Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:05:31 GMT

بی تدبیری و تکرار حوادث تلخ - مریم زبان دان**

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۲۵۴۳

بی تدبیری و تکرار حوادث تلخ - مریم زبان دان**

استانها - ایرنا - نمی شود جانباختن کودکان معصوم و فرزندان این مرز و بوم را تنها ناشی از تقدیر دانست، آدمی اشرف مخلوقات است و می تواند با عقل، درایت و بهره مندی امکانات از بروز حوادث تلخ و برجا ماندن تلفات انسانی تا حد زیادی جلوگیری کند.

هنوز چهره دخترکان شین آبادی که آتش چهره شاداب، خندان و زیبای آنها را نازیبا کرده از ذهن ها فراموش نشده، هنوز آتش مدرسه ای در روستای «حماملو» از توابع بخش «ارشق» شهرستان مشگین شهراردبیل به دلیل نقص سیستم سوخت رسانی، که اگر فداکاری معلم از جان گذشته نبود باز فاجعه ای دیگررقم می خورد از خاطره ها نرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هنوز فاجعه ساختمان پلاسکو و جانباختگان آتش نشانان فداکار از ذهن ها دور نشده که این بار از دست دادن سه کودک معصوم زاهدانی دل ها را به درد آورده و خاطرات تلخ را دوباره در ذهن ها زنده کرده است.
حوادثی که به دلیل رعایت نکردن استانداردها، نبود ایمنی، قدمت بالای ساختمان ها و تجهیزات نامناسب و غیر استاندارد و درنهایت بی تدبیری برخی مسئولان و مدیران رخ می دهد، مدیرانی که تصور می کنند با یک استعفا می توانند بارسنگین بی مسئولیتی را از دوش خود بردارند.
تکرار چندباره چنین حوادثی در شهرها و روستاهای کشور با وجود ساختمان های با قدمت بیش از نیم قرن، بهسازی و نوسازی نکردن بافت های فرسوده و نیمه فرسوده، کمبود تجهیزات و امکانات، کمبود سیستم گرمایشی و سرمایشی مناسب و استاندارد در زمان وقوع حوادث در برخی مناطق، اماکن و همچنین درست نبودن مدیریت بحران دور از ذهن نیست.
اگر چه معتقدیم عمر دست خداست اما نمی شود جانباختن عده ای کودک معصوم یا تعدادی از فرزندان فداکار این مرز و بوم را تنها تقدیر و کار خدا دانست ،آدمی اشرف مخلوقات است و می تواند با بهره مندی از امکانات از بروز حوادث تلخ و برجای ماندن تلفات انسانی تا حد زیادی جلوگیری کند .
بسیاری از خانواده ها هر روز به این امید فرزندان و همسران خود را راهی مدرسه و محل کار می کنند که در ساعات پایانی روز یا شب دور هم بنشینند و لحظات خوشی را در کنار هم سپری کنند اما بروز حوادثی که بسیاری از آنها ناشی از بی تدبیری است این نگرانی و اضطراب بر جان خانواده ها مستولی می شود که نکند قربانی حادثه دیگر، فرزندان یا همسران آنها باشد.
هر ساله بودجه های قابل توجهی برای نوسازی، بهسازی و خرید تجهیزات و امکانات مدارس به آموزش و پرورش اختصاص داده می شود، کمک های مردمی و خیران را نیز نباید نادیده گرفت اما به نظر می رسد این بودجه ها و کمک ها به درستی مدیریت نشده و به مصرف درست نمی رسد که امروز در عصر تکنولوژی و فناوری های نوین باید شاهد استفاده از بخاری های نفتی غیر استاندارد با گالن نفت در کلاس های درس باشیم .
همیشه گفته اند و گفته ایم که پیشگیری بهتر از درمان است، بروز چنین حوادثی زنگ خطرجدی برای مسئولان است.
زنگ خطری که دست اندرکاران باید ریشه ای به موضوع ایمنی، استاندارد، نوسازی و بهسازی ساختمان ها بویژه مدارس توجه کنند و چاره ای برای رفع کمبودها بیاندیشند نه اینکه بعد از بروز حادثه، مدیری استعفای خود را روی میز بگذارد، مقصری معرفی، خاتمه پرونده اعلام و موضوع به فراموشی سپرد شود.
این حوادث شاید تلنگری باشد برای مسئولان که مرهمی برای زخم به جان نشسته خانواده های داغدار پیدا کنند.
در فصل پیش رو در سراسرکشور بویژه مناطق روستایی و محروم هنوز مدارس زیادی وجود دارند که با بخاری های نفتی و یا حتی با امکانات کم تر از آن گرم می شوند و هر لحظه امکان تکرار حوادثی همچون روستای شین آباد و دبستان زاهدان وجود دارد.
اگر وزارت آموزش و پرورش با کمبود بودجه مواجه است ، باید علاوه بر بودجه دولت از ظرفیت بیشتر خیران برای نوسازی، ایمن سازی مدارس و خرید تجهیزات و امکانات استفاده شود.
صبح سه شنبه 27 آذر ماه 97 یک واحد آموزشی پیش دبستانی و دبستان غیرانتفاعی در خیابان مصطفی خمینی 23زاهدان به دلیل واژگون شدن چراغ نفتی آتش گرفت و«مونا خسروپرست»، «صبا عربی»، «مریم نوکندی» و «یکتا میرشکار» دچار سوختگی بالای 90 درصد شدند و به رغم تلاش های کادر درمانی بیمارستان تاکنون سه دانش آموزش معصوم به دلیل شدت جراحت های وارده جان باختند و حال چهارمین مصدوم این حادثه نیز وخیم گزارش شده است.
بعد از بروز حادثه، «ملک محمد سنجرانی» از مدیریت آموزش و پرورش ناحیه 2 زاهدان استعفا کرد و دستور بازداشت مدیر و مربی آموزشی مدرسه حادثه دیده از سوی دادستان عمومی و انقلاب زاهدان صادر شد.
گفته می شود به دلیل اینکه شهر زاهدان گاز شهری ندارد مدارس در فصل سرما از بخاری‌های غیر گازی و چراغ‌های گرمازا استفاده می‌کنند .
1630/ 1042
** خبرنگار ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آموزش و پرورش استاندارد آتش سوزي زاهدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۲۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

به گزارش صدای ایران از ایرنا، تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد:

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آنها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.


چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

دیگر خبرها

  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت ‌برای پایان بی‌تدبیری‌ها
  • تحسین احمدی‌نژاد از خوانندگی مریم امیرجلالی!
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • حاجی‌پور: فوتبال ‌خوزستان‌ تاوان بی‌تدبیری را می‌دهد
  • وداع با یکی از بهترین‌ معلمان رسانه/ راز محبوبیت اسکویی چه بود؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر