Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین، محمدعلی حضرتی ها مدیرکل روز شنبه در مراسم نصب این پلاک افزود: بزرگان و نام آوران بخش مهمی از هویت ملی مردم این سرزمین هستند.
وی اظهار داشت: بناهای تاریخی، صنایع دستی و هنرهای سنتی، آیین‌ها و سنن مردم در مناطق مختلف و زبان و گویش عناصری هستند که هویت ملی ما را تشکیل می‌دهند و در کنار این عناصر بزرگان و نام آوران این سرزمین در حوزه های مختلف فرهنگی، علمی، هنری مایه سربلندی ما در جهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضرتی ها در خصوص اجرای طرح پلاک ماندگار در سطح کشور، اظهار داشت: طرح پلاک ماندگار در جهت حفظ میراث فرهنگی ناملموس و معنوی محل سکونت هنرمندان و مفاخر تاریخ و فرهنگ معاصر ایران از سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور آغاز شد و بدنبال این موضوع امروز این توفیق را داریم که هشتمین پلاک ماندگار چهره های فرهنگی و هنری استان قزوین را بر سر در منزل استاد حاج قاسم ماخانی از مفاخر معماری سنتی ایران نصب و پرده برداری کنیم.
وی تصریح کرد : استاد ماخانی خدمات بسیار ارزنده‌ای در حوزه تاریخ و فرهنگ استان قزوین داشته‌اند و مرمت بناهای تاریخی بسیاری چون مسجد جامع قزوین ، مسجد النبی ، آرامگاه حمدالله مستوفی، بخش‌هایی از بازار و بسیاری از بناها و کاروانسراهای تاریخی متعدد استان و سایر استانها از جمله بنای رختشورخانه ، بخشی از گنبد سلطانیه و بخش‌هایی از مسجد جامع زنجان اثر هنری ماندگار وی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین هدف از اجرای طرح پلاک ماندگار را هویت بخشی به شهرها و محله ها خواند و افزود: شخصیت‌های این طرح چهره‌های شاخص و تأثیرگذار در یک رسته فرهنگی هستند که در دوران فعالیت خود کارهای نوینی را خلق و یا در جهت حفظ و حراست یک یا چند حوزه میراث هنری، فرهنگی و معنوی ایران تلاش کرده‌اند که نشان‌دهنده ارزش‌های یک محله و یا منطقه است و موجب ارتقای ارزش فرهنگی آن خواهد شد.
حضرتی ها، طرح ملی پلاک ماندگار را ادای دینی به مشاهیر و مفاخر کشور عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح علاوه بر یادآوری حضور بزرگان و مفاخر به شهروندان و گردشگران در شهرها و محلات، فرصت خوبی برای شناساندن این افراد به نسل جدید خواهد بود.
علاوه بر استاد قاسم ماخانی تا کنون پلاک ماندگار بر سردر منزل فقیه، مفسر، فیلسوف و مدرس علوم دینی آیت الله حاج سید عباس ابوترابی، فرمانده نیروی هوایی و استاد هنر تعزیه شهید سرلشگر خلبان عباس بابایی، پژوهشگر معماری و شهرسازی مهندس سید مهدی مجابی، پیش کسوت هنر سنتی نگارگری استاد احمد عقیلی، آیت الله علی شیخ محمدی ' محمدی تاکندی ' فقیه و مدرس عالی علوم ، استاد عباس قانع  هنرمند پیشکسوت تندیسگر دکتر قاسم انصاری عالم و عارف فرهیخته قزوینی نیز نصب و رونمایی شده است.
استاد قاسم ماخانی پیشکسوت و استادکار معماری سنتی قزوین  متولد 1309 در قزوین است.
وی با بیش از 60 سال سابقه فعالیت در زمینه کاشی کاری، آجر کاری و آجر تراشی اقداماتی چون کاشی کاری گنبد و آجرکاری بدنه مسجد جامع عتیق ، کاشی‌کاری مدرسه تاریخی سردار ، کاشی کاری گنبد امامزاده اسماعیل ، مرمت آجرکاری بدنه امامزاده حسین (ع) ، بدنه سازی آجری مسجد النبی ، آجرکاری سرداب امامزاده اسماعیل (ع) و فعالیت‌های مرمتی در مسجد – مدرسه صالحیه ، مسجد – مدرسه حیدریه ، عمارت چهلستون ، سر در عالی قاپو  و دروازه راه کوشک ، دروازه تهران قدیم ، مقبره حمدالله مستوفی، بخش هایی از بازار و بسیاری از بناها و کاروانسراهای تاریخی متعدد استان و دیگر استان‌های کشور را در کارنامه خود دارد.
3013
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب استان قزوین استان های کشور شاخص فرهنگی و هنری مسجد جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان جلیقه زردها مشق شب امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم عمومی به مناسبت سالگرد شهادت استاد از طرف خانواده شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می‌شود.

این مراسم در مسجد جامع نارمک فردا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه، بعد از نماز مغرب و عشا با سخنرانی حجت الاسلام سید محمد رضا هاشمی تهرانی برپا خواهد شد.

یاد آور می‌شود مسجد نارمک در تهران، نارمک بلوار شهید ثانی، خیابان سمنگان واقع شده است.

کد خبر 6093915 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور
  • خاموشی صدایی ماندگار
  • یادی از اسکوییِ فقید؛ صدای ماندگار ورزش
  • تلاش برای پیوند منزل، محله، مدرسه و مسجد در سالروز شهادت رئیس مذهب تشیع
  • مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌ نام «استاد فروغی» نام‌گذاری شد
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین