Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوع رفتار انتخاباتی مردم در ایران مشخص نیست/ اصلاح‌طلبان چیزی در دولت دوازدهم به دست نیاوردند و نمی‌خواستند به دست بیاورند اما در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ و ۹۶ شرکت کردند و به روحانی رأی دادند تا به عقب برنگردیم و سیاست‌های سال ۸۴ تا ۹۲ بر کشور حاکم نشود

«ما اصلاح‌طلبان شاید یک روز مجبور شویم به آقای ناطق نوری و علی لاریجانی رأی دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها بستگی به شرایطی دارد که با آن مواجه می‌شویم. بنابراین نباید اسمش را گدایی قدرت گذاشت. اصلاح‌طلبان چیزی در دولت دوازدهم به دست نیاوردند و نمی‌خواستند به دست بیاورند اما در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ و ۹۶ شرکت کردند و به روحانی رأی دادند تا به عقب برنگردیم و سیاست‌های سال ۸۴ تا ۹۲ بر کشور حاکم نشود.»

 نه اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان نمی‌دانند با چه واکنش اجتماعی مواجه خواهند بود؟ 

به گزارش ایسنا، نامه‌نیوز نوشت: «نوع رفتار انتخاباتی مردم در ایران مشخص نیست. بارها شده اصلاح‌طلبان مطمئن به پیروزی بودند اما نتیجه را به رقیب واگذار کردند و در عوض نیز زمان‌هایی اصولگرایان تصور می‌کردند در جایگاه پیروز هستند اما نتایج اعلامی با برآوردهای آنها فاصله زیادی داشت. تحلیل‌هایی که درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی سال ۹۸ مطرح می‌شود هم چندان شفاف و روشن نیستند. نه اصلاح‌طلبان و نه اصولگرایان نمی‌دانند با چه واکنش اجتماعی مواجه خواهند بود؟ در این میان نکته بسیار مهم برای هر دو جناح میزان مشارکت عمومی است.

چرا مردم باید به اصلاح‌طلبان رأی بدهند؟

صادق زیباکلام در پاسخ به این سوال که چرا مردم باید به اصلاح‌طلبان رأی بدهند، به نامه‌نیوز گفت: مردم باید به اصلاح‌طلبان رأی بدهند چون نتیجه رأی ندادن به اصلاح‌طلبان و نتیجه شرکت نکردن در انتخابات ما را به عقب می‌برد. رأی دادن به اصلاح‌طلبان ممکن است ما را به جلو نبرد، همچنان که رأی دادن به روحانی در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ ما را خیلی به جلو نبرد اما رأی ندادن و عدم شرکت در انتخابات یقینا ما را به عقب می‌برد.

وی ادامه داد: وقتی در انتخابات مجلس هفتم، هشتم و نهم شرکت نکردیم، مجلس دست کسان دیگری افتاد. شورای شهر ۱۲ سال دست رقیب بود. در این دوران دیدیم چقدر خسارت و هزینه به مردم وارد شد بنابراین چاره دیگری جز مشارکت در انتخابات نداریم.

اصلاح طلبان صادقانه به مردم بگویند رأی به روحانی درست بود

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که اگر اصلاح‌طلبان عذرخواهی کنند، مردم به آنها رأی می‌دهند، اظهار کرد: بحث عذرخواهی نیست اصلاح‌طلبان باید صادقانه با مردم سخن بگویند. بگویند رأی به روحانی درست بود و اگر چرخ زمان به ۲۹ اردیبهشت ۹۶ برگردد، ما همچنان باید به روحانی رأی بدهیم.

وی با بیان این که سکوت اصلاح‌طلبان معنا و مفهوم ندارد، افزود: اصلاح‌طلبان یا سکوت کردند یا می‌گویند: «ما پشیمانیم و نباید به روحانی رأی می‌دادیم.» این موضع درستی نیست. اعتبار و سرمایه اجتماعی تنها امتیاز اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود چون قدرت و تشکیلات ندارند بنابراین باید درباره درستی تصمیم‌شان برای حمایت از روحانی در سال ۹۲ و ۹۶ با مردم صحبت کنند و توضیح دهند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: راه برون‌رفت از وضعیت فعلی این نیست که اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نکنند بلکه برعکس راه برون‌رفت آن است که روحانی را تحت فشار بگذارند که در جهت مطالبات ۲۹ اردیبهشت سال ۹۶ گام بردارد.

وی در پاسخ به این سوال که چه طور بهزاد نبوی زمان مجلس ششم در اعتراض به نظارت استصوابی شورای نگهبان و رد صلاحیت اصلاح‌طلبان استعفا کرد اما الان می‌گوید نباید از اصولگرایان میانه‌رو مثل ناطق، باهنر و لاریجانی جدا شویم، گفت: واقعیت‌ها چشمان خیلی‌ها را باز کرد. واقعیت‌ها باعث می‌شود که آدم از اوج ایده‌آلیستی فاصله بگیرد و به خیلی چیزها تن بدهد یا آنها را قبول کند. همان طور که چشمان مرحوم هاشمی رفسنجانی باز شد یا همان طور که چشمان اصلاح‌طلبان به روی مرحوم هاشمی رفسنجانی باز شد.

صادق زیباکلام یادآور شد: ما اصلاح‌طلبان شاید یک روز مجبور شویم به آقای ناطق نوری و علی لاریجانی رأی دهیم. اینها بستگی به شرایطی دارد که با آن مواجه می‌شویم. بنابراین نباید اسمش را گدایی قدرت گذاشت. اصلاح‌طلبان چیزی در دولت دوازدهم به دست نیاوردند و نمی‌خواستند به دست بیاورند اما در انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۲ و ۹۶ شرکت کردند و به روحانی رأی دادند تا به عقب برنگردیم و سیاست‌های سال ۸۴ تا ۹۲ بر کشور حاکم نشود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: معتقدم کار اصلاح‌طلبان درست بود که سعی خود را بر این گذاشتند تا مردم را مجاب به حضور در پای صندوق‌های رأی کنند.»/ 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۷۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود

مرتضی افقه گفت : من تصور نمی‌کنم بانک مرکزی و حتی همین مجلس که حالا منتقد شده است، بتوانند کاری بیش از آنچه تاکنون دیده‌ایم انجام دهند و مانند سابق نرخ ارز در ایران متأثر از عوامل خارجی  خواهد بود و هرچه به انتخابات آمریکا نزدیک می‌شویم هم محور نرخ ارز صعودی می‌شود.

مرتضی افقه، استاد دانشگاه و اقتصاد دان گفت :به‌طور کلی دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بوده و حالا هم ضعیف است و تیم اقتصادی دولت تیم قدرتمندی نیست؛ چه مدیران بانک مرکزی و چه مدیران وزارت اقتصاد، اما به هر حال دولت اکنون که می‌گوید فروش نفت خوبی داریم، یعنی ارز هم در اختیار دارد و می‌تواند مدیریت کند اما در حوزه عرضه ارز با احتیاط رفتار می‌کند و در عرصه تقاضا هم قادر به مدیریت نیست.

هم‌میهن نوشت: این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه این سخن از سوی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی که نرخ ارز بازاد آزاد را قبول نداریم، چقدر علمی است؟ بیان کرد: «من واقعاً نمی‌فهمم این چه حرفی است که دو مسئول عالی‌رتبه اقتصادی کشور یعنی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می‌زنند. واقعاً قابل فهم نیست زیرا هیچ مبنای علمی و تخصصی‌ ندارد. در بسیاری از اقلام‌ها ارز آزاد برای واردات استفاده می‌شود؛ یعنی خود دولت بهتر از هر کسی می‌داند کشور فقط محدود به همان اقلامی نیست که ارز دولتی دریافت می‌کنند و بسیاری از کالاها با ارز غیررسمی خریداری می‌شوند حتی بعضی از اقلام اساسی. حتی می‌شود گفت ۸۰درصد از واردات ما با ارز آزاد است و من می‌گویم این حرف اگر نگوییم بچه‌گانه است اما حتماً غیرعلمی است.

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • ثبت نام اینترنت فیبر نوری + جزئیات
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!