Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سخنگوی جنبش انصارالله یمن گفت: برنده اصلی برقراری آتش بس در حدیده ملت یمن است.
محمد عبدالسلام در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره عربی گفت: توافقی که در مذاکرات و رایزنی‌های ما در سوئد به دست آمده است می‌بایست آتش بس در روز پایانی مذاکرات برقرار می‌شد، اما متاسفانه ائتلاف متجاوز سعودی با این دستاویز که به هفتاد و دو ساعت برای ایجاد ساز و کاری برای برقراری آتش بس نیاز دارد به اقدام‌های خصمانه و تجاوزکارانه خود ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از این رو نماینده سازمان ملل متحد در یمن با ارسال نامه‌ای رسمی به ما از ما خواست که آتش بس از نیمه شب سه شنبه برقرار شود. ما نیز از این مساله استقبال کرد و اسامی نمایندگان خود در کمیته هماهنگی مشترک برای آتش بس ارائه کردیم.
بر اساس اعلام وزارت دفاع یمن در صنعا و شورای عالی سیاسی یمن و سایر شرکای سیاسی ما آتش بس از نیمه شب سه شنبه آغاز شد و همگان تاکید کردند که از برقراری آتش بس و صلح در شهر حدیده یمن حمایت می‌کنند چرا که این شهر به لحاظ اقتصادی و نقشی که در وصول کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن دارد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
ما هم اکنون کمیته هماهنگی مشترک آتش بس در صنعا تشکیل داده ایم و این کمیته ارتباط مستقیم با سازمان ملل متحد دارد و قرار است که در این کمیته هماهنگی مشترک نمایندگی از دو طرف حضور داشته باشند و ریاست این کمیته را سازمان ملل متحد بر عهده خواهد داشت و این کمیته گزارش‌های هفتگی درباره هرگونه نقضی که از سوی هر طرفی رخ دهد ارائه می‌کند.
وی افزود: معتقدم اگر حملات هوایی ادامه پیدا کند دیگر نیازی به پایش اقدام‌های ناقض آتش بس نیست و دیگر لازم نیست که ما مثلاً بگوییم در فلان جا تیری از تفنگی به سوی طرف دیگر شلیک شده یا در جایی دیگر حملات توپخانه‌ای صورت گرفته است.
قبل از آغاز آتش بس تیراندازی شدیدی از سوی طرف دیگر انجام شد. ما امیدواریم که طرف دیگر به آتش بس پایبند باشد و این را بفهمد که جنگ به چنین شیوه‌ای نمی‌تواند منجر به یک راه حل سیاسی شود بلکه صرفاً منجر به بحران انسانی می‌شود. توجه به چهار سال تجاوزگری و نتایج آن کافی است تا به این مساله پی برده شود که بحران یمن باید از طریق راه حل سیاسی حل و فصل شود و همگان باید شرایط را برای گفتگوی آتی که در نیمه یا اواخر ماه ژانویه برگزار می‌شود فراهم کنند.
مجری الجزیره عربی پرسید: در توافقی که در سوئد برای آتش بس به دست آمد شما برنده اصلی بود و به اندازه طرف مقابل امتیاز ندادید بنابراین در حفظ آتش بس نیز مسئولیت بیشتری دارید؛ محمد عبدالسلام در پاسخ به این سوال گفت: به هیچ وجه اینگونه نیست و طرف مقابل در روز‌های اول و دوم عکس این سخن را می‌گفتند، اما هم اکنون حرف شان را عوض کرده اند چرا که آن‌ها می‌خواهند این توافق را به شکست بکشانند. اجازه دهید برخی از امتیاز‌هایی که ما برای دستیابی به این آتش بس دادیم برای شما بیان کنم. ما این امتیاز را دادیم که سازمان ملل متحد به محموله‌هایی که وارد بندر حدیده می‌شود نظارت داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد. ما همچنین پذیرفتیم که کالا‌هایی که وارد یمن می‌شود و مبالغی که به دست ما می‌رسد بر اساس ساز و کاری که کمیته اقتصادی‌ای که در سوئد با ما بود میان یمنی‌ها توزیع شود و حقوق کارمندان یمنی پرداخت شود. همچنین این امتیاز را دادیم که نیرو‌های نظامی که به جهت مقابله با نیرو‌های طرف دیگر در حدیده حضور دارند از این منطقه عقب بنشینند و این اقدام بر اساس توافق‌هایی که با سازمان ملل متحد صورت گرفته انجام شود. این امتیاز‌هایی که ما داده ایم نشان می‌دهد که ما به شدت به دنبال آن هستیم که وضعیت حدیده که تاثیر زیادی بر تمام یمن دارد سامان داده شود. باید یادآور شوم آنکه از آتش بس حدیده سود می‌برد ملت یمن هستند. آتش بس یمن باعث می‌شود که مواد غذایی اساسی، مشتقات نفتی وکمک‌های بشردوستانه به دست مردم برسد.
سخنگوی انصارالله یمن در پاسخ به این سوال که آیا شما آمادگی آن را دارید که با فرا رسیدن سی و یک دسامبر بندر حدیده را تحویل سازمان ملل متحد دهید؛ گفت: مساله برقراری آتش بس در حدیده مراحلی داشته و دارد. در مرحله نخست ما حدود یک سال پیش از سازمان ملل متحد خواستیم که به ایفای این نقش بپردازد، اما پاسخ مثبتی دریافت نکردیم، زیرا توجیه حمله به شهر حدیده این بود که از بندر حدیده سلاح به دست ما می‌رسد و کالا‌هایی که از این بندر وارد می‌شود به مصارف نظامی می‌رسد. حتی خود سید عبدالملک بدرالدین شخصاً این طرح را مطرح کردند و وقتی با نماینده سازمان ملل متحد در یمن دیدار کرد همین مساله را مطرح کرد. از این رو ما هیچ اشکالی در این نمی‌بینیم که سازمان ملل متحد نقش نظارتی بر واردات کالا‌ها به بندر یمن داشته باشد و آن‌ها را مورد بازرسی قرار دهد.
بندر حدیده یمن یک پادگان نظامی نیست تا ما سخن از کنترل و سیطره بر این بندر سخن بگوییم. چنین مساله‌ای حتی از سوی سازمان ملل متحد و کشور‌های ائتلاف نیز مطرح نشده است. در مرحله دوم نیرو‌های نظامی‌ای که در شهر حدیده حضور دارند باید به مناطقی بروند که مورد توافق با کمیته مشترک آتش بس قرار گرفته است و این مناطق مشخص است. پس از اجرای این مرحله، نیرو‌های محلی به کار خود به صورت طبیعی ادامه می‌دهند. آن‌هایی که در شهر حدیده حضور دارند این‌ها ساکنان شهر حدیده و یمنی هستند و نمی‌توان که تفکیک نژادی انجام داد و این‌ها را بیرون کرد. آن‌ها کارمندانی هستند که به وظائف خود در نهاد‌های دولتی انجام می‌دهند؛ و مرحله سوم این است که مشخص شود چگونه می‌توان گذرگاه‌های آبی بین المللی از جمله باب المندب را امن کرد، به این جزئیات کمیته مشترک آتش و سازمان ملل متحد پاسخ می‌گویند. توافق که صورت گرفته کاملاً روشن و به زبان عربی است و نیازی به ابراز تردید و تشکیک در آن نیست و ما تمامی مسائل را با سازمان ملل متحد مورد بحث و بررسی قرار داده ایم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: یمن حدیده آتش بس بین الملل تیراندازی عبدالسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیازهای فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهادهای بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیروهای نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیازهای بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

کد خبر 6088744 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • جنگ اسرائیل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است
  • جنگ اسراییل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است
  • سازمان ملل: آواربرداری در غزه احتمالاً ۱۴ سال طول می‌کشد
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود