Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@22:11:41 GMT

سرطان پوست و نشانه‌های آن

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۲۶۲۳۰

سرطان پوست و نشانه‌های آن

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   دکتر مهیار منصوری با بیان اینکه سرطان پوست سرطانی است که از پوست ناشی می‌شود، اظهار کرد: این دسته سرطان‌ها به دلیل رشد غیرعادی سلول‌هایی که توانایی حمله یا انتشار به دیگر قسمت‌های بدن را دارند، به وجود می‌آیند.

 

سه نوع عمده سرطان پوست

وی با بیان اینکه سه نوع عمده سرطان پوست وجود دارد که شامل سلول بازال، کارسینوم سلول-سنگفرشی (SCC) و ملانوما هستند، افزود: سرطان سلول بازال به آهستگی رشد می‌کند و می‌تواند به بافت اطراف آن آسیب برساند اما بعید است به مناطق دور گسترش یابد و یا به مرگ منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این فوق تخصص آنکولوژی و خون بیان کرد: این سرطان معمولاً به شکل قسمتی از پوست که بالا آمده و بدون درد نیز است؛ ممکن است براق باشد با عروق خونی کوچک که روی آن جریان دارند یا به شکل یک ناحیه از پوست که بالا آمده به همراه یک زخم بروز می‌کند.

 

احتمال انتشار سرطان سلول‌های سنگفرشی بیشتر است

وی با اشاره به اینکه احتمال انتشار سرطان سلول‌های سنگفرشی بیشتر است، گفت: این سرطان معمولاً به شکل یک توده با سری پوسته‌پوسته بروز می‌کند اما ممکن است به شکل زخم نیز باشد.منصوری اضافه کرد: ملانوم‌ها تهاجمی‎ترین نوع سرطان پوستی است و نشانه‌های آن شامل مول که دارای شکل، رنگ و اندازه متفاوتی هستند و لبه‎های نامنظم و بیش از رنگ دارند که همراه با خارش و خونریزی هستند.

 

این فوق تخصص با بیان اینکه سرطان پوست بیشتر از ۹۰ درصد موارد به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش خورشید ایجاد می‌شود، گفت: این قرار گرفتن در معرض نور خورشید خطر ابتلا به هر سه نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

 

منصوری با اشاره به اینکه به دلیل نازک شدن لایه ازن تخت‌های برنزه نیز منبع رایج دیگری است که منجر به قرار گرفتن در معرض اشعه‌های فرابنفش هستند، افزود: در مورد سرطان‌های ملانوم و سلول‌های بازال، قرار گرفتن در معرض نور خورشید در سنین کودکی بسیار مضر است.

 

وی ادامه داد: در مورد سرطان سلول‌های سنگفرشی کلاً در معرض نور خورشید قرار گرفتن، مهم است و زمان قرار گرفتن آن چندان اهمیتی ندارد.

 

افرادی که پوست روشن‌تری دارند در معرض خطر سرطان پوست هستند

این فوق تخصص آنکولوژی و خون با اشاره  به اینکه بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از ملانوم‌ها از خال‌ها شروع می‌شوند، عنوان کرد: افرادی که پوست روشن‌تری دارند در معرض خطر بیشتری هستند و افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها به دلیل استفاده از داروها یا بیماری‌هایی مثل ایدز ضعیف شده‌ تشخیص بیماری از طریق بافت‌برداری صورت می‌گیرد.وی بیان کرد: کاهش قرارگیری در معرض نور خورشید و اشعه فرابنفش و استفاده از ضد آفتاب می‌تواند روش‌های مؤثری برای جلوگیری از ملانوم و سرطان سلول‌های سنگفرشی باشد.

 

منصوری با طرح این سؤال که آیا کرم‌های ضد آفتاب بر خطر ابتلا به سرطان سلول‌های بازال تأثیر دارند یا خیر مشخص نیست؟ اظهار کرد: مطالعات محققان نشان می‌دهد استفاده از nicotinamide که یکی از مشتقات ویتامین B3 است می‌تواند به‌طور قابل ‌ملاحظه‌ای احتمال بروز سرطان پوست غیر ملانوم را در افراد پرخطر کاهش دهد.

 

سرطان‌های غیر ملانومی پوست معمولاً قابل درمان هستند

وی با اشاره به اینکه سرطان‌های غیر ملانومی پوست معمولاً قابل درمان هستند، خاطرنشان کرد: درمان به‌طورکلی توسط عمل جراحی با برداشتن توده صورت می‌گیرد اما ممکن است با پرتودرمانی یا مصرف داروهای موضعی مانند فلوروراسیل هم صورت گیرد گرچه این شیوه کمتر رواج دارد.

 

منصوری با اشاره به اینکه درمان ملانوم ممکن است ترکیبی از عمل جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و درمان موضعی باشد، تصریح کرد: در افرادی که بیماری به سایر نقاط بدن آن‌ها انتشار یافته است، مراقبت تسکینی برای بهبود کیفیت زندگی افراد استفاده می‌شود.

 

این فوق تخصص آنکولوژی و خون با بیان اینکه ملانوم یکی از سرطان‌هایی است که احتمال بقا در آن نسبت به سایر سرطان‌ها بیشتر است، افزود: سرطان پوست شایع‌ترین نوع سرطان است به‌طور جهانی حداقل ۴۰ درصد از موارد انواع سرطان را تشکیل می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه این نوع سرطان به‌ویژه بین افراد با پوست روشن بسیار شایع است، بیان کرد: شایع‌ترین نوع سرطان پوستی غیر ملانومی است که حداقل در دو تا سه میلیون نفر در سال به آن مبتلا می‌شوند، یادآور شد: بااین‌حال این‌یک برآورد تقریبی است، چون آمار مناسبی در دسترس نیست.منصوری گفت: ۸۰ درصد سرطان‌های پوستی غیر ملانومی سرطان سلول‌های بازال و ۲۰ درصد آن‌ها سرطان‌های سلول‌های سنگفرشی هستند که به‌ندرت منجر به مرگ می‌شوند.

 

سرطان پوست و نشانه‌های آن

منصوری با اشاره به انواع سرطان پوست و نشانه‌های آن‌ها گفت: ملانوم نادرترین، اما مرگبارترین نوع سرطان پوست است که اغلب توسط لک‌های نامتقارن با مرزهای نامنظم شناخته می‌شود؛ کراتوزفعال (کراتوز خورشیدی) یک وضعیت پیش سرطانی یا ضایعه پیش بدخیم است که معمولاً  سفت، قرمز و پوسته‌پوسته است و اندازه آن فرق می‌کند و اغلب روی صورت، لب‌ها، گوش‌ها، پشت دست و بازوها تشکیل می‌شود و ممکن است همراه خارش و دردناک نیز باشد.

 

وی اضافه کرد: کارسینوم سلول بازال نیز شایع‌ترین نوع سرطان پوست بوده که رشد آن بسیار کند و قابل درمان است و این ضایعات نقاطی هستند که روی صورت، گردن و گوش‌ها رشد می‌کنند و  آن‌ها تمایل به تشکیل چربی یا زخم دارند و به‌راحتی خونریزی می‌کنند.

 

این فوق تخصص آنکولوژی و خون با بیان اینکه کارسینوم سلول سنگفرشی دومین نوع شایع سرطان پوست است، اظهار کرد: کارسینوم سلول سنگفرشی بوده که شبیه کارسینوم سلول بازال است و درمان آن هنگامی‌که تنها نقطه‌هایی از آن روی بدن تشکیل‌ شده  آسان است.

 

منصوری با اشاره به اینکه کارسینوم سلول مرکزی نیز نوع نادری بوده  اما از انواع خطرناک آن است و می‌تواند به‌سرعت رشد کند و در قسمت‌های مختلف بدن گسترش یابد، تصریح کرد: کارسینوم سلول مرکزی کوچک و بدون درد، قرمز، بنفش و یا صورتی است و سفت به نظرمی‌رسد و ممکن است براق هم باشد.

 

سرپوش

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: فوق تخصص آنکولوژی سرطان پوست گوناگون خون جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۶۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

از زمان های قدیم تا به امروز این باور وجود دارد که کندن موهای سفید باعث زیاد شدن آنها می شود اما این فرضیه تا چه حد درست است.

رنگ مو توسط رنگدانه‌های موجود در سلول‌های ریشه مو تعیین می‌شود و با توقف تولید این رنگدانه‌ها، رنگ مو تغییر می‌کند و به اصطلاح سفید می‌شود.

سفید شدن مو ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد. همچنین کمبود ویتامین B۱۲ و کمبود آهن نیز می‌تواند باعث سفید شدن زودرس موها شود.

عواملی همچون پرکاری تیروئید و کمبود آهن می‌تواند باعث سفید شدن مو شود، اما ژنتیک دلیل اصلی سفید شدن زودرس موها است. سوال پرتکراری که در مورد موهای سفید وجود دارد، ارتباط زیاد شدن آنها با کندن این تار موهای دوست نداشتنی است در این بخش به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

خیر، کندن موی سفید باعث رشد بیشتر آن‌ها نمی‌شود. رنگدانه‌های مو، که عامل رنگ موی افراد هستند، در سلول‌های ریشه‌ای موها قرار دارند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول‌ها، مو سفید می‌شود. برعکس، کندن موی سفید باعث نابودی بخشی از سلول‌های ریشه‌ای مو می‌شود که موجب کاهش تعداد موهای سفید شده و کمتر شدن آن‌ها در آینده می‌شود. اما در هر صورت، کندن موهای سفید نمی‌تواند باعث رشد بیشتر آن‌ها شود.

شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست از سن ۳۵ سالگی و در افراد سیاهپوست از ۴۵ سالگی به طور طبیعی رخ می‌دهد. با این حال، در صورتی که سن شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست کمتر از ۲۰ سال و در افراد سیاهپوست کمتر از ۳۰ سال باشد، می‌توان گفت که فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی داروها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

فاکتورهای مؤثر بر سفیدی مو عبارتند از:

کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین B۱۲

بیماری‌های سیستم ایمنی مانند برص و آلوپسی آره آتا

کمبود آهن و کم خونی

مصرف برخی داروها مثل کلروکین

رژیم غذایی نامناسب و ناپایدار

استفاده از شامپوها و محصولات شیمیایی مضر برای مو

بیماری‌های تیروئید

کمبود روی در بدن

مصرف دخانیات

درمان سفیدی مو

هیچ شامپویی توانایی درمان سفیدی مو را ندارد. استفاده از این شامپوها فقط می‌تواند به تیرگی یا روشنی موها کمک کند ولی در کاهش یا جلوگیری از سفیدی مو تاثیری ندارد. همچنین، رنگ مو نیز نمی‌تواند تاثیری در کاهش یا افزایش موهای سفید داشته باشد.

سفیدی زودرس مو توسط پزشکان پوست و با استفاده از داروها درمان می‌شود. پزشکان با استفاده از داروهایی که سلول‌های رنگدانه مو را تحریک می‌کنند، سن شروع سفید شدن مو را بالاتر می‌برند و این مشکل را درمان می‌کنند.

منبع
نمناک

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کمبود این ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث سفید شدن زودرس مو می‌شود چند راهکار ساده برای دیرتر سفید شدن موهای سر

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟