Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@04:01:13 GMT

نقش آفرینی پژوهش در توسعه گلستان شتاب می گیرد

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۸۹۷۵

نقش آفرینی پژوهش در توسعه گلستان شتاب می گیرد

گرگان - ایرنا - مدیران اجرایی استان گلستان معتقدند روند نقش آفرینی و بهره مندی از پژوهشهای کاربردی در حرکت به سوی رسیدن به توسعه پایدار این خطه شمالی در حال شتاب گرفتن است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پژوهش به معنای مطالعه آگاهانه، برنامه ‌ریزی شده و روشمند به هنگام رویارویی با مساله‌ای پیچیده و مبهم برای ایجاد وضوح و رفع پیچیدگی و ابهام است که با توجه به وقوع انقلاب اطلاعات و انفورماتیک در سده اخیر موضوعی تاثیر گذار محسوب میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به معنای دیگر هر قدر موضوعی بزرگتر و با اهمیت‌ تر باشد نیاز به پژوهش برای تصمیم‌گیری درباره اجرای آن بیشتر می شود.
بر همین اساس است که بسیاری از دانشمندان پژوهش را حلقه مفقوده توسعه یا سنگ زیر بنای توسعه می‌نامند.
استاندار گلستان بر ضرورت انجام پژوهش های دارای قابلیت اجرا در استان تاکید کرد و گفت: پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه است و اگر نشانه‌هایی از توسعه بدون پرداختن به مبانی پژوهشی رخ دهد مستمر و پایدار نخواهد بود.
سید مناف هاشمی اظهار داشت: رویکرد استانداری تهیه سند و برنامه از میان تحقیقات و پژوهش ها است تا بهره وری حداکثری از آن به دست آمده و مسیر رسیدن به توسعه گلستان کوتاه تر و هموارتر شود.
وی بیان کرد: پژوهش و تحقیقات را به عرصه عمل و میدان کار هدایت کرده ایم و در این بخش به موفقیت هایی از جمله ارتقای اعتبارات تخصیصی به حوزه های مختلف دست پیدا کرده ایم.
استاندار گلستان افزود: بعنوان مثال اعتبار گلستان در بخش آسیب های اجتماعی حدود 10 میلیارد ریال بود اما پس از تدوین سند جامع پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی و ارائه آن به وزارت کشور، این بودجه به 120 میلیارد ریال افزایش یافت.
هاشمی گفت: معتقدم که باید با پژوهش های کاربردی و تهیه سند ، برنامه و طرح در مسیر توسعه حرکت کنیم.
شهردار گرگان هم گفت: برای موفقیت در مدیریت شهر و کسب بهره وری حداکثری از ظرفیت های گرگان نیازمند برنامه علمی و راهبرد های داده محور برگرفته از پروژه های پژوهشی و علمی هستیم.
عبدالرضا دادبود اظهار داشت: بر اساس قانون می توانیم 2 درصد بودجه 250 میلیاردی شهرداری را به تحقیق و پژوهش اختصاص دهیم و بر همین اساس با طرح های پژوهشی که بهره کاربردی و میدانی خلق می کنند مخالفت نمی کنیم.
وی بیان کرد: هزینه بری تحقیق و پژوهش و یا بومی و غیربومی بودن مجریان پژوهش دلیلی برای مخالفت با اجرای پژوهش های کاربردی در شهر نیست.
شهردار گرگان افزود: دوری از پژوهش های کاربردی سبب می شود فرصت اعمال تصمیمات سلیقه ای و هرج و مرج در مدیریت شهری فراهم شود.
دادبود ادامه داد: با هدف تحقق مدیریت علمی شهر گرگان طرح جامع گردشگری شهر با بودجه 10 میلیارد ریالی تهیه می شود و بر اساس آن، داده های حاصل از پژوهشهای میدانی توسط استاید مجرب و مراکز علمی تحقیقاتی کارآمد در مسیر توسعه شهر به کار گرفته خواهد شد.
وی گفت: بسیاری از پروژه های شهرداری گرگان در حال حاضر به دلیل نداشتن طرح های پژوهشی متوقف شده اند.
رییس دانشگاه منابطع طبیعی و علوم کشاورزی گرگان هم به اهمیت پژوهش در جامعه اشاره کرد و گفت : توانایی های فن آوری و پژوهش های علمی و کاربردی از مهم ترین شاخص های بالندگی و توسعه یافتگی جوامع محسوب می شود.
علی نجفی نژاد اظهار داشت: پژوهش راه میانبر برای جهش اقتصادی و توسعه گلستان است که سبب می شود از دشواری ها و مشکلات موجود به آسانی عبور کرده و به موفقیت برسیم.
وی بیان کرد: اگر به دنبال توسعه فراگیر و پایدار هستیم راهی جز تقویت پژوهش و تحقیق کاربردی و برقراری ارتباط موثر میان صنعت و دانشگاه نداریم.
نجفی نژاد ادامه داد: طرح های تحقیقاتی و پژوهشی که به فعالیت های دانش بنیان ختم میشوند گره گشای برخی از دغدغه های اجتماعی و اقتصادی مانند بیکاری هستند که با خلق فرآیند های اقتصادی پایدار زمینه ساز ایجاد ارزش افزوده بالا و تولید شغل می شوند.
رییس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی مستقر در استان گلستان نیز با تاکید بر اهمیت پژوهش گفت: اگر پژوهش ها و تحقیقات دانشگاهی به مرحله اجرا نرسیده و قابلیت کاربردی شدن نداشته باشد، فایده ای جز هدر رفت سرمایه ها و اعتبارات مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ندارد.
عباسعلی آقایی اظهار داشت: به ثمر نشستن برخی تحقیقات در گلستان نشان داده که برقراری ارتباط موثر مراکز تحقیقاتی با صنایع و واحدهای تولیدی می تواند به رفع کمبودهایی چون درآمدهای پایین و نبود فرصت های شغلی مناسب کمک کند.
وی بیان کرد: به عنوان نمونه در مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی سال ها بر روی تولید گونه ای از میگو که قابلیت تولید فراوان و تطبیق با شرایط محیطی گلستان را داشته باشد مطالعه شد که نتیجه آن، راه اندازی مراکز پرورش میگوی گمیشان و زمینه سازی برای ایجاد مشاغل فراوان بود.
وی با تاکید بر بودجه اندک این مرکز برای اجرای تحقیقات بیشتر گفت: در حال حاضر مجبوریم با امکانات فعلی به دنبال طرح های بزرگ باشیم اما در این راه امکان نادیده گرفتن بسیاری از ایده ها و فراموش شدن آن ها وجود دارد.
24 تا 29 آذر به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده و شعار امسال این روز پژوهش هدفمند و فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است.
7333/3091

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي پژوهش توسعه گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۸۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سوگ صادق آل محمد فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان مراسم متمرکز روز شهادت امام جعفر صادق (ع) فردا شنبه ۱۵ اردیبهشت در شهرستان گرگان مرکز گلستان با حضور آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه گرگان ساعت ۱۰ صبح در مسجد جامع گلشن همراه با دسته‌روی به سمت آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) شهرستان گرگان برگزار خواهد شد.

برنامه دسته روی در دیگر شهر‌های استان نیز به شرح زیر است.

گنبدکاووس ساعت ۱۰ صبح میدان مرکزی.

مینودشت ساعت ۱۰ صبح از مساجد به سمت میدان مرکزی.

آزادشهر ساعت ۱۰ و نیم صبح از مسجد جامع به سمت مصلی.

انبارالوم از ساعت ۱۷ عصر از مسجد المهدی به سمت یادمان شهداء.

بندرترکمن ساعت ۱۸ از یادمان شهدای گمنام به مست مسجد جامع.

بندرگز ساعت ۱۱ صبح از مسجد محمدیه به سمت مسجد جامع.

دلند ساعت ده و ۳۰ دقیقه صبح از مسجد جامع به سمت امامزاده.

رامیان ساعت ۱۰ و سی دقیقه صبح از میدان امام علی (ع) به سمت مسجد شهداء.

علی آباد کتول ساعت ۱۰ صبح از مساجد به سمت گلزار شهدای گمنام و مصلی امام رضا (ع).

خان ببین ساعت ده صبح گلزار شهدای گمنام.

 کلاله ساعت ۹ صبح از میدان مرکزی به سمت مسجد جامع.

کردکوی ساعت ۱۰ و سی دقیقه صبح از حوزه علمیه به سمت میدان معلم.

گالیکش ساعت ۱۰ صبح از ابتدای خیابان منتهی به گلزار شهداء.

بر اساس اعلام اداره کل اوقاف و امور خیریه گلستان فردا مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در ۱۵ امامزاده شاخص استان نیز برگزار می‌شود.

امامزاده عبدالله (ع) کلاله، امامزاده سید حسن (ع) روستای کیارام شهرستان گالیکش، امامزاده اسحاق (ع) روستای قلمی مینودشت، امامزاده جعفر (ع) مینودشت، امامزادگان آق امام (ع) آزادشهر، امامزاده ابوالقاسم (ع) روستای کاشیدار آزادشهر، امامزاده قاسم (ع) دلند، امامزاده هارون (ع) روستای الازمن شهرستان علی آبادکتول، امامزاده عبدالله (ع) گرگان، امامزاده عبدالله (ع) روستای زیارت گرگان، امامزاده یحیی بن زید گنبد کاووس، امامزادگان نه تن (ع) گرگان، امامزاده نور گرگان، امامزاده سلیمان (ع) گرگان و امامزاده ابراهیم (ع) روستای النگ شهرستان کردکوی مکان‌هایی است که ویژه برنامه‌هایی مانند سخنرانی و مداحی با هدف تبیین سیره نظری و عملی ائمه اطهار (ع) و پیشوایان معصوم به ویژه امام جعفر صادق (ع) برگزار خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • در سوگ امام جعفر صادق (ع) فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود
  • در سوگ صادق آل محمد فردا در گلستان مراسم دسته روی برگزار می‌شود
  • وحشت‌آفرینی شرور سابقه‌دار در غرب تهران
  • وحشت‌آفرینی شرور سابقه‌دار در غرب تهران | قدرت‌نمایی این مرد به زندان ختم شد
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • آسفالت معابر کرمان شتاب می‌گیرد/ آغاز به کار طرح «جهاد آسفالت»
  • زنجیره تولید دارو در البرز باید توسعه یابد
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود