Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:«حسنی مبارک» رئیس جمهور اسبق مصر و محمد مرسی رئیس جمهور محبوس این کشور روز گذشته برای اولین بار از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ میلادی که منجر به سرنوگونی مبارک شد، با یکدیگر در دادگاه روبرو شدند.

به گزارش شفقنا به نقل از الشرق الاوسط، مبارک در جلسه محاکمه محمد مرسی و دیگر اعضای اخوان المسلمین در پرونده «حمله به مرزهای شرقی»معروف به «حمله به زندان ها»، اتهاماتی را علیه جماعت اخوان المسلمین مطرح کرد و مدعی شد که این گروه شمار زیادی از نیروهای پلیس را کشتند و در جریان حوادث ژانویه ۲۰۱۱ اقدام به خرابکاری و هرج و مرج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبارک همچنین مدعی شد: صبح روز ۲۸ژانویه ۲۰۱۱ میلادی ۸۰۰ عنصر مسلح از طریق تونل و به هدف ایجاد هرج و مرج و شورش به مصر نفوذ کردند تا با اخوان المسلمین، تظاهرات کنندگان میدان التحریر در مرکز قاهره را بکشند و عناصر این جماعت را از زندان ها فراری دهند.

براساس این گزارش، مبارک در ابتدا از اظهار نظر در دادگاه مخالفت کرد اما پس از اجازه  عبدالفتاح السیسی به عنوان فرمانده کل قوای مسلح مصر و براین اساس که اظهارات وی حاوی اسرار دولت و امنیت آن می شود، به برخی سوالات قاضی دادگاه پاسخ داد.

در حالی که مبارک با کت و شلوار و کراوات و به همراه دو فرزندش علاء و جمال و وکیلش فرید الدیب وارد دادگاه شده بود، محمد مرسی در داخل قفس اتهام به دادگاه آورده شد.

پیش از این دادگاه کیفری قاره در سال ۲۰۱۵ در همین پرونده محمد مرسی را به اعدام و دیگر رهبران اخوان المسلمین را به حبس ابد محکوم کرده بود.

سرویس قضایی مصر در این پرونده اتهاماتی نظیر حمله به مرزهای شرقی این کشور، حمله به نهادهای امنیتی و مراکز پلیس، قتل افسران پلیس در اول انقلاب ۲۰۱۱ میلادی با همکاری اخوان المسلمین و شبه نظامیان حزب الله لبنان، قتل ۳۲ تن از نیروهای امنیتی و زندانیان در زندان ابوزعبل، ۱۴ زندانی زندان وادی النطرون، یکی از زندانیان زندان المرج، و فراری دادن حدود ۲۰ هزار زندانی از سه زندان مذکور به علاوه ربودن ۳ افسر پلیس به نوار غزه نسبت داده است.

دادگاه مصر همچنین مدعی شده است که عناصری از ایران نیز در این عملیات با اخوان المسلمین همکاری کرده اند.

مبارک در دادگاه مدعی شد که اخوان المسلمین با حزب الله و حماس و به هدف ایجاد هرج و مرج در مصر در کشورهای  لبنان، سوریه و ترکیه جلسه تشکیل داده بودند و ما اقدامات و جلسات آنها را زیر نظر داشتیم و از خود محمد مرسی چنین چیزی را نیز شنیده است.

وی افزود: تصمیم گرفتم کشور را به نیروهای مسلح تحویل دهم و به خاطر حفظ کشور از قدرت کناره گیری کنم زیرا افرادی که علیه کشور در حال انجام اقدامات تحریک آمیز بودند، اقدام به تخریب مراکز پلیس، زندان ها و فراری دادن زندانیان کردند و نیروهای مسلح آخرین هدف آنها بود اما نتوانستند به آنها برسند.

نمایشگر ویدیو00:0000:001. "مبارك ومرسي وجهاً لوجه لأول مرة منذ الانتفاضة المصرية في 2011”1:55

رئیس جمهور اسبق مصر همچنین مدعی شد که رئیس جمهور ایران – بدون اینکه نامی از او ببرد- در آن زمان در اقدامی بی سابقه در روز ۲۵ فوریه در خطبه های نماز جمعه به زبان عربی سخنرانی کرد و هدفش تحریک هرج و مرج در مصر بود.

مبارک همچنین مدعی شد که ترکیه به اعضای تحت تعقیب اخوان المسلمین پناه داد و در ادامه ادعاهای خود افزود: اسرائیل کشتی کمک های ترکیه به مردم غزه پیش از حوادث ژانویه مصر را توقیف کرد. محمد البلتاجی از رهبران جماعت اخوان المسلمین نیز در آن کشتی بود. او گفت: با نخست وزیر اسرائیل تماس گرفتم و از او خواستم که مصری ها را بازگرداند، او نیز قبول کرد و بلتاجی نیز بین آنها بود.

برچسب ها: حسنی مبارک ، حزب الله ، حماس

منبع: خرداد

کلیدواژه: حسنی مبارک حزب الله حماس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۶۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در اظهاراتی گفت: آنکارا تصمیم گرفت که به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری بپیوندد.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: ایجاد دولت فلسطینی و راه‌حل ۲دولتی، ۲ امر اساسی هستند و در دیدار با سران کشور‌های غربی بر آن‌ها تاکید کردیم. برخی کشور‌های غربی اکنون اعتراف می‌کنند که راه‌حل ۲دولتی امری اجتناب‌ناپذیر است.

وزیر خارجه ترکیه خاطرنشان کرد: اسرائیل به جنایت‌های خود علیه مردم فلسطین ادامه می‌دهد و جامعه بین‌المللی باید این جنایت‌ها را متوقف کند. در غزه تنها فلسطینی‌ها نمی‌میرند بلکه تمام انسانیت می‌مرد.

فیدان همچنین گفت که کشورش کوچ اجباری مردم فلسطین را نمی‌پذیرد.

آفریقای جنوبی ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ شکایتی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرد، این دادگاه ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ به رژیم صهیونیستی دستور داد تدابیری را برای جلوگیری از وقوع کشتار جمعی فلسطینی‌ها و بهبود وضعیت انسانی در نوار غزه اتخاذ کند.

همچنین این دادگاه رژیم صهیونیستی را به ارائه گزارشی درباره نحوه اجرای این دستورات ظرف یک ماه از صدور حکم ملزم کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری پیشتر اعلام کرد آفریقای جنوبی درخواست فوری را برای تعیین اقدامات پیشگیرانه بیشتر و اصلاح حکم ۲۶ ژانویه ۲۰۲۴ دادگاه و نیز حکم بعدی آن در تاریخ ۱۶ فوریه گذشته در ارتباط با شکایت مطرح شده علیه رژیم صهیونیستی در خصوص اجرای توافقنامه ممنوعیت و مجازات کشتار جمعی در نوار غزه ارائه کرد.

طبق اعلام این دادگاه، آفریقای جنوبی در درخواست جدید خود اعلام کرد با توجه به اتفاقات جدید و تغییرات ایجاد شده در شرایط موجود در غزه به ویژه قحطی گسترش یافته در آنجا مجبور به بازگشت به دادگاه شده است.

دیگر خبرها

  • اصرار قاضی تورین: ستاره یووه محاکمه می‌شود
  • ترکیه به شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل می‌پیوندد
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • جزئیاتی درباره زندگی یحیی سنوار؛ سنوار کیست و چگونه به قدرت رسید؟
  • تکرار ادعاهای یک‌جانبه و بی اساس از سوی کویت مایه تأسف است
  • درباره یحیی سنوار رهبر حماس در غزه؛ مردی که تسلیم نمی‌شود
  • حکم دادگاه رژیم صهیونیستی علیه خواهر هنیه
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • فیلم| تایمز انگلیس: به‌زودی حکم بازداشت نتانیاهو صادر می شود
  • مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی