Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی دشت‌گلی؛ رئیس سازمان بسیج هنرمندان سپاه محمد رسول‌الله  تهران بزرگ در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: در عرصه ادبیات مکتوب و داستانی مرتبط با موضوع انقلاب و دفاع مقدس در سال‌های اخیر اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است و از میان تمامی اقدامات صورت گرفته آنچه بیشتر از سایر حوزه‌ها از آن مطلع هستم، کتاب‌هایی است که به شرح زندگی فرماندهان دوران دفاع مقدس در آن‌ها پرداخته شده و «نشر 27» عهده‌دار چاپ و نشر آن‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به طور حتم باید نقش نهادهای دیگری را نیز در این حوزه مؤثر دانست و از جمله آن‌ها حوزه هنری انقلاب اسلامی که در قالب انتشارات سوره مهر اقدام به تولید آثار مکتوب در قالب داستانی، رمان، خاطره از دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کرده است که به جرئت می‌توان گفت مجموعه آن‌ها گنجینه‌ای غنی از ادبیات مکتوب در این حوزه را فراهم آورده است که قابلیت تبدیل شدن به آثاری در اشکال و قالب‌های گوناگون از جمله تئاتر و سینما را نیز داراست.

دشت‌گلی تصریح کرد: علیرغم این اتفاق خوب اما در عرصه عمل شاهد هستیم که اقدام سازنده و سازمان یافته‌ای به منظور اقتباس‌های نمایشی از آثار مکتوب اشاره شده تاکنون صورت نگرفته است و معدود اتفاقات صورت گرفته نیز به شکل خودجوش و براساس دغدغه و علایق شخصی درام‌نویس و فعالان تئاتری صورت گرفته است که در مقایسه با حجم تولیدات نمایشی این حوزه چندان درخور و شایسته نیست.

این کارشناس تئاتر افزود: اینکه چرا وضعیت به این شکل است دلیل عمده آن را می‌توان نبود ساز و کار مؤثر تشویقی که باید از سوی هر کدامیک از نهادهای متولی فرهنگی تعبیه و به مورد اجرا درآید، دانست و اگر هم با چنین تهمیداتی مواجه هستیم یا مستمر و هدفمند نیستند و یا در لحظه و برحسب اجبار شاهد عملیاتی شدن آن‌ها هستیم که چندان هم جریان‌ساز نیستند و از آنجا که دفعی و ابتدا به ساکن برای برگزاری آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود لذا تأثیرات آن‌ها نیز چندان دامنه‌دار نیست.

رئیس سازمان بسیح هنرمندان سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ  گفت: از جمله مهم‌ترین مسائلی که موجب می‌شود شاهد پیشرفت حوزه ادبیات نمایشی انقلاب و دفاع مقدس مطابق با ادبیات داستانی مرتبط با آن نباشیم به عدم اعتماد درام‌نویسان و فعالان تئاتری بازمی‌گردد؛ در زمینه ادبیات داستانی حوزه انقلاب و دفاع مقدس تا حدود زیادی تکلیف نویسنده مشخص است و او ثمره کار خود را با توجه به سرمایه‌گذاری و اهتمامی که مسئولان نسبت به پرداختن به چنین موضوعاتی دارند در قالب چاپ و نشر اثرشان شاهد هستند هرچند که ممکن است خروجی کار چندان همسنگ با برخی از آثار این حوزه که اصطلاحاً گُل می‌کنند، با استقبال مواجه نشود.

دشت‌گلی تأکید کرد: به نظرم نویسندگان و کارگردانان تئاتر انقلاب و دفاع مقدس اگر نسبت به نتیجه کاری که در این حوزه انجام می‌دهند، اطمینان خاطر داشته باشند به این معنی که پس از تولید اثر، فرایندی صورت گیرد که اثر نمایشی از سوی طیف گوناگونی از مخاطبان دیده شود و به این شکل نباشد که تنها محدود به یکی دو اجرا در جشنواره شود و یا حتی اجرای محدود در سالنی نه‌چندان معتبر تئاتری نداشته باشد، آن زمان است که به طور حتم شاهد رونق تولیدات آثار نمایشی غالباً مقتبس از آثار مکتوب داستانی خواهیم بود.

وی در پایان گفت: بخش عمده‌ای از این فرایند باید به شکلی شخصی و با اتکا به توان تخصصی و فنی فعالان تئاتری صورت گیرد و تنها دستگاه‌های اجرایی و دولتی براساس آن چیزی که گفته شد باید بستر لازم را با اعمال ساز و کارهای حمایتی فراهم آورند و از اقدامات شعاری و کلیشه‌ای و دفعی در این حوزه پرهیز کنند تا این حوزه تبدیل به یک جریان مستمر و فرهنگساز شود.

انتهای پیام     

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر سرتیپ «محمدحسین دادرس» جانشین فرمانده کل ارتش، با حضور در آیین افتتاحیه بیست و ششمین دوره هیئت معارف جنگ شهید سپهبد علی صیاد شیرازی که در پادگان «دژ» شهر خرمشهر برگزار شد، ضمن ابراز مسرت از حضور دانشجویان دانشگاه‌های افسری در این دوره هیئت معارف جنگ، اظهار داشت: همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند «دوران هشت سال دفاع مقدس، دانشگاه انسان‌سازی بود»؛ بدین معنا که تمامی آحاد جامعه، با هر رنگ و جنسیتی، از هر قومیت و گویشی، برای پاسداری از آب و خاک میهن اسلامی خود به پا خاسته و با وجود تمام تفاوت‌های رفتاری و زیستی، از انقلاب و نظام اسلامی دفاع کردند.

امیر سرتیپ دادرس افزود: تبدیل شدن به انسان‌هایی وارسته و متعالی برای حراست از آب و خاک کشور و عبور از کسوت‌ها و تعلقات دنیوی و دست یافتن به صفات و نشانه‌های الهی بر روی زمین، رسیدن به تجرد معنوی که افراد را به اصل خود نزدیک‌تر کرده تا به پاسداشت ارزش‌ها و هنجار‌های ناب انقلاب اسلامی پرداخته و از این رهگذر بتوان در مقابل هر دشمنی از شرق تا غرب عالم ایستادگی کرد، همان مراد و منظوری است که امام خمینی (ره) از دانشگاه بودن جنگ و دوران هشت سال دفاع مقدس مد نظر داشتند.

جانشین فرمانده کل ارتش با تأکید بر همزمانی شناخت گذشته برای نیل به موفقیت در آینده، عنوان کرد: همکاری و تعامل میان تمام افراد دست‌اندرکار و نیز ایستادگی به پای ارزش‌ها و اصول بنیادین نظام اسلامی، با وجود انواع هجمه‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، یک اصل است که می‌تواند نظام مقدس جمهوری اسلامی را در مقابل هرگونه توطئه، تحمیل یا تغییر ارزش‌های غیرمرتبط با اسلام ناب محمدی رهایی بخشد.

وی حضور مؤثر در فضای مجازی را برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس و تقویت بنیه‌های انقلابی ضروری دانست و گفت: با حضور در عرصه فضای مجازی می‌توان ضمن برخورداری از آخرین اطلاعات، در راه دفاع و حفاظت از ارزش‌های والای هشت سال دفاع مقدس نیز کوشش کرد تا بدین ترتیب بتوان با تقویت اعتقادات و تکیه بر ارزش‌هایی که در دوران جنگ تحمیلی، سبب برتری ما بر دشمنان شده‌اند، برای روز‌ها و حوادث آتی نیز آمادگی و بصیرت خود را حفظ کنیم.

امیر دادرس در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که امروز در دستان نظام اسلامی وجود دارد، هم رده با آخرین دستاورد‌های فنی- مهندسی کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی بوده و لازم است تا این برتری در حوزه جنگ سخت را با بهره‌گیری از مهارت‌های نیرو‌های انسانی و قدرت نرم جوانان کشور، به موفقیت دوچندان بدل کرد.

این مراسم با حضور جمعی از فرماندهان نیرو‌های چهارگانه ارتش، مسئولان لشکری و کشوری استان خوزستان، اساتید مدعو و پیشکسوتان هیئت معارف جنگ، روحانیون عقیدتی سیاسی‌های ارتش و دانشجویان دانشگاه‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در پادگان دژ خرمشهر برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مردم در زمینه خودکفایی محصولات کشاورزی تلاش کنند
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • ساخت ۱۸۰۰ مسکن محرومین در استان مرکزی
  • ساخت ۱۸۰۰ واحد مسکونی برای محرومان استان مرکزی
  • کنگره شهدای مرکزی به یک جریان عظیم فرهنگی در کشور تبدیل شده است