Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، فرا رسیدن تعطیلات سال نو میلادی منجر شده است تا ارزهایی نظیر دلار و یورو شاهد افزایش جزئی در نرخ‌ها باشند و بسیاری از کارشناسان این افزایش را طبیعی و تب تند هر ساله می‌دانند.

در روز‌های گذشته این موضوع در افزایش قیمت جهانی طلا هم مشاهده شده است و نوسانات داخلی نرخ ارز هیچ دلیل داخلی ندارد و این انس جهانی است که با افزایش قیمت مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تقریبا در یک ماه گذشته نرخ ارز‌های رایج متعادل بوده و در کانال ۹ تا  ۱۰ هزار تومانی باقی مانده است، این موضوع بیانگر تسلط مسئولان مربوط اعم از رئیس کل بانک مرکزی در بازار ارز است. نوسانات کاهش پیدا کرده و تنها قیمت‌ها با افت و خیز اندکی رو به رو هستند.   البته در این بین تنها مدیریت بازار عرضه و تقاضا عاملی برای ادامه روند کاهش نرخ ارز و همچنین برداشتن حساسیت ارزهای خارجی نظیر دلار نمی‌شود، بلکه راهکارهای مکمل نیز باید برای اداره این مسیر، مدیران بانک مرکزی را همراهی کند.   واقعی‌سازی نرخ ارز با راه‌اندازی پیمان‌های پولی دو جانبه

ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اهمیت پیمان‌های پولی دو جانبه، اظهار کرد: راهکارهای مختلفی در سیستم بانکی وجود دارد که می‌توان بر اساس آنها نرخ ارز را کنترل و مدیریت کرد. سپرده‌های ارزی، راه‌اندازی پیمان‌های پولی دو جانبه با کشور‌هایی که با آنها تبادلات تجاری داریم از جمله مواردی است که حساسیت روی یک ارز را کاهش و نرخ آن را واقعی‌تر می‌کند.

وی افزود: زمانی که پیمان‌های دو جانبه پولی با کشور‌ها برقرار شود، قطعا حساسیت از روی دلار کاسته شده و استفاده از ارز‌های بین المللی به تعادل می‌رسد، عمده مسئله‌ای که موجب افزایش نرخ دلار در بازار‌ها می‌شود افزایش تقاضا برای این ارز است. هم اکنون با کشور‌هایی نظیر ترکیه و روسیه به طور رسمی در تعامل هستیم و چین، کره و هند هم آماده برقراری پیمان دو جانبه پولی هستند.

تقاضای کاذب شرایط را وارد حباب قیمتی می‌کند

رضا ترکاشوند، دبیرکل کانون صرافان ایرانیان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، دلیل جهش‌های ناگهانی قیمت ارز را دو عامل تسویه حساب پایان سال میلادی شرکت‌ها و همچنین آغاز جشن میلادی دانست و گفت: روندی که در بازارها شاهد آن بودیم بسیار مناسب و پلکانی بود، اما این روزها به دلایل مذکور، مسیر صعود قیمت کمی بازتر شده است.

وی افزود: البته پس از پایان ماه ژانویه، بازار ارز مجدد شاهد روند نزولی خواهد بود، در نتیجه تقاضا داریم که جز موارد ضروری و نیاز ارزی، به بازارها مراجعه نشود، زیرا تقاضای کاذب شرایط را وارد حباب قیمتی خواهد کرد.

همچنین در ادامه سخنان دبیرکل کانون صرافان ایرانیان، کامران سلطانی زاده مدیر کل روابط عمومی صرافان در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران، با اشاره به روند کاهشی نرخ دلار در بازار ارز اظهار کرد: اصلی‌ترین دلیل کاهش نرخ ارز  مدیریت عرضه و‌ تقاضا، از بین رفتن تقاضاهای کاذب و  مانع تراشی برای سرمایه گذاری سودجویان در این بازار است. به نظر می‌رسد این مفهوم برای جامعه جا افتاده است که بازار ارز جای مناسبی برای پس انداز و سرمایه گذاری نیست.

وی گفت: به عنوان یک فعال در بازار ارز که فعالیت اجرایی در این محل داشته‌ام معتقدم سیاست‌های ارزی رئیس کل بانک مرکزی کاملا معقول است، مواردی نظیر محدود کردن تراکنش‌های بانکی،  خروج دلالان از بازار با کمک نیروی انتظامی و دستگاه قضایی، محدود و بسته شدن ثبت سفارش و  واردات کالاها از مواردی است که حقانیت را به بازار ارز بازگردانده است.

مدیرکل روابط عمومی کانون صرافان ایرانیان ادامه داد: زمانی برخورد با دلالان نتیجه بخش است که  روند مجازات ادامه داشته باشد، دستگیری سودجویان کلان و مجازات علنی این افراد، هشدار را به باقی مخلان بازار داده است.

سلطان زاده با انتقاد از ارزان نشدن کالاها پس از کاهش نرخ ارز اظهار کرد: اگر تناسبی بین قیمت کالا و نرخ ارز نباشد، این موضوع اثر روانی منفی بر نرخ اسعار گذاشته و در نهایت ترس از افزایش نرخ دلار همواره در جامعه وجود خواهد داشت.

وی با اشاره به فعالیت قانونی صرافان در کشور گفت: صرافی شغل بسیار پیچیده‌ای است و فعالیت آن در سایه قانون است، چنانچه در چهار ماه ابتدای سال دیدیم که با دستور رئیس کل بانک مرکزی وقت، تمام صرافان دست از فعالیت برداشتند، پس باید صرافان مجاز از دلالان تفکیک شوند.

مدیرکل روابط عمومی کانون صرافان بیان کرد: هر شخص یا شرکتی که بدون داشتن مجوز رسمی از بانک‌ مرکزی مشغول به خرید و‌ فروش ارز است  نوعی دلال محسوب می‌شود. بارها تأکید کرده‌ایم، مردم برای خرید ارز و حتی مسکوکات به صرافی‌هایی که مجوز رسمی خود را در محل کارشان نصب کرده‌اند، مراجعه کنند.

وی تأکید کرد: دلال صرفاً شخصی نیست که کنار خیابان فردوسی یا چهار راه استانبول ارز خرید و فروش می‌کند، بلکه فروش ارز در فضای واقعی و مجازی بدون داشتن مجوز، عملی غیر قانونی است و فرد انجام دهنده، دلال به شمار می‌آید.

مدیر‌کل روابط عمومی کانون صرافان از ادامه روند کاهش قیمت ارز در صرافی‌ها طی هفته‌های آینده خبر داد.

آرامش در بازارها حکم فرماست

در ادامه محمد کشتی آرای، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، طبق آخرین تحلیل‌ها و  آمار از بازار طلا و سکه، اظهار کرد: بازار سکه، طلا و حتی ارز در مدت زمان یک تا دو ماه گذشته دیگر شاهد التهاب و حاشیه نیست، این پیام مثبتی برای بازار طلاست و نوسانات فعلی کاملا طبیعی قلمداد می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه ثباتی که در بازار حاکم شده منجر می‌شود تا ما هم مانند سایر کشورها بر اساس اُفت و خیز قیمت جهانی طلا تغییرات قیمتی را شاهد باشیم.

کشتی آرای با اشاره به تخلیه حباب ایجاد شده در قیمت سکه، گفت: این حباب کاملا از بین نرفته و تنها دلیل آن هم این است که بازارها هنوز تعادل عرضه و تقاضا را به طور کامل اعمال نکرده‌اند، به طور مثال وقتی بانک مرکزی دیگر سکه را عرضه نمی‌کند و عرضه به طور ثابت است، هنگام افزایش تقاضا ما با کاهش منابع مواجه می‌شویم، این کاهش منابع منظور نبود طلا و سکه نیست، بلکه در دسترس نبودن سکه مورد نیاز بازار است.

وی افزود: اگر بتوانیم مدیریت عرضه و تقاضا را در تمام بازارها حداقل به ۹۰درصد برسانیم دیگر در قیمت هیچ یک از اجناس شاهد تفاوت قیمت واقعی و قیمت فروش نخواهیم بود، ضمن اینکه تعریف حباب یعنی فاصله بین قیمت واقعی اجناس با قیمتی که خرید و فروش می‌شود و گاها فاصله زیاد این دو موجب التهاب در بازارها می‌شود.

در نهایت بررسی این مواضع از جانب مسئولان و کارشناسان متخصص در بازار سکه، طلا و ارز نشان می‌دهد افزایش قیمت‌های فعلی تنها براساس جو روانی، اجتماعی و سیاسی حاکم بر مسائل بین المللی است و نگرانی‌ها از ادامه روند افزایشی به نوعی بی اساس قلمداد شده است.

گفته شده است که اُفت قیمت ارزها پس از پایان تعطیلات ژانویه مجددا به روند ثابت خود باز خواهد گشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۵۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (یکشنبه 9 اردیبهشت ماه 1403) بازار آزاد ارز تهران، نرخ دلار آمریکا به عبور از مرز 60 هزار تومان به دامنه پنجاه هزار تومان کاهش یافته است. روندی که به گفته کارشناسان ارزی و فعالان بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر تخلیه هیجانات و ریسک های سیاسی و منطقه ای، اخباری مبنی بر احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و همچنین آمار خوب صادرات نفتی شکل گرفته است و پیش بینی ها از تداوم آن طی روزهای آتی حکایت دارد.

از سوی دیگر؛ نرخ اسکناس دلار آمریکا در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان نرخ مورد تایید سیاست گذار ارزی به رقم 44359 تومان رسیده است و نرخ حواله دلار این مرکز این 41418 تومان شده است. همچنین قیمت اسکناس یورو در مرکز مبادله 47454 و نرخ حواله یورو نیز 44308 تومان تعیین شده است.

کاهش قیمت دلار در بازار آزاد ارز در حالی است که خبرها از این بازارها نشان می دهد که خریداری در بازار حضور ندارد و بسیاری نیز به دنبال فروش دلارهای خانگی هستند. 

سکه به ۴۰ میلیون نزدیک شد

اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرده است تا ساعت 18 و 30 دقیقه امروز، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با افت یک میلیون و 700 هزار تومانی به رقم 40 میلیون تومان رسیده است که این نرخ نسبت به قله 46 هزار تومانی هفته های اخیر، کاهش معناداری دارد. هرچند علاوه بر افت نرخ ارز، عامل دیگری نیز در ریزش بهای سکه نقش دارد و آن کاهش بهای جهانی طلاست.

همچنین هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به رقم 37 میلیون تومان کاهش داشته است و هر نیم سکه نیز 23 میلیون و 500 هزار تومان ارزش گذاری شده است. هر ربع سکه نیز در بازار تهران 14 میلیون و 300 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

 

دیگر خبرها

  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟