Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی بهمنی معتقد است که شورای شعر دفتر موسیقی، آثار سخیف را از نظر کیفی رد می‌کند اما این آثار از مجرای دیگری مجوز می‌گیرند.

سراغ محمدعلی بهمنی رفتیم تا اوضاع موسیقی را از نظر شعر و ترانه بررسی کنیم. در ادامه متن گفت‌وگو با محمدعلی بهمنی را می‌خوانید:

دیدگاهتان درباره‌ی اوضاع شعر و ترانه در عرصه موسیقی کشور چگونه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد که اوضاع چندان مساعد نیست و شعرهایی با سطحی پایین در بخش‌های مختلف موسیقی خوانده می‌شود. اگر چنین اتفاقی در حال رخ‌دادن است، علتش چیست و چرا این شعرها اجازه اجرا دارند.

این «چرا» اندوهی در درونش هست. اندوهی که چرا باید این مزخرفات را بشنویم. دلمان برای کلام‌مان می‌سوزد. بیشتر این کارها(ترانه‌ها و شعرهای سخیف) در شورای شعر دفتر موسیقی وزارت ارشاد رد شده‌اند. اما متاسفانه پخش می‌شوند. دوستان من در شورای شعر دفتر موسیقی سعی می‌کنند شعرها و ترانه‌های مبتذل و سخیف را رد کنند اما متاسفانه همین آثار پخش می‌شوند. ما برای حل این مشکل گفت‌وگوهای بسیاری داشتیم که نتیجه نداد به همین دلیل هم تصمیم گرفتم که مزاحم کارهای ضعیف نشوم و از شورای شعر دفتر موسیقی کنار کشیدم.

اما دوباره برگشتید.

دوباره از من خواستند که بمانم. حدود بیست روز پیش خواستیم که نشستی با شرکت‌هایی که در زمینه تهیه و تولید آثار موسیقی فعال هستند، داشته باشیم. از میان شرکت‌ها چند نفری آمدند که در میانشان کسی بود که خودش را نماینده یکی از این شرکت‌ها معرفی کرد. همین شخص آمد و گفت که ما هیچ نیازی به شورا نداریم. گفتیم که چطور مگه؟ گفت شما وقتتان را بی‌خود تلف می‌کنید. شما شعرهای ما را رد می‌کنید و ما خودمان می‌دانیم چطور حلش کنیم.

من هم به او گفتم پس این نشست و این گفت‌وگوها به چه دردی می‌خورد و چه دلیلی دارد که اینجا هستیم. من هدفم کمک به حیثیت کلام در موسیقی است و می‌خواهم به جایی برسیم که هم شما راضی باشید و هم ما بتوانیم کیفیت آثار را حفظ کنیم. این شخص گفت: روزگار ما الان این شعرها را می‌خواهد و مردم ما اینگونه شعرها را می‌خواهند.

در حال حاضر اوضاع شعر و ترانه در آثاری که از شبکه‌های تلویزیون پخش می‌شود را چگونه می‌بینید.

صدا و سیما مدت زیادی نیست که از آلبوم‌ها و تک‌قطعه‌هایِ ارشاد بهره می‌برد. الان به طور کلی تمام استودیوهای تلویزیون بسته است و بیشتر آثاری را پخش می‌کنند که از مجرای ارشاد تولید می‌شود. صدا و سیما آثاری از میان آثار تولید شده در ارشاد، قطعه‌هایی را پخش می‌کند که کیفیت بهتری دارند. حالا فکر کنید آثار نازل چه وضعیتی دارند!

در حال حاضر بیشتر استودیوهای داخل تلویزیون بسته است و بیشتر آثاری که پخش می‌کنند خارج از تلویزیون تولید شده‌اند. آنچه ما می‌دانیم این است که تلویزیون به دلیل نداشتن بودجه حجم تولیدهایش را کاهش داده است.

گاهی دیده می‌شود که خوانندگانی که موسیقی‌شان سطح کیفی پایینی دارد، مهمان برنامه‌های مهمِ تلویزیونی می‌شوند.

برخی از تهیه کنندگانی که در تلویزیون برنامه‌های مختلفی تولید می‌کنند پول می‌گیرند تا مهمانان خاصی را دعوت و آثار خوانندگان خاصی را پخش کنند. موسیقی ما داشت راه درستش را طی می‌کرد و از ادبیات غنی و پرباری استفاده میشد. الان برخی از خوانندگان و تهیه کنندگان می‌گویند که از ما خواسته‌اند که اینگونه شعرها و ترانه‌ها(شعرها و ترانه‌های سخیف) را استفاده کنیم. اصلا هم معلوم نیست چه کسی این را خواسته است. جالب اینکه جلوی این مسئله هم گرفته نمی‌شود.

شما در شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی در طول هفته با چه حجمی از آثار برای بررسی کردن روبه‌رو هستید. آیا همه‌ی اشعاری که به دست شما می‌رسد، کیفیت پایینی دارند؟

حجم آثاری که برای بررسی وارد شورا می‌شود بسیار بالاست. در طول هفته حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ اثر بررسی می‌شود. در میان این آثار، شعرها و ترانه‌های ارزشمندی هم وجود دارد. اما پس از اینکه ما این آثار را تایید می‌کنیم، متوجه می‌شویم به خواننده‌اش اجازه‌ی خواندن آن شعرِ ارزشمند را نداده‌اند.

مسئله اینجاست که باید جلوی این اتفاق‌ها گرفته شود و این کار باید در ارشاد انجام شود. متاسفانه با تمام اختیاراتی که در وزارت ارشاد و دفتر موسیقی وجود دارد، هنوز به طور عملی اقدامی برای جلوگیری از این روند انجام نشده است. این دوستان خیلی صریح می‌آیند و جلوی مدیران می‌گویند که ما قدرتش را داریم که مجوز این آثار را بگیریم./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۸۹۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین نمایشگاه آثار هنری کنگره با عنوان «نگاره‌های حرا» عصر یکشنبه در سالن کتابخانه شورای اسلامی شهر شیراز افتتاح شد.

این نمایشگاه که با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز دور ششم و مسؤولان شهرستان شیراز امروز همزمان با یکصد و پنجاه و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز به صورت رسمی گشایش یافت دربردارنده منتخب آثار سه سال برگزاری جشن بزرگ میلاد پیامبر رحمت (ص) و گذر هنر نبوی آستان جانان است.

نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد (ص) تا ۱۴ اردیبهشت‌ماه، همه‌روزه از ساعت ۸ تا ۱۶ پذیرای عموم علاقه‌مندان است.

کد خبر 6091492

دیگر خبرها

  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • مشکل برگزاری کنسرت موسیقی در بوشهر حل شد؟
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • شوراهای شهر تنها شورای شهرداری نباشند
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد