Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@02:23:17 GMT

جهان عرب و مشاهیر فرهنگی که سال 2018 از دست داد

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۲۴۰۹۱

جهان عرب و مشاهیر فرهنگی که سال 2018 از دست داد

تهران- ایرنا- برخی از مهمترین شخصیت های هنری و فرهنگی جهان عرب از جمله مصر، سوریه، لبنان، اردن، الجزایر در سال 2018 درگذشتند که شبکه اسکای نیوز به زندگی و آثار و افتخارات آنها نگاهی انداخته است.

به گزارش روز چهارشنبه شبکه خبری «اسکای نیوز»، «حنا مینا » رمان نویس سوری معروف قرن 20 یکی از برجسته ترین چهره های هنری جهان عرب که در سال 2018 فوت کرد در رمان های خود به واقعیت های اجتماعی و مبارزه طبقاتی می پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در رمان های خود به دریا، زندگی ملوانان شهر لاذقیه و خطراتی که آنها را تهدید می کرد پرداخته و دریا را منبع الهام خود قرار داده بود.
«صبری موسی» از چهره های برجسته فرهنگی مصر دیگر شهیری است که اعراب از دست دادند. وی پس از فارغ التحصیلی از مدرسه دمیاط به حرفه روزنامه نگاری مشغول شد و چندین کتاب درباره ادبیات سفر و رمان به رشته تحریر درآورد.
«الطیب الوحیشی» کارگردان و از پیشکسوتان سینمای تونس که کار خود را با تولید فیلم های مستند مانند جاده متقاطع در سال 1970 و مجسمه ها در سال 1197 آغاز کرد و فیلم وی به نام (روستای من ، روستایی میان روستاها ) توانست جایزه مسابقات فیلم های کوتاه در سال 1972 را از آن خود کند.
فیلم دیگر وی به نام (سایه زمین) نیز توانست جایزه جشنواره سینمایی فیلم کن در سال 1982 را برای اش به ارمغان آورد و از چند جشنواره عربی - اروپایی نیز جایزه بگیرد.
«ریم بنا» دختر شاعر فلسطینی «زهیره صباغ» ،خواننده مبارز فلسطینی که دارای چندین آلبوم موسیقی ملی بود نیز به دلیل بیماری سرطان درسال جاری دار فانی را ودا گفت.
سبک موسیقی وی بر پایه ادغام گویش های سنتی فلسطین با موسیقی معاصر است.
«یاسر المصری» هنرپیشه اردنی که در حادثه تصادف رانندگی کشته شد دارای چندین فیلم مهم و کار در سریال نمر بن عدوان می باشد.
«رشید طه » هنرپیشه الجزایری که مشهور به ترکیب آهنگ راک با موسیقی عربی است و آهنگ (یا الرایح وین مسافر) را بازخوانی کرده و تیم موسیقی خود به نام 1،2،3 با همراهی خالد وفوضیل دو جوان الجزایری در جشنواره موسیقی فرانسه جایزه کسب کرد نیز در سال 2018 وفات یافت.
«جمیل راتب» هنرپیشه مصری نیز در سن 60 سالگی با هنرنمایی در فیلم های جهانی از جمله «لورنس عرب» وفیلم «ترابیز» درجشنواره سینمایی قاهره در سال 2018 موفق به کسب جایزه شده بود چندی بعد در همین سال فوت کرد.
«سمیر خفاجی» و «جلال امین» از نویسندگان معروف مصر نیز در سال جاری وفات یافتند.
«نبیل الاظن» کارگردان لبنانی معروف که تئاترفرانسوی را در کشورش احیا کرد و با توجه به تالیف رمان های بین المللی وی را پدر رمان لبنان می نامند در سال 2018 درگذشت.
«زیاد ابو عبسی» هنرپیشه تئاتر لبنان نیز در همین سال به دیدار حق شتافت.
«اسماعیل فهد اسماعیل» نویسنده کویتی نیز که از خود آثار و تالیفات زیادی در حوزه سینما برجا گذاشت در سال 2018 وفات یافت.
از دیگر هنرمندان واصحاب رسانه های جهان عرب فوت شده در سال 2018 می توان به محمد متولی هنرپیشه مصری ،عبدالله البارونی هنرپیشه کویتی ، طه سالم هنرمند عراقی، زیاد ابوسویلم هنرمند اردنی ،موسی عمار هنرپیشه اردنی و ماهر عصام هنرپیشه مصری و سالم سلطان هنرپیشه بحرینی اشاره کرد.
حمدی قندیل، احمد عبد الوارث روزنامه نگاران مصری و توفیق العشاء و ماکده موره از هنرپیشه های سوری و جمال علام خواننده الجزایری و جلال عبدالقادر هنرپیشه مصری از دیگر هنرمندان فوت شده در سال 2018 جهان عرب هستند.
فراهنگ** 1453** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شخصيت هاي فرهنگي جهان عرب وداع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر فرزاد جهان بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تجلیل و تقدیر از اساتید و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین علیه السلام، با تاکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، گفت: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال گذشته نشان می دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

بیشتر بخوانید: دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است

دکتر جهان بین با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می رسد در قوس نزول و سقوط می افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

وی با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید با هم باشند و این آن ایده جدید نجات بخش آموزش عالی است. تربیت تخصصی بر اساس آمایش سرزمین و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی اظهار کرد: خواسته جامعه و خانواده ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و... است.

وی با تأکید بر اینکه دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود، افزود: در دانشگاه باید از حافظه محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده انگاری در فهم وحل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می گیرد.

دکتر جهان بین در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

دیدار و گفت و گو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفتگو با اساتید همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل ها و کانونها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیات علمی تازه در گذشته، مرحوم دکتر سرگلی زاده از دیگر برنامه های سفر یک روزه دکتر جهان بین بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229282 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • هفته فرهنگی شهرستان زرندیه
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن