاد علمی و دینی بود و وظیفه خویش را به بهترین شکل انجام می‌داد و باورهای نادرست و اندیشه‌های منحرف را افشا کرد؛ حقایق ناب را باز گفت؛ کج‌فکری‌ها و ناروایی‌ها را برنتابید و به راه خود ادامه داد و سرانجام، به فیض بزرگ شهادت رسید.

کد خبر 748095

دیگر خبرها

  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • تعیین‌کننده بودن رسانه در دنیای امروز انکارناپذیر است
  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • «مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • پیشرفت جامعه اسلامی در گرو سلامت و نشاط خانواده‌ها
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • تغییر اعتماد جامعه به اقشار مختلف
  • درآمدی بر روش‌شناسی رئالیسم انتقادی