Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایای آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) در راستای پیاده‌سازی نقشه عملی که ۳۱ ژانویه ۲۰۱۸ در دومین نشست شورای حکام اپدیم در تهران به تایید رسید، این گردهمایی را برگزار کرد.

این نشست تخصصی با حضور مقامات ارشد و کارشناسان کشورهای عضو اسکاپ از افغانستان، بنگلادش، کامبوج، فیجی، هندوستان، جمهوری اسلامی ایران، قزاقستان، نپال، پاکستان، روسیه، سریلانکا، تیمور شرقی و ترکیه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آژانس همکاری‌های بین‌اللملی ژاپن و نهادهای وابسته به سازمان ملل از جمله استراتژی بین‌المللی برای کاهش بلایا و برنامه‌توسعه سازمان ملل برگزار شد.

در این نشست مسائل مربوط به مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه، تجربیات مشترک، چالش‌های و درس‌های آموخته شده در توسعه و مدیریت پایگاه داده خسارت بلایا مورد بحث قرار گرفت.

نتایج و پیشنهادات عمده

نشست تخصصی پیشنهادات زیر را برای پیاده‌سازی در سال ۲۰۱۹ و پس از آن، به اپدیم ارائه کرد.

در این نشست از پیشرفت‌های صورت گرفته در توسعه اطلس بلایای آسیا اقیانوسیه تقدیر شد، و اجرایی شدن لایه‌های داده اطلس به عنوان بنیان مخزن پایگاه داده آنلاین اپدیم مورد حمایت قرار گرفت.

رویکرد اپدیم درباره مدیریت اطلاعات برای بلایای طبیعی با گستره زمانی طولانی مثل طوفان‌های شن و گرد و غبار نیز مورد تقدیر نشست قرار گرفت و علاوه بر آن از اجرایی شدن سیستم پایش و هشدار طوفان شن و گرد و غبار روی پلتفرم پایگاه داده آنلاین اپدیم حمایت شد.

نشست عالی تخصصی پیشنهاد کرد اپدیم برنامه ظرفیت‌سازی روی چارچوب پایش سندای را در سال ۲۰۱۹ با نخستین فعالیت‌های ملی در جمهوری اسلامی ایران و پاکستان، در همکاری با استراتژی بین‌المللی برای کاهش بلایای سازمان ملل و در هماهنگی با تیم سازمان ملل به ترتیب با سازمان مدیریت بحران ایران و سازمان مدیریت بحران پاکستان به عنوان کشورهای پایلوت آغاز کند. آموزش ملی دربرگیرنده توسعه و مدیریت پایگاه داده نیز خواهد بود، از جمله طراحی ساختار و اپلیکشن‌هایی که مطابق با نیازهای کشور هستند.

این نشست همچنین تکمیل آزمایشی پایگاه داده خسارت بلایا را در همکاری با برنامه توسعه سازمان ملل و GCDS پیشنهاد می‌کند که برای پایش چارچوب سندای و اهداف توسعه پایدار که جمهوری اسلامی ایران با توجه به زمینه‌های خاص و نیازهای کشور متعهد به انجام آن شده، سودمند است.

آپدیم می‌تواند در سایر کشورها نیز ظرفیت‌سازی پایگاه داده خسارت بلایا را به انجام برساند. بر این اساس اپدیم می‌تواند سریلانکا و نپال را به عنوان دو کشور پایلوت برنامه توسعه سازمان ملل حمایت کند. علاوه بر این برنامه توسعه سازمان ملل و اپدیم در همکاری با هم از بنگلادش، قرقیزستان و تاجیکستان حمایت کنند.

اپدیم همچنین می‌تواند از استراتژی بین‌المللی کاهش بلایا و برنامه توسعه سازمان ملل برای افزایش ظرفیت افغانستان در پایگاه داده بلایا برای چارچوب پایش سندای حمایت کند. اپدیم همچنین حمایت از استراتژی بین‌المللی کاهش بلایای سازمان ملل در گسترش برنامه ظرفیت‌سازی روی چارچوب پایش سندای در میان مدت را در نظر داشته باشد.

نشست عالی تخصصی به اپدیم توصیه می‌کند که در صورت درخواست کشورهای عضو حمایت‌های ظرفیت‌سازی را ارائه کند تا استراتژی‌های ملی کاهش ریسک بلایا توسعه یابد که می‌تواند مکمل تقویت ظرفیت‌های ملی برای چارچوب پایش سندای در همکاری با استراتژی بین‌المللی کاهش بلایای سازمان ملل باشد.

پیشنهاد می‌شود اپدیم برنامه‌های آموزشی منطقه‌ای درباره مدیریت اطلاعات بلایا برای مخاطرات چندگانه برگزار کند. این گونه برنامه‌ها می‌تواند شامل آموزش ظرفیت‌سازی ارزیابی ریسک سونامی در منطقه مکران با حضور کشورهایی از جمله ایران و پاکستان و دیگر کشورهای مربوط در مشارکت با یونسکو باشد. علاوه بر این پیشنهاد می‌شود مکانیسم‌های همکاری و ابزارهای جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری اطلاعات و توسعه پایگاه‌های داده ارتقا داده شود.

نشست عالی تخصصی پیشنهاد می‌دهد اپدیم آموزش‌های سفارشی برای تصمیم‌گیران و کمپین‌های آموزشی عمومی مخاطرات خاص را  توسعه دهد و از بسط برنامه‌های آگاهی افزا و دفاعی حمایت کند.

پیشنهاد می‌شود گروه‌های فنی برای توسعه بیشتر پایگاه داده خسارت بلایا تشکیل شود.

درخواست داریم این پیشنهادات به آگاهی شورای حکام اپدیم برسد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران و پاکستان جمهوری اسلامی ایران ژاپن گرد و غبار هندوستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از برقراری ارتباطات مالی شبه سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

به گزارش تسنیم، مهدی ضیغمی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه افتتاح نمایشگاه توانمندی صادراتی ایران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، اظهار کرد: ۱۰۳ کشور برای حضور در این نمایشگاه حضور خواهند داشت. همچنین بیش از ۳۵۰۰ شرکت‌کننده درخواست حضور داشتند که با توجه به محدودیت‌های زیرساختی تنها توانستیم ۲۵۰۰ نفر را پذیرش کنیم.

وی افزود: امیدواریم با افزایش زیرساخت‌ها بتوانیم در سال‌های آینده ۵ هزار نفر بازدیدکننده تجاری را از این نمایشگاه پذیرا باشیم و مشکلات موجود رفع شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در این نمایشگاه ایران توانمندی‌های صادراتی خود را در حوزه‌های مختلفی از جمله فولاد، خدمات، فنی مهندسی، ساختمان، پتروشیمی، ماشین‌آلات، صنایع غذایی، تجهیزات پزشکی، دانش‌بنیان و… در معرض دید بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار می‌دهد.

ضیغمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود هیئت تجاری از کشور کره شمالی به ایران برای بازدید از این نمایشگاه گفت: این کشور نیز مانند سایر کشورها برای بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی به ایران آمده است.

وی تصریح کرد: کشورهای دیگری که با ایران در حوزه‌های نفت همکاری می‌کنند، ظرفیت‌های دیگر ایران را نمی‌دانند و حتی بسیاری از کشورهای دوست و همسایه نیز به ظرفیت‌های صادراتی ایران آگاه نیستند که امیدواریم این نمایشگاه زمینه را برای شناخت ظرفیت‌های صادراتی ایران در بخش‌های دیگری به غیر پتروشیمی، نفت و فولاد بشناساند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی نقل و انتقال پول با دیگر کشورها گفت: در روش‌های پولی و بانکی و شبه سوئیفت اتفاقات خوبی روی داده است و با نزدیک به ۱۰ کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم، اما به دلیل محرمانگی درباره آن‌ها تبلیغات نمی‌کنیم.

ضیغمی گفت: با دستور رئیس جمهور مشوق‌های صادراتی به تجار پرداخت خواهد شد و از طرفی خطوط مستقیم دریایی و هوایی با کشورهای هدف راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: در این نمایشگاه تلاش شده که تمرکز نمایش فعالیت‌های ایران در حوزه‌های صنایع غذایی دانش‌بنیان، ساختمان، تجهیزات پزشکی و حوزه‌های غیرپزشکی باشد، زیرا ظرفیت‌های مناسبی برای صادرات این محصولات به دیگر کشورها داریم.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره گردش مالی شبه سوئیفت گفت: امکان ارائه اطلاعات آن را نداریم.

ضیغمی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم، گفت: قراردادهای مختلفی توسط بخش خصوصی در این نمایشگاه منعقد می‌شود که امیدواریم فضای مذاکره دوجانبه با فعالین اقتصادی کشورهای مختلف فراهم شود.

وی افزود: بسیاری از شرکت‌هایی که در سال‌های گذشته با ایران قرارداد بستند امسال برای توسعه روابط به ایران می‌آیند؛ جزئیات قراردادهای منعقد شده در روز آخر به طور کامل منتشر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • رییس اورژانس کشور وارد یاسوج شد
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است